Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора


Мнения: 375
В тиган с мазнина (олио, зехтин или масло) се слага натрошено сирене "Дунавия", бърка се, прибавя се вода и се бърка, докато стане сос. Чукват се яйцата  и като се забулят, се поръсват с червен пипер. Сол не се слага. Време за приготвяне - 10 мин.
Цитирай

далече от Златото на леля ;(

Мнения: 2 591
майка ми и баба ми ги правеха много често! вкусни са  Peace

червеният пипер може и да се запържи с олио
Цитирай


Мнения: 375
И аз го знам от мама, но отдавна не бях го правила. Снощи това приготвих за вечеря, много бяха доволни, е, за месоядите ми мъже бяха като гарнитура към шунка. Laughing
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
не загаря л исосо, докато се забулват яйцата?  newsm78 и става ли с обикновено сирене?
иначе аз забулените яйца ги сервирам  счеснов сос.за олиото -  загрявам малко олио в МВ и добавям червен пипер. поливама мъничко върху яйцата - по скоро е за красота, отколкото за вкус  Very Happy
Цитирай


Мнения: 375
Не загаря - в него няма брашно, а с обикновено сирене не знам дали ще стане, то не се разтваря така, по-скоро може да стане с крема сирене.
Цитирай


Мнения: 8 579
не загаря л исосо, докато се забулват яйцата?  newsm78 и става ли с обикновено сирене?
иначе аз забулените яйца ги сервирам  счеснов сос.за олиото -  загрявам малко олио в МВ и добавям червен пипер. поливама мъничко върху яйцата - по скоро е за красота, отколкото за вкус  Very Happy

Става и с обикновено сирене, но сосчето не е гладко, а зърнесто, на бучици,но пак е вкусно.

Цитирай


Мнения: 1 378
Ето ги моите супер мързеливи яйца.
И пак.

Обърках мястото на постинга  Rolling Eyes
Цитирай


Мнения: 2 538
Днес по план -скица ще ядем яйца.Ще пробвам тази рецепта.
Цитирай


Мнения: 423
Колко е количеството на дунавията и яйцата?
Цитирай


Мнения: 7 473
Ще ги пробвам и така, аз ги слагам върху настъргано сирене, но предполагам и така няма да е лошо  Rolling Eyes  забулени яйца

Цитирай


Мнения: 2 538
Да се отчета сега.
Снощи ги направих и много ги харесахме.
Уж традиционно ястие,но не съвсем.Уж яйца ,ама вкусът различен.И сосчето става вкусно.А бе,  с две думи,който не ги е пробвал, няма какво да чака.
Цитирай


Мнения: 8 579
Направих ги със сос от краве масло + бяло саламурено сирене + топено пушено. Пасирах с пасатора, получи се много вкусно гладко сосче.
Цитирай

СОФИЯ

Мнения: 3 604
Лесно и вкусно  smile3501
Цитирай


Мнения: 375
Аз лично предпочитам да сложа повече сиренце и водичка, защото сосчето много ми харесва.
Цитирай


Мнения: 2 464
Ще се пробва.А забулените яйца,които аз правя са следните: в тиган сипвам олио,слагам брашно да се поизпече и след това наливам хладка вода до получаване на нужната от мен гъстота(леко гъста каша),добавям червен пипер.После чуквам яйцата,леко посолявам и оставям да се забулят в кашичката.Малко преди да дръпна от котлона натрошавам сирене,леко да се поразтопи вътре.Много е вкусно.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора