Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 28 юли 2007, 16:50 ч.

Съмнение за качеството на тиквички

  • 2 818
  • 31
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 394
Момичета, сигурно сте забелязали, че като режете тиквички, на ръцете бражди особено. Не знам как точно да го опиша - сякаш се свива кожата. Днес, при рязането, се отдели странна слузеста маса на дъното на купата, в която ги бях нарязала, която се стегна във вид на желатин. А кожата на ръката ми се обели, изгоря направо, сякаш бях пипала не тиквички, а отровен миещ препарат.
Та искам да попитам дали ви се е случвало подобно нещо и как се обяснява това. Предполагам, че изпускат някакво вещество, но какво е то и нормално ли е да е разяждащо в такава степен.
И дали са годни за консумиране...

# 1
  • София
  • Мнения: 393
 #Cussing out такова нещо не ми се е случвало, но за да ти се белят ръцете едва ли ще влияе добре на стомаха по добре не ги яжте че аз така от едни краставици бях се натровила.  Close Ужасно е човек вече не знае какво да яде и дали няма да се отрови от някой хранителен продукт  #2gunfire #2gunfire

# 2
  • Мнения: 293
Това е много странно,на мен не ми се е случвало. Thinking
Но и според мен не ги яжте  newsm12

# 3
  • Мнения: 1 394
Уф, ами една вече отиде в картофената яхния. Ама другите заминават директно в коша за отпадъци. Аман от боклуци.

# 4
  • София
  • Мнения: 4 762
Да, и при мен се получи нещо такова,боядисаха ми се ръцете , кожата се набръчка, но не се е белила.Но става въпрос за купешки тиквички.Няколко дни след това обелих домашни и нямаше такъв проблем.Кой знае с какво ги блъскат  #2gunfire???

# 5
  • Мнения: 1 394
Да, за купешки става дума. Не за пръв път обработвам тиквички, но такова чудо не е било. Едвам се изми купата, в която ги рязах. Това пихтиестоподобно, желатиново или не знам точно какво нещо на дъното се втвърди. Много ми е странно  newsm78

# 6
  • Мнения: 3 205
На мен ми се е случвало при всякакви тиквички - това вещество се отделя точно от самата кора (същото е и с краставиците, като срежеш краставица и я оставиш, се образуват капки при кората и после желират).
Не съм забелязала обаче да е разяждащо  newsm78 може би има нещо нередно. Иначе ако се посолят резените веднага след нарязването,  веществото се втечнява и не желира.

# 7
  • на баба си в джанките
  • Мнения: 527
На мен никога не ми се е желирала тази течност,но аз винаги соля,както е писала и юл4е,защото обикновено ги пържа.Но това за кожата на ръката ти не е нормално хич Thinking
Дали не са пръскани с нещо много агресивно...

# 8
  • най-хубавото място
  • Мнения: 1 353
Да, за купешки става дума. Не за пръв път обработвам тиквички, но такова чудо не е било. Едвам се изми купата, в която ги рязах. Това пихтиестоподобно, желатиново или не знам точно какво нещо на дъното се втвърди. Много ми е странно  newsm78
На мен от миналата година винаги като купя тиквички ми се получаваше така Tired-аз пък реших,че е нормално ама сега като чета май не е така newsm78.

# 9
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 709
А кожата на ръката ми се обели, изгоря направо, сякаш бях пипала не тиквички, а отровен миещ препарат.

сигурна ли си , че това е била кожата ти, а не засъхнала течност от тиквичките.

на мен ми се е случвала, ако не си измия веднага ръцете.

според мен тази течност се отделя повече от светлите тиквички и ако са по-големки.
често ми се случва.

сега ползвам само зелените и с тях нямам този проблем.

# 10
  • Габрово
  • Мнения: 867
А кожата на ръката ми се обели, изгоря направо, сякаш бях пипала не тиквички, а отровен миещ препарат.

сигурна ли си , че това е била кожата ти, а не засъхнала течност от тиквичките.

на мен ми се е случвала, ако не си измия веднага ръцете.

според мен тази течност се отделя повече от светлите тиквички и ако са по-големки.
често ми се случва.

сега ползвам само зелените и с тях нямам този проблем.
Абсолютно същото щях да напиша и аз. Сигурна съм, че сокът, който се отделя от тиквичките, е това, което се е обелило от ръцете ти. Точно заради него много мразя да беля тиквички или да ги стържа за кюфтета - после много трудно се измива от белачката, от рендето, а по ръцете ми наистина е много гадно - вярно наподобява белене на кожата. За протокола - почти винаги тиквичките ми са домашно отгледани, така че вариантът да са пръскани с някакви препарати или нащо такова отпада автоматично. Не знам дали различните видове тиквички проявават този гаден ефект еднакво, може и да има разлика

# 11
  • Пловдив
  • Мнения: 499
Случва ми се често (да не кажа всеки път), когато беля тиквички - остава някакъв лигав слой по кожата, който после се бели. Много ми е неприятно, затова се изхитрих и вече не беля тиквичките - просто ги измивам много добре и ги готвя с кората. Пак си стават много хубави!

# 12
  • Мнения: 506
Аз винаги ползвам домашно отгледани тиквички и винаги на дъното на купата остава това гелоподобно вещество. Може би при някои сортове се отделя в по-голямо количество, отколкото при други.

# 13
  • Мнения: 2 099
Аз откакто готвя, винаги при белене на тиквичките ми се получава ама винаги и ръзете ми стават едни странни  #Crazy
още съм жива  Laughing

# 14
  • Мнения: 1 394
Бе то и аз готвя отдавна, но такова чудо не е било. За пръв път ми се случва и ми е странно да науча, че е нещо нормално. А тиквички никога не беля. Разах ги на кубчета. Бяха около десетина.
Това по ръцете наистина не  било изгоряло  Rolling Eyes .
Чак късно вечерта кожата ми се оправи. Като се има предвид, че съм измила сума ти чинии, къпах се два пъти и поне 3 пъти си слагах крем за ръце.
И да, тиквичките бяха от светлите,  средно големи.
Благодаря на всички отговорили   bouquet

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт