Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 27 юли 2007, 14:33 ч.

Царевични ядки

  • 2 721
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 506
Май не се казват точно така, но не знаех как точно да озаглавя темата. Та става въпрос за тези царевични зърна, които са печени и са като ядки - продават се с всички останали насипни ядки. Някой знае ли технологията на приготвяне? Дали първо се вари цялата царевца, или пък се оронват зърната? Вари ли се изобщо? Или направо се пече?

Последна редакция: пт, 27 юли 2007, 17:49 от Morena

# 1
  • Sofia
  • Мнения: 11 848
Това е пържена царевица, но технологията не зная.

# 2
  • Габрово
  • Мнения: 1 166
И аз съм се чудила много пъти, даже наскоро с две приятелки хрупахме такава царевица и се чудехме за технологията. Стигнахме до извода, че първо трябва да се свари, иначе ако направо се сложи в гореща мазнина, ще стане на пуканки, а после се овалва в подправките и се изпържва, ако изобщо участва пържене в цялата история. Даже мислех да пускам тема тогава дали някой знае, но не ми остана време и после съм забравила.
Дано някой да знае и да каже.

# 3
# 4
  • Мнения: 3 411
ще следя темата и аз се интересувам...

# 5
  • Мнения: 1 348
Доколкото знам пуканки стават от специални сортове царевица. Според мен е пържена без предварително варене.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт