Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 31 юли 2007, 10:23 ч.

Крем за бисквитена торта

  • 4 488
  • 10
  •   1
Отговори
  • Мнения: 172
Момичета предложете ми крем за бисквитена торта он да е по течен и по въздушен.Абе изобщо давайте предложения.

# 1
  • далече от Златото на леля ;(
  • Мнения: 2 591
обикновен яйчено-ванилен крем! става направо да си оближеш пръстите! аз разбивам белтъците отделно и затова е въздушен  Peace

# 2
  • Мнения: 172
А ако вместо белтъци сложа разбита сметана но в пуденг ванилия на доктор Йоткер дали ще стане.

# 3
  • далече от Златото на леля ;(
  • Мнения: 2 591
за сметана не знам - не съм пробвала! но това ми напомня, че майка ми понякога слага разбити белтъци на обикновено нишесте и пак става въздушен и хубав крем  Peace

# 4
  • 花見
  • Мнения: 1 828
А ако вместо белтъци сложа разбита сметана но в пуденг ванилия на доктор Йоткер дали ще стане.
Майка ми така прави: към млечния крем добавя белтъците, разбити на сметана (ставал по-бухнал, казва). Аз също смятам да пробвам следващия път, защото така и така иначе не ползвам белтъците.

# 5
  • Мнения: 7 474
Течен шоколад + сметана също става  Crazy Crazy

# 6
  • Мнения: 172
Ох Лео тази торта отдавна я гледах и много ми харесва но не си падам по течния шоколад.Предпочитам млечно ванилен- крем

# 7
  • Мнения: 7 474

Този много го обичам  Crazy Crazy

За ваниловия крем:
1 л. прясно мляко
4 жълтъка
5 суп. лъж. брашно
1 ванилия
1 ч.ч. захар

В малко студено мляко разбиваме добре брашното, отделно разбиваме и жълтъците. Слага се млякото на котлона да заври, добавят се ванилията, захарта, постепенно жълтъците и накрая брашнената каша. Котлона се намалява и се бърка непрекъснато до получаването на гладък крем.

# 8
  • Мнения: 1 930

Този много го обичам  Crazy Crazy

За ваниловия крем:
1 л. прясно мляко
4 жълтъка
5 суп. лъж. брашно
1 ванилия
1 ч.ч. захар

В малко студено мляко разбиваме добре брашното, отделно разбиваме и жълтъците. Слага се млякото на котлона да заври, добавят се ванилията, захарта, постепенно жълтъците и накрая брашнената каша. Котлона се намалява и се бърка непрекъснато до получаването на гладък крем.


ето това е страхотен крем,даже може и самостоятелно да се консумира,само,че аз малко ще го попроменя (дано Лео не се сърди)
значи 4 яйца(не жълтъка),разбивам със същото количество захар,добавям брашното и ванилията,също така и малко меко масло(не маргарин!) и разбивам хубаво всичко и после го изспипвам на тънка струйка в горещото мляко а поври малко. Рецептата е супер,но с маслото става още по пухкав крема,макар и хич да не е подходящ за диети Joy

# 9
  • Мнения: 2 829
аз моята бисквитена торта я правя с готовия ванилов крем на др Йоткер,добавям и карамелизирани орехи, целувки,канела
а отгоре я намазвам с бита сметана Peace
става много лека ,а и децата така я харесват

# 10
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Ето и моя крем който е много лек и подходящ за лятото.
3 ванилии на д-р Йоткер
300г течна сметана Suepeim Hoipla(дано съм го написала вярно)
0.900 прясно мляко
3 крема се ванилия се смесват с прясното мляко, разбиват се с миксер докато се получи гъста хомогенна смес. Течната сметана също се разбива докато стане и тя твърда.Смесваме готовия крем със сметаната.
Този крем е за бисквитена торта, но в къщи много го харесват, затова го слагам на почти всяка торта.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт