Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Натурална Бургазлийка
 • Мнения: 114
                           
quote author=ivalinai link=action=profile;u=29300 date=1185472218]
                           


                   
Ей го где е тоз декември,
с бебета ще ни зарадва ведри,
тъй желани от сърце,
да ги полюлеем на ръце!


90 мами сме, на лафче събрали се!

Предложения за нови заглавия:

1. Ей го где е тоз декември, с бебета ще ни зарадва ведри!
2. С декемврийче в корема мама пак е пред дилема 
    рокля или панталон- за да не изглежда  като слон!
3. Всяка мама чу сърце,декемврийче в коремчето расте!
4. Всяка мама чака от сърце,декември рожба да и донесе!
5. Зимата ще дойде,сняг ще завали и наште бебчета ще видим ний!
6. Мъничко юначе през Декември в къщи ще заплаче!
7. Радостта ми е голяма - ще съм Декемврийска мама!
8.Декември бързо наближава,скоро мама на бебчо ше се наслаждава!
9. Много мина,малко ни остава-нека през Декември всяка да е горда мама! 
Нашите стари теми:
 
1. Декември е и той далеч, но ние чакаме нетърпеливо веч!!!
2. Пролет, лято, есен, зима, през ДЕКЕМВРИ бебчета ще има!
3. Майско слънце вън пече, ДЕКЕМВРИЙЧЕ във коремчето расте!
4. Слънце грее и припича, а ДЕКЕМВРИ с бебета към нази тича!
5. Бързо 9мес. ще отлетят, ДЕКЕМВРИ наште бебета ще се родят!
6. Юли на морето с тумбалаци, а ДЕКЕМВРИ идат нашите юнаци!
7. ДЕКЕМВРИ ще съм горда мама на малък мъж или на дама!
8. Слънце пече, много е добре, а през ДЕКЕМВРИ бебе ще реве!
9. В коремчето ми бебе се върти, ДЕКЕМВРИ то ще се роди!
10. Бебе в корема на мама расте, ДЕКЕМВРИ ще покаже момиче ли е то или момче!
11. Вече рита малкото човече, но ДЕКЕМВРИ още е далече!
12. Слънце, плаж, море, а през ДЕКЕМВРИ бебе ще реве!

Нашите албуми
За добавяне на снимки: ВХОД с потреб. име: december2007 и парола: bebeta
 
Полезни връзки:
Полезни връзки - всичко за мамчета и бебчета! 
Календар на бременността по седмици!
Временна неработоспособност и майчинство!  
Майчинството-счетоводно на български език !!! - плюс пример + полезни нещица  
1.Определяне пола на бебето - руски
2.Определяне пола на бебето - англ.
3.Определяне пола на бебето според лунния календар - англ.
4.Определяне пола на бебето - БГ.
5. 18 забавни начина да разберете дали чакате: момче ;момиче
6. Таблица с размерите на бебчето по седмици
7. ДА или НЕ... или какво трябва да съблюдавате преди и по време на бременност
8."Обезболяване по време на раждане

За Раждането и след това:
За Родилния Дом 1, За Родилния дом 2, За Родилния Дом 3, За Родилния Дом 4
За Бебоците 1, За Бебоците 2
Списък за Бебоците от Бг-Мама с линкове към ДаНет
Основни въпроси, свързани с кърменето

Следродилни процеси на възстановяване

Възстановяване след раждането 1
Възстановяване след раждането 2
Възстановяване след раждането 3

За акта за раждане и еднократната помощ (инфо от ДейзиГ - Майски мами):
Актът за раждане се получава в общината по адресна регистрация на майката до 14 дни след раждането. По принцип може да е готов и по-рано но това е определеният срок. В същата стая се попълва една декларация и след заплащане на минимална такса около 2 лв. на касата ти дава Удостоверение за семейно положение. След това се попълва Молба-декларация за отпускане на еднократната помощ в службата по социално подпомагане пак по адресна регистрация на майката. Към нея се прилага оригиналът на Удостоверение от общината и актът за раждане на детето и копия от личните карти на родителите, като носите и оригиналите за сверка. Не забравяте да си напишете номера на банковата сметка /IBAN/ в молбата. Тази помощ може да се поиска до три години от раждането. Сумата се изплаща около 15-17 число на месеца, следващ този на подаването. При подаването на молбата можете да си подадете и  Молба-декларацията за детски добавки - единственото условие за нея за неосигурените е молбата да не се подава в месеца на раждане на детето, например ако е родено март можете да подадете молба най-рано през април, за да не пропуснете месец. Оригиналът на акта за раждане остава в Социалната служба до изплащането на помощта и затова ви съветвам да си направите копие за всеки случай.
За болничните и майчинството (цитат на gmsvetla):
Така, реших най-накрая да синтезирам информацията за бумагите около болничните и майчинството. Ако по-късно излезе още нещо, ще го добавям. Тъй като не успях да направя директна връзка към документине за НОИ, ви пиша адреса на страницата на НОИ : http://www.noi.bg/ Отивате на този адрес, там в ляво са дадени различните раздели. Отивате на раздел Нормативни актове  и от там си свалете един зипнат файл (написът е с червени букви) "Текст на Наредбата с приложенията към нея".  По- долу ще ви пиша за всеки отделен случай кое приложение точно ще ви трябва.
Първа стъпка: Издават ви болничния за брем. и раждане 45 дни преди термина. Този болничен, заедно с “Д Е К Л А Р А Ц И Я за банковата сметка за изплащане на паричните обезщетения и помощи от ДОО”  и копие от документ, издаден от съответната банка, с данни за личната банкова сметка, носите на работодателя и той има грижата да ходи до НОИ и да носи документите ви. Тази декларация е дадена в приложение № 7 от файла, който трябваше да си свалите.
Втора стъпка: Издават ви втория болничен от родилния дом след раждането  - носите си го на работодателя. Не намерих да искат някакви документи към него.
Трета стъпка: Издават ви болничен след 42-рия ден от раждането. Него, заедно с “ДКЛАРАЦИЯ за обстоятелствата за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50 и 51 КСО”  си го носите на работодателя. Тази декларация е дадена в приложение № 1  от файла.
Четвърта стъпка: Изтичат ви 135-те дни болнични. За остатъка  до 315 календарни дни  си пишете молба до работодателя, че искате да ползвате този отпуск (това е отпуск по чл.163 ал.1 от Кодекса на труда). Заедно с молбата до работодателя (свободен текст) попълвате и  “МОЛБА – ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50 и 51 КСО за остатъка от 135 до 315 календарни дни” съгласно приложение № 2. Работодателят ви пише заповед за разрешаване на отпуска (не може да го откаже) и заверено копие от тази заповед, заедно със заверено копие от акта за раждане на детето се прикрепят към молба-декларацията, която се носи в НОИ, но отново е работа на работодателя.
Пета стъпка: След като изтекат тези 315 дни, си подавате молба до работодателя да ползвате платен отпуск за отглеждане на дете до 2 години по чл. 164 ал.1 от Кодекса на труда. Попълва се  и “МОЛБА – ДЕКЛАРАЦИЯ  за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете на основание чл. 53 КСО” – приложение № 3. Към тази молба-декларация се добавят отново заверено копие от разрешение на работодателя за ползване на този отпуск и заверено копие от акт за раждане на детето. Работодателят отново има задължението да представи документите в НОИ.
Шеста стъпка:  Ако не ползвате отпуска по чл.164 ал.1 от КТ, имате 2 възможности:
I възможност : Връщате се на работа и влизате в условията на чл. 164 ал.5 от КТ, а именно :” 5) (изм.,ДВ,бр.25 от 2001 г.) В случаите, когато не се ползува отпуск по ал.1 или лицето, което ползува такъв отпуск, прекъсне неговото ползуване, на майката (осиновителката), ако работи по трудово правоотношение, се изплаща парично обезщетение от Държавното обществено осигуряване в размер на 50 на сто от минималната месечна заплата, установена за страната.”. 
В този случай си попълвате “МОЛБА – ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете на основание чл. 54 КСО” – приложение №4, и приложено към нея заверено копие от акта за раждане на детето. Документите отново се представят в НОИ от работодателя, вашето задължение е да ги представите пред него.
II възможност: Прехвърляте майчинството на баба, дядо или наемате гледачка от борсата. Условието да се прехвърли на баба или дядо (може и на таткото) е към момента на прехвърлянето да работи на трудов договор, за да има право да ползва отпуск. Каква ще е точно процедурата обаче все още не ми е ясно, а и не съм се ровила, за да проверя.
Ако настъпят някакви промени по подадените документи (независимо за кой случай сте подали), сте длъжни в 7 дневен срок да декларирате факта.
Ако след изтичане на 135-те дни болнични за бременност и раждане не подадете молба за ползване на остатъка до 315 дни, то за този период до изтичане на 315-те дни нямате право на обезщетение по чл.53 от КСО, т.е. за отглеждане на дете до 2 годишна възраст(прословутите 180лв.). Такова право придобивате едва след като изтекат 315-те дни.
 Ако се върнете на работа след като изтекат 135-те дни (можете да се върнете на работа), но преди да са изтекли 315-те, нямате право на обезщетение по чл.54 от КСО, т.е. ще си получавате само заплатата без никакви допълнителни плащания от НОИ. Право на обезщетение по чл.54 от КСО (т.е. 50% от обезщетението за отгл. на дете до 2 год.възраст) придобивате едва след като изтекат тези 315 дни. Остатъкът от отпуска за бременност и раждане  135 до 315 дни не може да се прехвърля на баби, дядовци и т.н. или да се ползва детегледачка от борсата. Тази опция става едва след като изтекат тези 315 дни.

ЧАНТА ЗА БОЛНИЦАТА:
Някои болници имат специални изисквания.

1.   Документи: лична карта; обменна карта; направление за хоспитализация;
2.   Чехли за стаята.
3.   Джапанки за банята
4.   Къси чорапи.
5.   Нощница с копчета отпред (в повечето болници дават служебни – всеки ден се сменят със стерилни)
6. ;;  Сутиен за кърмене; долно бельо - тип бабешко – т.е. по-дълбоки гащи (ако си след операция, плитките гащи ще се падат точно на шева)
7.   Халат/Жилетка
8.   Тоалетни принадлежности (четка/паста за зъби, шампоан, сапун), мокри кърпи (за обтриване – ако си секцио, не трябва да се мокриш).
9.   Четка за коса, грим (J), ластик за коса.
10.  Кърпи: за баня, за лице и ръце, за гърди, изолационна кърпа при кърмене. Хубаво е да са нови – особено тези за гърдите, и изпрани с бебешки прах
11.   2 пакета дамски превръзки, лигнин (обикновено в болницата дават)
12.   Мокри кърпи, салфетки.
13.   Минерална вода (ако си секцио – поне 3 л., налята в малки шишета със спортен накрайни + 1 л. сок зелена ябълка, налят пак в такива шишета).
14.   Джобни пари.
15.   Фоно-карта, зарядно устройство, мобилен телефон.
16.   Прибори захранене (чаша, вилица, лъжица, нож).
17.   Медикаменти-гармастан (при нужда), течен аналгин, витамин С (помага за лохиите)
18.   Помпа за изцеждане (при нужда)
19.   Тоалетна хартия.
20.   Подплънки за гърди за кърмачки (при нужда)
21.   Ластични гащи

ЗА БЕБЕТО В БОЛНИЦАТА:
1.   Неотворен пакет бебешки памперси - 20 бр.
2.   Мокри кърпи-малък пакет.
3.   Памучни ръкавички

ЗА БЕБЕТО ПРИ ИЗПИСВАНЕ:
Каквото си решите като дрешки
1.   Боди с дълго ръкавче.
2.   Официален тоалет - от 2 части или гащеризонче, но пръстчетата да се закрити, може и с чорапки.
3.   Терлички, памучни ръкавички, памучна шапчица, чорапки
4.   Одеало-тънко памучно или по-дебело.
5.   Памперс.
6.   Шише с преварена вода + захар (една чаена лъжичка захар на 100 мл вода)
Преди 6тия месец на бебето Световната Здравна Организация препоръчва да не се дава (ОСОБЕННО на новородени!)
7.   Фотоапарат, камера.
8.   Столче за кола

ЗА БЕБЕТО У ДОМА:
1.   Креватче, протектор за дюшека
2.   Памучно спално бельо - 2 комплекта + обиколник + балдахин
3.   Хавлийки - 2 - 3 бр.
4.   Тензухени пеленки (2-3 бр. – слагат се върху хавлията за след баня)
5.   Бархетни пеленки (7-8 бр. – постилат се при повиване, на консултации, шезлонг, люлка)
6.             Кърпички от илиенци J - 4 лв. за повръщане, плюене и там каквото още
7.   Ваничка + стойка за ваната (анатомична или хавлиена), леген за пране, пластмасово канче за поливане + кофа за вода.
Термометри - за вода, за въздух, педиатричен 
8.   Клечки за уши с ограничител
9.   Ножичка за нокти
10.   Памперси
11.   Шишета – авент – комплект от 2 големи и 2 малки + четка
12.   Биберони-залъгалка
13.   Уред за изваряване на шишетата и бибероните
14.   Козметика:   
   
      14.1. бебешко олио или най-добре зехтин
      14.2. крем за дупе против подсичане
      14.3. шампоан
                14.4. сапун,
      14.5. мокри кърпи
   
15.   Памук; спирт 90 % (за пъп), топицин или др. антибиотична пудра (за пъп)
16.   Простор за сушене на дрешките вътре
17.   одеалца 2 бр. - тънко и дебело, олекотена завивка   
18.   бодита – 6-10 бр.- да не се обличат през главата
19.   комплект ританки с блузки - 2-3 бр.
20.   гащеризончета - колкото бодитата
21.   чорапи 3-4 ч.
22.   терлички 2 ч.
23.   лигавници 5-6 бр. 
24.   аспиратор за нос
25.    пижамки – 2-5
26.    шапка за след баня - 1-2
27.    памперси

ДРУГИ:
1.   сироп за температура – калпол, панадол, нурофен
2.   Чай против колики на "НІРР-лайка, копър, анасон"
3.   Капки Саб Симплекс, инфакол или др. срещу колики
4.   Няколко ампули физиологичен серум - за почистване на очи, нос
5.   Бебефон
6.   Гребенче, четка с естествен косъм

ЗА РАЗХОДКА
Количка
Термобокс (за шишета)
Шапка
Одеало/портбебе
Кошница/столче за кола

Списък от сайта на Тина Киркова: http://www.1agb.com/qa.php
 1. Документи: лична карта, „Направление на бременната до родилно заведение” (обменна карта на бременната), направление за хоспитализация.
2. За майката: чаша, прибори за хранене; лично бельо; чехли (да стават и за баня); 1-2 хавлиени кърпи; тоалетни принадлежности; 1-2 чифта чорапи; връхна дреха - халат, жилетка, елек. По желание може да се носят: помпичка за кърма (в Родилно отделение има електрическа); 1-2 пакета дамски превръзки, ако с тях родилката ще се чувства по-удобно. Извън този списък, бременната може да носи и други вещи, но трябва да се има предвид, че мястото за багаж е ограничено.
Да не се носят скъпи вещи и големи суми пари!
3. За бебето: в Детско отделение разполагат с всичко необходимо за отглеждане на новороденото. Ако бременната желаете и имате възможност, може да донесе 1 пакет памперси за новородено.
Дрешките за изписването на бебето и облекло за майката могат да донесат близките в деня на изписването от болницата.


Онлайн магазини

София:
1. "Щъркел" , бул. Стамболийски 188
2. "Малечко" ,бул. Константин Величков №85
3. "Царството на детските стоки", бул. Константин Величков, ъгъла с ул. Пиротска.
4.    "Пинокио" ,Дружба 1; бул. "Княз Дондуков" 39; кв. "Лозенец", ул. "Малин камък"
5. "Бебе Маркет" ,кв. Иван Вазов, ул. "Янко Забунов", бл. 41
6. магазин зад Била на бул. България.
7. магазин в Люлин
8. "Пакостник" ,жк. Овча купел 1, ул. Монтевидео и Обиколна, "Търговски център Овча купел", ет. 2
9. "Стефи"
10. ж.к."Хаджи Димитър" ул"Макгахан" бл.69 (до пазара)- 3 магазина /дрехи, колички, кошари, аксесоари/
11. Premaman - бул. Тодор Александров 11, ЦУМ 3ти етаж
12. Хиполенд - Търговски център Sky City, ж.к. “Гео Милев”, ул. “Коста Лулчев” №52


Пловдив:
1. "Щъркел", бул."Свобода"10
2. "Пинокио" ,бул. "България" 190
3. Детска стокова борса Вис Виталис- бул. 6-ти Септември No.258
4. Хиполенд - Търговски комплекс “БЕНЧМАРК”, бул."Санкт Петербург", (до МЕТРО - Пловдив)


Варна:
1. "Щъркел" , ул. Бр. Миладинови 20
2. Хиполенд - Търговски комплекс  “Пикадили - Практикер”, бул. “Владислав Варненчик” № 268


Русе:
1. "Щъркел" ,ул. Борисова 63

Бургас:
1. "Щъркел" ,ул. Антим І 26, до Археологически музей
2. Хиполенд - Търговски комплекс “Пикадили”, кв. “Изгрев” №147


Стара Загора:
1. Premaman- ул. " Х. Д. Асенов" 96

Велико Търново:
1. Хиполенд - Central Mall, ул. “Оборище” №18

Kalinuccia - 35 г., 2-ро бебче    
Mama Boby - 32г., 2-ро бебче 
Veneta80 - 1-во бебче
Ivalinai - 40 г., 1-во бебче      
Ellenzeto - 1-во бебче   
Gogito - 28г., 2-ро бебче
Elly_y - 28г., 1-во бебче 
Mei - 25г., 1-во бебче
Iloni - 28г., 1-во бебче
Lady_V - 26 г., 1-во бебче   
Milen4o - 1-во бебче   
Mel2222 - 1-во бебче 
ViFresh - 23 г., 1-во бебчеBlo - 1-во бебче   
BabaToHka - второ бебче 
Malenush - 24 г., 1-во бебче
Lili83 - 24г., 1-во бебче
Vencho - 30 г., 1-во бебче
Anna_nik - 32 г., 2-ро бебче
ValR-31г.,1-во бебче

Neli - 30г., второ бебче
Kлер - 2-ро бебче
Dani_t - 28 г., 1-во бебче
Irina - 25г., 2-ро бебче
veshti4ka - 35г., 2-ро бебче
toni_ilievaaDени - 22г., 1-во бебче
Moonlight - 2-ро бебче
Fifelota - 24год., 1-во бебче
Niky26 - 33 г., 3-то бебче
Biska-piskazhaygarova-31 г.,2-ро бебче 


Dive - 25 г., 1-во бебче
Natikot
Malka-mama - 17 г., 1-во бебче
desska - 33г., 2-ро бебче 
Magiq27 - 27г., 2-ро бебче   
Rozita1 - 31 г., 3-то бебче
 
 
Ohcaroline - 25 г., 1-во бебче     
Mary - 34г., 2-ро бебче  
Anichka - 2-ро бебче    

Poctor - 29 г., 1-во бебче 
Katiousha
Rorina37 - 38г., 3-то бебчеPeoopi - 30 г., 2-ро бебче
Chia - 32 г., 2-ро бебче
Тsvetito - 25г., 1-во бебче   
Golden Rose - 30 г., 1-во бебче
Chiges - 31г., 2-ро бебче
Pink77 - 29г., 1-во бебче
 
Barfly - 30 г., 2-ро бебче 
Bebobo - 1-во бебче     
Denitsa23 - 22г., 1-во бебче
G-Baby - 27 г., 1-во бебчеDari76 - 30 г., 1-во бебче
Maxi d&d - 30 г., 2-ро бебче
Borina - 34 г., 3-то бебче   
Denitsata - 27 г., 1-во бебче   
Anaise - 32 г., 2-ро бебче   
Gillda - 25г., 2-ро бебче   
Iта - 24 г., 1-во бебче
Aнима - 28 г., 1-во бебче   
Rozi - 30г., второ бебчеValkata78 - 1-во бебче
Munieca - 26г., първо бебче
Galchoo1 - 27г., второ бебче
Macata - 24 г., 1-во бебче
haus - 29г., 1-во бебче 

Lionkata - 32г., 2-ро бебче
Amadis - 34 г., 2-ро бебче 
Larisa - 30 г., 2-ро бебче
Dix6 - 27 г., 1-во бебче
Bori-Ana - 32 г., 2-ро бебче
mishenka  - 23г., 1-во бебче 
DeSiBaRaBeSi - 21 г., 1-во бебче 
Scorpia - 29г., 1-во бебче
Sofilina - 22г., 1-во бебче  


Stella Maria - 3-то бебче
Desiniko - 1-во бебче
Galinanik - 29г., 1-во бебче
 


Xixi - 31 г., 1-во бебче
Iva_moni - 33г., 1-во бебче
gardi - 33г., 1-во бебче    

Shantal - 25г.,1-во бебче   
Desan4e - 25 г., 1-во бебче   
MamaYanni - 22 г., 2-ро бебче
Русенка - 30г., 2-ро бебче   
Tопчица - 2-ро бебче


Други мамчета, чакащи декемврийски бебчета:
   
tedsan
kiki1974
nevena78
Vanjap
slan4ogled


[/quote]

                   

Последна редакция: вт, 31 юли 2007, 08:58 от xixi

# 1
 • Натурална Бургазлийка
 • Мнения: 114
Ивалинаи-и момичета,много съжалявам-ИЗЛОЖИХ СЕ с новата тема.Простете ми моля Sad.За пътви път ми беше.Много исках да помогна на Ивалинаи и вижте какво направих.

# 2
 • Габрово
 • Мнения: 1 330
Хайде записче от мен Peace
Казах ти xixi, че сложно ми се видя и на мен, но с малко помощ от тук от там ще я доукрасиш... аз ще ти помогна ако искаш.

Забравих си мислитре нещо, но знам, че ще стискам палци за бащата на мама Яни операцията да мине успешно.
Честито и на новата г-жа Димитрова  bouquet
Дари, сигурно и ти вече се бракува така, че ЧЕСТИТО! Чакам те в скайп да разказваш, когато можеш Wink

Радвам, се че всички имате хубави резултати на БХС и Дано и на ФМ са ни такива хубави.

Ще дописвам ако се сетя нещо...

# 3
 • Sofia
 • Мнения: 2 641
споко ивалинаи ще ти прати готово копие на заглавната страница и ще ти каже как се копира  Peace

# 4
 • Мнения: 513
xixi, не се притеснявай...пратих ти на лични старата темичка, сложи я с новото заглавие, пък по-нататък ще правим нова...споко! Hug

# 5
 • Русе
 • Мнения: 280
Да се отчета на бързо и аз  Grinning от днес съм г-жа Минкова ,а утре е църковния и голямото парти.
Благодаря на всички за пожеланията  Hug
Честито на г-жа Димитрова   bouquet
Вал ,очаквай включване в събота или неделя  Grinning Hug  и снимки ще има  Wink

# 6
 • Sofia
 • Мнения: 1 144
Xixi, изобщо не се безпокой! Супер си е темата, а и най-важното е, че всички се събираме тук да си побъбрим и ни е хубаво!!!

Валка, честита прическа, много си секси и много ме кефиш!!!

# 7
 • България
 • Мнения: 57
Г-жа Минкова честито и на теб! Дълъг и щастлив семеен живот и най-сладкото бебче през декемвриХихи не се притеснявай важното е да има къде да си споделяме радостите и тревогите.Лека и прохладна нощ от мен!А Валка много си хубава с новата прическа!

# 8
 • София
 • Мнения: 1 050
 valkata78 ,супер ти е така Grinning И аз се заричах,че като забременея,се подстригвам късо,защото с 1-та бременност бях с 2-3 см коса.Ама на...забременях,но нещо не ми се дава косата Laughing

Честито и на г-жа Минкова,много любов,щастие и благополучие ти пожелавам  bouquet

занзибар,имам две познати психиатърки,които могат да препоръчат някой евтин психолог,ако имаш нужда свиркай Peace

# 9
 • Габрово
 • Мнения: 1 330
Благодаря ви момичета Hug И аз се харесвам така и даже се учудвам, че не ми е жал за косата... а колко ми е леко и прохладно не е истина Simple Smile Ето една снимка отблизо...
http://bgphoto.net/Image.aspx?PhotoId=5255610

Стела Мария- забравих да ти кажа, че съм влюбена в апартамента ти и дано някога и ние се сдобием с подобен  Rolling Eyes

Дари, мила- Много любов,взаимно доверие и разбирателство ви пожелавам занапред, а през декември едно ей такова съкровище...

Последна редакция: пт, 27 юли 2007, 13:59 от valkata78

# 10
 • Натурална Бургазлийка
 • Мнения: 114
Ох оправих я темичката.
Иве-едно голямо БЛАГОДАРЯ Hug.Ти си истинско злато.Аз исках да ти помогна,а пък гледай какво направих- изложих се като някой дънак.Карай-човек се учи от грешките си-нали така ?
Стела Мария,Иве,Валката 78,Анейс и -Благодаря ви за подкрепета момичета.Без вас незнам как щах да се справя.   bouquet  bouquet
Ето за точно за това са тези форуми-да се подкрепяме една друга и да си погаме когато имаме нужда.

# 11
 • София
 • Мнения: 1 050
Видя ли,че няма невъзможни неща? Laughing

# 12
 • Sofia
 • Мнения: 1 144
Валка, много ти благодаря, пожелавам ти пет пъти по-хубав и да си постигнете всичко, каквото си мечтаете. Xixi, ако това ще те утеши мъничко, и аз мислех да предложа да Ивето да помогна с темата, но си казах: Я да се пробвам преди това, и видях, че нещо не се справям.  Sad Но ето че сега си го направила супер, значи вече се научи.  newsm10

Момичета, напоследък някои мами ми се губят, например POCTOR и други също. Драсвайте по някой ред да не ви мислим. И Клер я няма, но тя е на почивка, за нея знаем. Гарди и ти къде ходиш? Хайде, че след някоя седмица ще пием кафенце на твой терен, нали не си ме забравила  Wink

Вие отказахте ли цигарите и кафетата, и алкохола и тн, между другото? На мен почна да ми се гади от всички хубавинки... (Освен от една, ама тя ми е забранена, както знаете)...

# 13
 • София
 • Мнения: 1 050
Аз по-принцип не бях по цигари и алкохола,а кафенце по едно на ден само.В началото го бях отказала,но не нарочно,а не  ми се пиеше,но сега пак си пийвам по едничко сутрин.Иначе се радвам,че престана да ми се яде сладко.Личи си,че момче нося - направо се скъсах да ям чесън и люти чушки Laughing Поне не ми се лепят така килата,както иначе щяха да се лепят...каквато съм любителка на вафлички и тортички,а и разни други сладинки Rolling EyesМоите домашни и приятели не могат да се начудят как така не си поръчвам десерт,ако сме на заведение Laughing

# 14
 • Sofia
 • Мнения: 1 144
Момичета, от известно време пиша и във форума на многодетните майчета, нали, живот и здраве, и аз ще съм една от тях.  Wink Там попаднах на прекрасни хора, също като вас, споделяме си много женски и детски проблеми, всички са много човечни и мили. Една от майките е и Лилибон, чието най-малко детенце Крис (няма и два месеца...) е много болничко. Лилибон се бори сама доста време, въпреки че всички във форума изразихме желание да й помогнем, но очевидно средствата вече не й достигат, а детето се измъчва. Пускам тук линк, за да видите за какво става дума и който има възможност да й помогне, било то финансово, било като си сложи линк или го прати на други, кой както може. Вярвам, че всички ще се отзовете. Историята е много тъжна и единственото хубаво нещо в нея е, че всички се обединяваме, за да помогнем на една от нас.

Да помогнем на малкия Криско на Lilibon

Последна редакция: пт, 27 юли 2007, 09:46 от Stella Maria

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт