Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 511
Много моля всички тук събрани кулинарни изкусителки да споделят рецептите на любимите си кремове.
Яде ми се нещо леко, което болната ми фантазия си представя като: напоени в кафе бисквити сгушени между два  пласта пухкав крем. Но какъв аджеба да е тоз крем. newsm78
Оня ден се опитах за пореден път да направя млечно- плодов крем на детето, тъй като тя не вкусва никакъв суров плод. Претърпях страшен провал Embarassed
Ако някой може да ми каже рецепта за крем Тирамису ще го разцелувам   bouquet
Цитирай

Варна

Мнения: 182
Тирамису:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=178725.msg3622468#msg3622468
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=188534.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=83129.msg1430557#msg1430557
Цитирай


Мнения: 511
AniKar, благодаря ти много   bouquet Hug
Извадих си някои рецепти, в най- скоро време ще забъркам!
 Hug
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 315
най-лесният крем, който правя, е пасиран плод с разбита сметана и извара (изварата при мен е по-различна, прилича на крема сирене).

взимам около 100 мл сметана и я разбивам с 1-2л. захар. като стане пухкава добавям изварата (сиренето) пак разбивам до хомогенност. после банан на парченца или ягоди, или дребни горски плодове...
по желание слагам и малко шоколадови стърготини.

преди имаше рецепта във форума за крем с ягоди, сметана и маскропоне ако не се лъжа. дано някой даде линка, че не помня как се казваше кремчето.

лека става и торта от бишкоти и желирано кисело мляко с плодове.

  bouquet
Цитирай

далече от Златото на леля ;(

Мнения: 2 591
и аз исках да подсетя за желираното кисело мляко с плодове! става страхотно и си сигурна, че няма консерванти  Peace

но преди няколко дни правих с пъпеш и стана много гадно  Sick
Цитирай


Мнения: 1 378
И киви с кисело мляко не е добра комбинация  Sick
Цитирай


Мнения: 511
asyalein, много добре звучи ще го пробвам   bouquet

и аз исках да подсетя за желираното кисело мляко с плодове! става страхотно и си сигурна, че няма консерванти  Peace

но преди няколко дни правих с пъпеш и стана много гадно  Sick

За това не се бях сещала, лесно за изпълнение- задължително ще го направя за Ния тя обича кис. мляко, дано яде и плодовете, че вече в чудо се виждам, дори и на най- сладкия плод се мръщи Thinking
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
Вече на няколко пъти правя този крем,който след приготвянето му го изсипвам върху пандишпанов блат или бишкоти.
3-4 добре узрели праскови,обелени и нарязани на дребно
3-4 сл захар
1 кофичка кисело мляко
200 мл течна сладкарска сметана
1 желатин-10 гр,предварително разтворен във вода
Прасковите се посипват със захарта и с няколко лъжички от киселото мляко се пасират,след което се добавя останалото кисело мляко.Сметаната се разбива и към нея се добавя млечно-прасковената смес.Прибавя се и желатина,разбърква се добре.Така приготвената смес се изсипва върху пандишпанов блат от 3 яйца,2/3 чч захар и 2/3 чч брашно+1/2 бакпулвер,може леко да се сиропира, или върху блат от бишкоти.Оставя се за 2-3 часа в хладилник.Много приятен и свеж сладкиш.
Цитирай

София /Абсурдистан

Мнения: 2 735
  bouquet
Цитирай

У дома

Мнения: 1 695
И аз да се науча
Цитирай

Русе

Мнения: 401
Ето едно мързеливо кремче от снощи.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=153520&photo=55

разрез
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=153520&photo=56


- 3 кисели млека
- 3 п. желанит
- компот от кайсии
- компот от ягоди
- 50 гр. стафиди
- захар на вкус

- 1 ред - червен- 1 кисело мляко + 3 с.л. захар + 1 п. желатин /разтопен и охладен/ + пасирани ягоди от компот /без сока/
- 2 ред - бял - 1 кисело мляко + 3 с.л. захар + 1 п. желатин + стафидите
- 3 ред - оранжев - 1 кисело мляко + 3 с.л. захар + 1 п. желатин /разтопен и охладен/ + пасирани кайсии от компот /без сока/
Реди се във форма за кекс или каквато искате. След като се сложи първата смес, се оставя в камерата да стегне и чак след това върху нея се излива втората смес и т.н. Престоява няколко часа в камерата, а след това стои в хладилник.

Забележка: Аз ползвах някакъв измислен желатин, затова препоръчвам на д-р Йоткер - по-надежден е.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.