Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 702
Продукти:

Сварени пилешки крила или 2 бутчета
1 глава зелен лук може и стар
1 кремвирш
2-3 гъбки печурки
1 малка купичка ориз
парченце кашкавал/може и без него/
бюльона от вареното пиле се запазва

Приготовление:

Свареното пилешко се обезкостява и нарязва на ситно.В тенджерка се загрява олио колкото да покрие дъното немного добавят се 2супени лъжици маргарин и се изсипва ориза
След като се запържи ориза се добавя водата в която е вряло пилето /съотношението е горе долу на 1купичка ориз 3 купички бульон или вода/
След като поври малко добавяме нарязаните на ситно гъби,кремвирш,лук,пилешко,кашкавал
Като се свали от огъня по желание може да се добави 1 сладкена лъжица подправка Маги универсална и да се разбърка
но става и без нея да ви е сладко
Цитирай

София

Мнения: 1 507
Мерси за идеята, ще пробвам, аз и без това готвя предимно на котлон.
Аз пък имам една рецепта за "Ориз със зеленчуци по китайски", става много хубаво.

Продукти:

1/2 ч.ч. ориз
40 г пера от чесън (може и лук)
80 г полутраен колбас
40 г моркови
1 яйце
1/3 кутия царевица
натриев глутамат

Оризът се сварява в подсолена вода. Перата от чесъна, колбасът и морковите се наразват на дребно. В тиган се загрява олио и се слага яйцето. Разбърква се до получаване на кашица. Когато се захване, се добавя колбасът. Разбърква се и се пържи около 1 мин. Добавя се чесънът и морковите. Пържи се при постоянно бъркане около 1 мин. Добавя се царевицата + сока от консервата. Пак се пържи 1-2 мин. Посипва се с натриев глутамат (може и без него). Смесва се със сварения ориз. При сервиране може да се подправи със соев сос.
Цитирай


Мнения: 702
Мерси и аз ще пробвам твоята Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 1 507
mama Svetli, тази вечер ти направих ориза - много е хубав!  Cool Мерси за рецептата!
Цитирай

Varna

Мнения: 101
Здравейте, вчера в едно заведение ядох страхотна салата казваше се "Софийска".

Ето рецептата:
Сварен ориз, посолен и измит
добавят се пресни краставици нарязани на кубчета, много копър, чесън и малко зехтин(олио).

Голяма вкусотия, да ви е сладко!!!
Цитирай


Мнения: 3 452
не знам колко е софийска салатата, обаче е много вкусна!!!
но може да е "леко открадната" от Звездев - аз поне от него я имам и то отдавна....
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
Цитат на: petty

 В тиган се загрява олио и се слага яйцето. Разбърква се до получаване на кашица. Когато се захване, се добавя колбасът.

Я да те питам.  Винаги ми е чудно как в китайските оризи, яйцето стой на конци? И ми се струва, че слагат само белтъка.
Яйцето как го запържваш, предварително разбито?
Цитирай

София

Мнения: 1 507
Ами аз не съм голям спец по китайските работи.  Embarassed Дори това е единственото (наподобяващо на) китайско нещо, което правя. Моето яйце не става на конци. Просто го правя както бърканите яйца - не го разбивам предварително, а го слагам в тигана с олиото и бъркам, да стане на каша (както съм го написала). Сигурно няма много общо с истинския китайски ориз, но пак е вкусно.  Smile
Цитирай
Цитат на: Milenika
..Я да те питам.  Винаги ми е чудно как в китайските оризи, яйцето стой на конци? ...
На мене ми се струва, че може би го правят по следният начин. Слагат вода да заври, разбиват предварително цялото яйце и слагат д тая вода като непрекъснато бъркат. Така поне се получава, когато си застройвам супите и искам яйцето да стои на такива конци Thinking  Very Happy
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
Цитат на: Honda
Цитат на: Milenika
..Я да те питам.  Винаги ми е чудно как в китайските оризи, яйцето стой на конци? ...
На мене ми се струва, че може би го правят по следният начин. Слагат вода да заври, разбиват предварително цялото яйце и слагат д тая вода като непрекъснато бъркат. Така поне се получава, когато си застройвам супите и искам яйцето да стои на такива конци Thinking  Very Happy
Слагаш заврялата вода в яйцето или обратно?
Цитирай

Варна

Мнения: 159
А ориза, който използвате какъв е. Аз правя ориз със зеленчуци, но с бланширан ориз. Само че ми мирише малко гадно. Пробвах да го изплаквам обилно с вода и преди и след варене, но мъжът ми твърдо отказва да го яде. Имало дъх.

Та какъ ориз използвате и как правите бланширания, че имам още половин пакет и нещо не ми се изхвърля... Sad
Цитирай
Цитат на: Milenika
...Слагаш заврялата вода в яйцето или обратно?
Обратно Wink . Яйцето във врялата вода Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.