Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

Бихте ли искали /съгласни ли сте / допустимо ли е/ децата ви да се срещат в детската ясла / градина / училище с потенциални преносители на опасни болести, за които има ваксини?

Опции:

 • Sofia
 • Мнения: 13 927
Напълно съм съгласна, че ВСИЧКИ ВАКСИНИ ТРЯБВА ДА СА АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ!!!!

За всички, които ще имат контакт с хора! Какво означава това - нарушавали им се правата, глупости! Всеки неваксиниран индивид, който срещна, НАРУШАВА МОИТЕ ЧОВЕШКИ ПРАВА! Който иска да живее като животно - нищо против нямам, да върви в гората! Защо пък ние, останалите - аз, вие, моето и вашите деца - трябва да поемаме и неговия риск!? Единствената причина тези нагли и безотговорни персони смело да желаят да прескачат ваксините е, ЧЕ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СА ВАКСИНИРАНИ И БЕЗОПАСНИ ЗА НЕГО! И ако вашето дете е имало някаква реакция към ваксина - Т, или даже мрънкане, помислете - от къде на къде някой ще използва неговата несгода!? Уверявам ви, че ако имаше епидемия от паралич - както е имало случай преди 50-на години в София, всичките тези, дето сега мрънкат против ваксините, щяха да са първи на опашката и да протестират, защо не са били ваксинирани. Трябва да се проявява отговорност - и към себе си, и към останалите членове на обществото! поне от онези, които биха желали да живеят в това общество. Да се съобразяват и с останалите, не само със своите прищявки.


ПС

Никол, а виждала ли си дете болно от детски паралич, в следствие на ваксина? ...

Не. Но съм виждала деца, ПРЕБОЛЕДУВАЛИ паралич - демек, все пак са оцелели... а са малцина -  понеже НЕ са били ваксинирани. За щастие, само по TV. Моля се никога да не видя картинката на живо.

От друга страна, от 20-на години вече не се прави ваксинация против едра шарка. Аз съм ваксинирана, както и хората от моето поколение, но родените след 80 или 85 - та - не помня точно - година - не. За информация, това, по принцип, е била една от тежките ваксини. А иначе - болест, епидемиите от които на няколко пъти помитат Европа. На второ място по масова смърт, след бубонната чума... И знаете ли защо вече не се прилагат ваксини за тази страшна болест? (м/у другото, самата дума "ваксина" е свързана тъкмо с нейната превенция...) Понеже твърде дълго ваксинацията на децата е била АБСОЛЮТНО - 100 % - прилагана - и 20 години, преди да я спрат, не е имало НИТО 1 регистриран случай. Т.е, спазването на тези правила е спасило ВАШИТЕ деца от една тежка ваксина. Но от друга страна, ако тогава някой се беше правил на интересен? Бихте ли сменили места с него - да ваксинирате сега собственото си бебче вместо някой, който е искал да има "право на избор", поемайки ВИЕ И ТО всички рискове?

В Индия не се прилага достатъчно сигурно масовата ваксинация - в резултат се заражда полиото. Малко преди да бъде обявено за изчезнала болест. Какво ли мислят вашите бебчовци - в момента на убождането - за правото на избор на онези заразили се деца, заради които ТЕ получават ваксина?

И още нещо. Неваксинираните деца се движат в, общо взето, безопасна среда поради ваксинираните такива, които представляват мнозинството. питам родителите, които смятат превенцията за нужна: Желаете ли да поемате и техния дял от риска? Ако C% от ваксинираните имат проблем, дали C% X 10 е същото като C% X 1000 ?.. И в такъв аспект - толкова ли сте хумасинсти, на гърба на дечицата си, че да им давате да контактуват с неваксинирани деца? Не защото са опасни за тях - просто защото не са си изтеглили билетче от шапката с лошия късмет. Че те ли пък са най-хитри!?
 

Последна редакция: чт, 26 юли 2007, 13:18 от katiABV

# 1
 • Silvermoon
 • Мнения: 953
Напълно подкрепям  Peace

# 2
 • Мнения: 712
Не бих отказала нито една ваксина за себе си или за децата си (някой ден), но ще се постарая да осигуря най-доброто на пазара, дори и да трябва да я платя със собствени средства.

# 3
 • Между гори и планини
 • Мнения: 4 263
Момичето с което бях в една стая след като родих, не слага ваксини на нейният син.
Това не ми пречи да се виждаме с децата. Моето дете има всички ваксини и нейният син е заплашен от болести повече. Тя така си е решила.
Аз не бих рискувала, ваксини са задължителни за детски ясли, градини, училище.
На моя син ще са му нужни и за чужбина.
Говорила съм с нашата лекарка и тя ми обясни, че неваксинираните деца са в по-голям риск след контактите си с ваксинирани, защото нямат защита.

# 4
 • Белгия/София
 • Мнения: 27 525
Отговорих с не. Принципно съм съгласна с теб. Ваксините и темата за тях е доста спорна и има доста възгледи и разбирания. Аз лично слагам и задължителни, и препоръчителни и желателни. Предпочитам превенцията и застраховането пред евентуален риск от тежка болест. Мисля, че така е разумното.

# 5
 • Бургас
 • Мнения: 411
Отговорих с не. Принципно съм съгласна с теб. Ваксините и темата за тях е доста спорна и има доста възгледи и разбирания. Аз лично слагам и задължителни, и препоръчителни и желателни. Предпочитам превенцията и застраховането пред евентуален риск от тежка болест. Мисля, че така е разумното.

 Абсолютно   bouquet

# 6
 • там някъде
 • Мнения: 2 242
егати въпроса  newsm78
така както е зададен ми е интересно кой ще иска да да си срещне детето с опасни вирусоносители  hahaha Joy

# 7
 • софия
 • Мнения: 748
какво ми пука? моето дете е ваксинирано, аз съм ваксинирана - за мен проблем няма. но няма да тръгна като проповедник да убеждавам хората трябва ли да си слагат ваксини, къф риск поемат и т.н. не са малки, могат да мислят самостоятелно и да си преценяват. аз нямам намерение да светя на никого. Peace
има и друга страна. някои се притесняват от процента фира при ваксините, който в условията на епидемия е оправдан. но когато са само за превенция си е убийство.
е, и аз се притеснявам от този процент затова купувам ваксини, които смятам, че са по-добри (колко точно са по-добри не се знае), но не бих съдила никоя майка, която реши да избере да предпази детето си като откаже ваксинации. може пък нейното вътрешно усещане да я води в правилната за техния случай посока, а аз да не мога да видя това от страни.
освен това отказа от ваксини е предвиден като опция и си има глоба за това, което означава, че са пресметнати рисковете и не е толкова фатално, че да се притеснявам.  Peace

# 8
 • Стара Загора
 • Мнения: 2 096
Аз съм на мнение, че щом си раждат децата в България трябва да се съобразяват със законите.
Досега не съм се включвала в подобни теми, но бях чела в една че лекарите си пишели, че слагат ваксина на детето, а всъщност не слагат. Мисля че това е доста опасно, за детето, ако му направят някоя реимунизация как ще реагира организма.
Ако не се слагат ваксини, защото състоянието на  детенцето не позволява това е друго, по преценка на лекари е.

# 9
 • Мнения: 34 793
Искам всички деца да са ваксинирани.

# 10
 • Мнения: 5 641
Искам всички деца да са ваксинирани.
И аз така  Peace

# 11
 • на баба си в джанките
 • Мнения: 527
Не бих отказала нито една ваксина за себе си или за децата си

Peace

# 12
 • На една звезда
 • Мнения: 4 452
Виждали ли сте дете увредено от ваксина? Виждали ли сте болката в очите на майка му, съсипаният и живот? Аз да! Детето е в инвалидна количка и с тежки психически увреждания. На тази жена не и пука, че имало такъв риск само 1 процент, защото за нея той е 100 процента! И ако тези болести срещу които ваксинират са лечими и съвсем не толкова страшни (макар, че лекарите са се погрижили да ни всеят страх от болести и много хора са хипохондрици именно поради тази причина), то шанс за това дете няма никакъв. Знам, вас това не ви засяга, защото вашето дете не е получило реакция след ваксиниране. На чужд гръб, казват, и 100 тояги са малко. Но това не означава, че организма на детето ви вече не е увреден, не е натрупал тежки метали в излишък (които се ползват като консерванти във ваксините) и не е застраховано след години да развие автоимунно заболяване (множествена склероза, Алцхаймер и мн.др.). Пази Боже! А ваксините са причина за развиването именно на автоимунни заболявания.
И питам, защо в цивилизованите държави има право на избор? И защо тяхното общество не се страхува и няма нищо против неваксинираните деца?
Ами, ако детенцето почине след ваксина? Да, знам това на вас не може да се случи. Но на други се е случвало. В нашият град имаме детенце починало от ваксина. Кой носи отговорността? Лекаря, който е поставил ваксината, защото била задължителна или майката, която не е имала избор?

# 13
 • На една звезда
 • Мнения: 4 452
Между другото темата май не е за тук. В Здравния си има достатъчно теми по въпроса.

# 14
 • София, Младост 2
 • Мнения: 8 261
Не мисля, че форумът е място, в което трябва да се раздават квалификации за убежденията на хората. В противен случай бих казала, че изказването на ваторката на темата е преднамерено грубиянско, обидно и ясно целящо конфронтация.
По темата - не, не се притеснявам децата ми да общуват, играят и да са в близък контакт с неваксинирани дечица.
Моите деца са ваксинирани, след като лично и въз основа на собствени проучвания съм се запознала с информацията за рисковете. След това съм преценила за себе си какъв риск мога да поема - не държавата, а аз съм този, който е пряко отговорен за детето ми. Мога да кажа, че системата, в която ваксините са задължителни, очевидно смята за редно да не огласява рисковете от ваксините, съставките им и възможните реакции. Не мисля, че това е начинът, по който трябва да се правят нещата. Твърдо не смятам, че родителите са като цяло безотговорни и склонни да поемат рискове. Сегашната система на задължаване предполага точно това - недоверие в способността ми да вземам като родител правилни решения за децата си. Което не ме изпълва с уважение към подобна система.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт