Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора

София

Мнения: 114
Моля за вашето мнение smile3518  . С мъжа ми много искаме да имаме дете. днес направихме спермограма при доктор Владимиров. Спермограмата е изключително лоша. Доктора ми каза, че решението на задачата е Икси. Дали няма вероятност да иска само да ни вземе парите,а всъщност няма надежда. Много съм отчаяна, но на него не казвам това. само му вдухвам кураж. За този метод незнам мого. 20%подвижни сперматозоиди е изключително малко. моля ви за помощ.
 
Цитирай


Мнения: 4 320
Здравей,

Напиши всички показатели на спермограмта, за да можем да дадем съвет.
В предишната седмична тема, едно момиче се похвали че е забременяло по естествен път и то с подвижност, мисля, близка до вашата. Дано и тя се включи.
Цитирай

София

Мнения: 80
Здравей shushito,
Преди да пристъпваш към толкова сериозна крачка като ИКСИ, бих те посъветвала задължително да чуеш мнението на още един специалист. Ако си от София може при д-р Стаменов (но при него има свободни часове чак за април) или д-р Персенска (предполагам че при нея ще можеш да запишеш час за октомври). Задължително направете още една спермограма в друга клиника, чуй още едно компетентно мнение и чак тогава решавай. Не бързай, дори и времето да е решаващ фактор при вас. Успех.
Цитирай
изглежда на д-р Владимиров това са му редовните приказки изчерпан яйчников резерв или след лоша спермограма направо ИКСИ
моят съвет е потърси друг лекар.Успех
Цитирай

София

Мнения: 114
момичета и аз така си помислих. във всички случаи ще се посъветвам с още някой лекар. имам чувството,че спермограмата е занижена. 2001г д-р кацаров е оперирал мужа ми от варикоцеле. преди това спермограмата му е била лоша. невъзможно е почти сега да е още по лоша. дали защото като отидох ме в клиниката разказах ме за операцията и лошата спермограма не са решили да я занижат за да ни вземат парите. дано да се вклучи това момиче , за колето говорите
иначе показателите са :
подвижност - 20%
брой 8 013 200
% с нормална морфология 4
Цитирай

Някъде там...

Мнения: 2 812
Д-р Владимиров е един от добрите лекари в областта на стерилитета. Не мисля, че би ви излъгал само за да ви вземе парите, нито пък че спермограмата е занижена - това е абсурдно.  Stop
Виждам, че сте посетили и андролог, и операция сте правили. Има за съжаление случаи, в които операцията на варикоцеле не повлиява положително на оплодителните способности на мъжа. Предполагам, че затова и д-р Владимиров ви е препоръчал направо ин витро.

Нашите показатели са още по-ниски от вашите, решили сме да правим ИКСИ. Успеваемостта е сравнително ниска, но надежда винаги има.  Hug
Ако искаш направете спермограма и в друг център по стерилитет, може  да се консултираш и с друг лекар, но се съмнявам, че някой ще ви препоръча нещо различно от ИКСИ след като вече сте провели и лечение, а то не е дало очакван резултат.
Кога е правена операцията? Андролог посетихте ли с новата спермограма? Ако има някакъв вариант да изчакате още време за подобрение?  newsm78
Цитирай


Мнения: 1 165
Ще си позволя и аз да ти отговоря. Здравей!

Искам да ти вдъхна кураж и надежда!  Проблемът ви не е толкова страшен, колкото си представяш. Не мога да разбера от темата ти, дали всичко при теб е наред, и дали само това е проблема ви-мъжкия фактор?
Ако проблемът е само при мъжа ти, имате големи шансове за успех!
Аз съм пациентка на д-р Стаменов. Не ти пиша, за да ти го препоръчвам или да му правя реклама, защото такава не му е необходима.  Very Happy Забременях с близнаци от втори опит ИКСИ. И при нас проблемът е единствено мъжки фактор. Мъжът ми беше с активно подвижни 10%, но пък с голяма бройка-близо 250 милиона. Морфологията му беше 11% последният път.
В интерес на истината първата разширена спермограма направихме при д-р Владимиров, след консултация с д-р Тачева. Ако не се лъжа подвижността му там беше 27%, но пък морфологията 3.5%. Препоръчаха ни ИКСИ веднага, не искам да ти казвам какъв шок беше това за мен. Отказахме се! Отидох при д-р Стаменов и той предложи инсеминации. Направихме две-неуспешни. След това решението беше ИКСИ. И така стана от втория опит. Така че, не се отчайвай, надежда винаги има!
И моят мъж бе опериран от варикоцеле от д-р Кацаров и показателите му паднаха след това.  Sad Така че и там няма гаранция за 100% покачване на резултатите.
Избери сама своя лекар. Със сигурност и д-р Стаменов и д-р Владимиров са добри специалисти. Не подлагай под съмнение тяхната честност и компетентност. Ако нямаш доверие на лекаря си, няма смисъл да се бориш! Сама до никъде няма да стигнеш! Желая ти да направиш верния избор и да се въоръжиш с търпение! Рано или късно, ще забременееш, просто всичко е въпрос на време и късмет! Желая ти го от сърце! Ако имаш нужда от съвет, насреща съм. Поздрави!
Цитирай

софия

Мнения: 900
Не бива да се съмняваш в достоверността на резултатите. Д-р Тачева е едни от най-добрите ембриолози в страната и спокойно можеш да се довериш на резултатите й.
При нас също не настъпи промяна на показателите след операция от варикоцеле.
Основният ви проблем е ниската концентрация и много лошата морфология. Тя е предпоставка за ИКСИ.
Опитайте да премислите нещата, да преглътнете шока и да мислите трезво.
Ако детето е вашата обща мечта, начинът за постигането й няма значение.
Повторете за собствено успокоение спермограмата при д-р Стаменов. Мисля, че няма да ви откажат час дори тази седмица. Най-много да остане за септември.
Късмет.
Цитирай

София

Мнения: 7 718
Д-р Владимиров е изключително съвестен човек и много добър специалист.
В никакъв случай не е комерсиален.
Често срещано е след операция на варикоцеле влошаване на показателите.
Ако нямаш доверие на лекаря си можеш да го смениш.
Твърдението за умишлено занижаване на резултатите е абсурдно.
Цитирай

до морето

Мнения: 494
Срещтнахме се с д-р Владимиров, не мисля, че би ви заблудил за да спечели пари. Ние лично сме много доволни от отношението му, въпреки, че нямахме възможност да изпълним предписанията му през м. май. На есен пак ще отида при него. Пожелавам ви успех! Love
Цитирай


Мнения: 4 054
Операцията от варикоцеле е била отдавна - 2001 пишеш. Дори да е имало подобрение, то не е изключено варикоцелето да се е появило отново - случва се. Направете преглед при андролог.
Можете да пробвате лечение с витамини, антиоксиданти, билки и т.н, може и да си мислите, че лекарите, които помагат, всъщност имат цел да ви взимат парите и да си криете главата в пясъка, но е факт - бебе няма, а спермограмата е лоша, ниска концентрация и морфология. Трябва да вземете решение - или тръгвате да се борите или не. Но каквото и да правите, обезателно се вижте отново с андролог.
Ако подхождаш с такова предубеждение към лекарите, точно в тази област, трудно можете да напреднете. Истината е, че е скъпо, но изход от ситуацията има.
Д-р Владимиров и д-р Тачева са много квалитетни и висококвалифицирани лекари и съмненията ти в комерсиалност са неуместни.
Съжалявам за по-резкия постинг, рядко си позволявам това,  но намеците ти и в двата поста ме провокираха.
Пациентка съм на д-р Стаменов, държа да уточня.
Успех!
Цитирай

София

Мнения: 560
За мен също е безпочвено твърдението за комерсиалност при д-р Владимиров. При вас очевидно броя е много нисък и съответно морфологията лоша, така че съветите му не са лишени от смисъл, но винаги можете да направите нова спермограма, ако е при Щерев, искайте разширена на всяка цена. За варикоцелето са ти казали, не е задължително да има подобрение.
Цитирай


Мнения: 8
здравей shushito,не сам сигорна дали ставаше вапрос за мен по горе,но няма значение,моят приятел е с много лоша спермограма  8% бавно подвижни и всичко останало без подвижност,но все пак сам бремена,не сме пили нищо,прадалжавахме  с изследвания,но стана не зная как но съм много щастлива,пожелавам ти скоро и ти да се похвалиш, Hug Hugаз лично не мисля че някой лекар би те излагал за такова нещо само за да ти вземе парите,успех
Цитирай


Мнения: 769
Има много мами на ИКСИ бебета, не се отчайвай.. не е розово положението, но не е и безнадежно.
« Последна редакция: пн, 30 юли 2007, 08:46 от Верити »
Цитирай

София

Мнения: 397
Може да повторите спермограмата и в клиниката на Щерев, там също е специализиран център за репродуктивна медицина и може да се разчита на резултатите от изследванията.

Струва ми се обаче, че показателите ще са горе долу същите  Sad

Не се плаши, ИКСИ не е присъда, по-скоро шанс !
Цитирай
1-14 от 23 отговора