Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 287 отговора


Мнения: 7 473
Нова тема   chef  chef
Цитирай

Silicon Valley

Мнения: 216
довечера ще сложа снимки на тиквичките- много добре се получиха
  chef
Цитирай


Мнения: 349
Днес:
Салата с фусили, ролца от раци и зеленчуци
За десерт - темата с шапките продължава диня



Цитирай

Ах, морето

Мнения: 374
Цитат на: bilqna_69
vesi_127, моля за рецептата за тарталетите, излеждат много изкусително.Ако е от тук някъде,дай линк.  bouquet

Биляна, заповядай рецептата за Френска ябълкова тарта . Тарталетите са по същата рецепта, но във формичките за тарталети и ябълките, както се вижда, са нарязани на малки парченца. Дано ти хареса.
Цитирай

Plovdiv

Мнения: 813
вчера,пържени тиквичи,пържени патладжани
днес - тиквички с ориз
утре незнам.
в тези жеги караме на домати със сирене,диня и тем подобни
не ми се и готви.
Цитирай

област Софийска

Мнения: 1 643
Днес - пържени тиквички с кисело мляко и чесън, чушки бюрек, има тараторче от вчера, салатката е ясна, без нея не може. За мъжо пак ще има печени свински ребърца на скарата. Десерт - кой каквото иска: диня, нектарини, праскови.
Цитирай

на баба си в джанките

Мнения: 526
Днес-супа топчета и салата.За десерт се намират разни плодове.
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 058
Допълвам, току що направих пирожки с ябълки:

Пирожки с ябълки

За тестото:
30 гр. мая се разбрърква с 1 с.л сол и 1/4 чаша вода. Като втаса се прибавят 70 гр. маргарин, 1 яйже и 1 жълтък,1/2 чаша пр. мляко, щипка сол, 1/2 чаша захар и 3 чаши брашно. Меси се меко, еластично тесто. Оставя се да втаса. След това се разделя на 10-12 топки. Всяка се разточва на кръг, слага се плънка, защипват се краищата хубаво и се обръща със защипаното на долу. КАто втасат пирожките се мажат с белтъка и се пекат на умерена фурна.

Плънка:
2 ябълки се настъргват на едро ренде , прибавя се 1/2 чаша захар. Разбърква се и веднага се използва без да престоява.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=114801&photo=351
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=114801&photo=352
Цитирай

София

Мнения: 711
Вчера - кюфтенца, пържени картофи и таратор
Днес- на гости на свеки - поръчах си да ми направи тутманик  Peace
Цитирай


Мнения: 4 735
за вечеря - Царевичните псета на yosif, и панирани в същата паста сирена микс - бяло сирене, топени всякакви  и кашкавал.

Десерта е диня и праскови



Джемма,  виждам, че си станала фен на сача  Very Happy Трътки непременно ще пробвам така  - обожавам ги  Laughing с риск  да го напоя с мазнина и после катмите ми да миришат  newsm78
Не знам онези банички дали ти харесаха (те са любими на щерката, че не са тип "бюрек", но ето тези пурички на Yoli са много вкусни - непременно ще правя пак, но няма да си играя на пурички, а на "по-сериозни" банички  Laughing
« Последна редакция: ср, 25 юли 2007, 20:50 от pep-4o »
Цитирай

СОФИЯ

Мнения: 3 604
Кекс със сметана и боровинки

Продукти:
4 яйца
2 ч.ч. захар
¾ ч.ч. разтопено краве масло
1 малка заквасена сметана (200г.)
2 пълни ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 ванилии
1 ч.ч. боровинки

1 ч.ч. счукани орехи
½ ч.л. канела
1-2 с.л. захар

Приготовление:
Белтъците се разбиват на сняг с 1/3 от захарта.
Останалата захар се бие с жълтъците поне 10 минути, или докато захарта се разтвори напълно. Постепенно  към жълтъците се прибавят лъжица по лъжица маслото и сметаната. Прибавят се бакпулвера и ванилията, смесени с малко брашно.
Останалото брашно се пресява добре и се прибавя към сместа.
Белтъците се изсипват лъжица по лъжица и сместа се бърка бавно с лъжица в една посока. Накрая се прибавят боровинките.
Орехите, канелата и захарта се разбъркват.
В намазнена и поръсена с брашно форма се изсипва част от сместа. Поръсва се с орехите. Отгоре се изсипва останалата смес.
Пече се в предварително загрята фурна, първоначално на 180-200 градуса, след 10-15 минути фурната се намаля до около 160 градуса.

Забележка: Кексът става много пухкав и ароматен и го препоръчвам силно!

Да ви е сладко!

Ето тази рецепта си заслужава да бъде и в новата тема  Hug
Цитирай

под тепетата

Мнения: 1 890
vesi_127, благодаря! Имам форми за мъфини,(за тарталети нямам) надявам се да стане в тях.
Цитирай

София /Абсурдистан

Мнения: 2 718
  bouquet
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Задушен свински джолан и бисквитена торта
Цитирай
Вчера пълнени чушки с яйца и сиренце.
Днес пуешко със зеле, салатка, тараторче и желирано кисело мляко с пъпеш.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 287 отговора