Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Живеещи в чужбина
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 638
Не можах да намеря ни6то по темата във форума и ре6их да пусна нова.
Важи ли все о6те правилото:
Ако дадено лице е било в Германия на гости може да дойде пак след 3 месеца.Демек 3 месеца в Германия, 3 месеца извън страната.
Не6то се оплетох...надявам се да сте ме раъбрали!
Искам майка ми да дойде на гости,но не са минали 3 месеца от идването й,а ми е спе6но.
Благодаря,предварително!
Цитирай


Мнения: 4 112
Нали никъде в паспорта й не е отбелязано колко е стояла? Само се показва паспорта, нищо повече. Може спокойно да се пребивава в държава от ЕС, но някои държави нагалат забрана за работа, което вас в случая не ви касае. Няма вече ограничаване на престоя.
Цитирай

Germany

Мнения: 3 885
Да идва спокойно, вече сме европейци и може да си стоим в Европата колкото си искаме и когато си искаме Wink
http://www.sofia.diplo.de/Vertretung/sofia/de/01/Visabestimmunge … eizuegigkeit.html
Цитирай


Мнения: 638
Блаодаря ви за бързите отговори  Smile
Biba,благодаря за линка  Smile
Цитирай


Мнения: 413
...А защо тогава нашите Калотински митничари се бъзикат с нас и изискват до махимум 3 месеца престой в чужбина, ако пресрочиш  се гаврят  за да им отпуснеш минимум 20-ина евро. Аз съм легално в Австрия, но имам познати, които не са, т.е. като майка ти, и въпреки, че вече сме "Европейци" ги е страх хорицата и се връщат на всеки 3 месеца.
 ...Майка ми пристига сега на 29.07 в неделя, ще раждам след около две седмици, да ми помага, и съм и казала, че може да сеги само 3 месеца.   ...Закона е написан, ама нали митничарите са гладни, защо трябва да го спазват
Цитирай


Мнения: 3 424
Аз съм легално в Австрия, но имам познати, които не са, т.е. като майка ти, и въпреки, че вече сме "Европейци" ги е страх хорицата и се връщат на всеки 3 месеца.
Хорицата, дето визираш, са малоумници!
Европейските граждани имат право на свободно
придвижване във всяка държава на Европейския съюз.
Точка.
Разбира се, ако познатите ти са босненци, руснаци,
македонци, турци, нямат право да стоят повече от
три месеца без виза, та затова са и нелегални.
Но майката на авторката на темата е легална, ако е
българска гражданка. Разните му там страхове, бъзове,
гъзове и прочее малоумия са плод на късогледство и тъпотия.
Цитирай

Germany

Мнения: 3 885
Аз съм легално в Австрия, но имам познати, които не са, т.е. като майка ти

Това пък що за логика е? Shocked Жената отива на гости при дъщеря си, а ти я изкара нелегална newsm78
Да не говорим, че няма вече нелегални Българи на тереторията на ЕС, всички ...
Цитирай
В Италия можеШ да стоиШ 3 месеца без регистрация, след което си длъжен да се регистрираШ в обЩината и най_ве4е да обясниШ със какви пари Ще живееШ.
Цитирай


Мнения: 4 700
Доколкото zнам zа Германия всеки може да дойде и да стой колкото си иска. Трябва обаче да се регистрира, да декларира как Ще се иzдържа. Аz правя такава декларация в обЩината, че Ще иzдържам майка ми по време на пресоя в Германия. Освен това няма да получи раzреШение zа работа.
Цитирай

Low Sky, NL

Мнения: 93
Ограничението от 3-те месеца все още важи дотолкова доколкото след тия 3 месеца ти трябва residence permit на някакво основание - работа, учение, или придружаване на член на семейството (майка и баща може само ако са dependent,т.е на твоя издръжка). Може и да не е налице някое от тези основания, но тогава лицето трябва да докаже,че има достатъчно средства и достатъчна здравна осигуровка. Ето тук я има директивата, която урежда този въпрос - има я на почти всички ЕС езици (без български обаче):
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32004L0038:EN:NOT
Цитирай


Мнения: 1 630
Ограничението от 3-те месеца все още важи дотолкова доколкото след тия 3 месеца ти трябва residence permit на някакво основание - работа, учение, или придружаване на член на семейството (майка и баща може само ако са dependent,т.е на твоя издръжка). Може и да не е налице някое от тези основания, но тогава лицето трябва да докаже,че има достатъчно средства и достатъчна здравна осигуровка. Ето тук я има директивата, която урежда този въпрос - има я на почти всички ЕС езици (без български обаче):
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32004L0038:EN:NOT

И според мен това е правилото
 
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.