Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 29 отговора

Dusseldorf

Мнения: 49
Имам 500 гр телешко във фризера , до сега не съм готвила такова месо само агнешко. Иска ми се да бъде примерно с ориз но незнам точно как и какво да го правя, и евентуално с марината това телешко.
До сега сичките ми маринати са били със соев сос и вино  Very Happy а не намерих такива рецепти в нета така че ...казвайте ще върви ли соев сос на телешко отделно ли се прави от ориза трябва ли му допълнителна обработка ......
пък и други рецепти също ще са добре дошли   Hug
Цитирай

В полите на Пирин планина

Мнения: 13 047
Телешкото по принцип е сухо месо и не знам дали ще е добре с ориз. Аз повече го харесвам с лкартофи, на яхния или кебап. По-сочно става. Непременно трябва добре да се свари.
Цитирай

Dusseldorf

Мнения: 49
амиии , и аз така знам че е сухо Confused и затова си мислех ,че ако се направи примерно отделно телешко с сосче ( нямам идея какво ще е то) и отделно ориз-а.... може да стане 
вчера ядохме картофки иии затова ми се искаше да бъде с друго.
А и затова мислех тази марината за да стане по-сочно....уш.... Thinking
Цитирай


Мнения: 6 051
телешкото е много вкусно и с грах  и моркови Peace
Цитирай

Там някъде

Мнения: 1 112
Аз го нарязвам на парчета като пържоли. Осолявам, овалвам в брашно и запържвам за 2-3 мин. докато хване леко зачервена коричка. После нареждам в тенджера под налягане, заливам с мазнината от тигана и слагам чаша бяло вино. Варя около 30-40 мин. Стават сочни и вкусни пържолки. За гарнитура правя картофена салата или пюре.
Цитирай

Чирпан

Мнения: 27
Аз си го нарязвам на жулиени, запържвам го и добавям една от готовите гъбени супи.
Цитирай

Dusseldorf

Мнения: 49
Благодаря на всички за идеите !:) Ма  направих по малко всеки съвет,
нарязах го на филийки запържих го с лука , само не разбрах това
Непременно трябва добре да се свари.
       дали важи за всички начини на приготвяне, но вече минало свършено Smile почудих се защото като почнах да го запържвам почна да се пени .....
но както и да е, после в гювеча с моркови и пипер и доматено пюре+соса от запържването
А ПРЕДИ това го подържах в марината която намери в нета вино сложих бяло , мааалко соев сос, сякаки подправки:червен,черен пипер,лющян,гюзум ,чубрица и бял пипер
иии после добавих и маринатата в сместа и  май ще стане нещо като яхния Thinking
и понеже много държах на ориза си сварих и ориз отделно и ще го сложа като гарнитура .....ако стане за ядене де  Mr. Green
Цитирай


Мнения: 775
Телешкото върви с грах, или с лук ако говорим за яхний
а аз много обичам телешко варено
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Не мариновам телешкото. Режа на порции или на жулиени, в зависимост от яденето, което ще готвя.

Телешко с доматен сос

В тенджера слагам месото (нарязано на парчета) без нищо, то започва да пуска сокове и останалата кръв. След като изври всичко го вадя. Слагам мазнина, лук и телешкото за не повече от 5мин и добавям домати и вода, да покрие месото и похлупвам. Намалявам котлона и го оставям за около час и половина. Малко преди да стане готово добавям сол, червен пипер и риган.
За гарнитура правя пържени картофи или пилаф или дребни макарони.

Телешко лемонато
В тенджера слагам месото (нарязано на жулиени) без нищо, то започва да пуска сокове и останалата кръв. След като изври всичко го вадя. Слагам мазнина, лук и телешкото за 10мин. След това добавям вода, да покрие месото, похлупвам тенджерата, намалявам котлона и го оставям да се задушава за около час. След това изсипвам сока на един лимон (за около 300гр месо), слагам сол и чесън на прах. Оставям на котлона за още 15-20 мин.
За гарнитура пилаф.
Цитирай

Dusseldorf

Мнения: 49
какво е пилаф? Rolling Eyes
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348

Ориз приготвен с повече вода Wink.

Ориза се запържва докато стане прозрачен. Добавя се вода в съотношение 1 към 3, разбърква се и се оставя на котлона докато глътне водата, без да се бърка.
Аз го правя и в йена във фурната, по същия начин.
Цитирай


Мнения: 1 338
Цялото парче месо се пече в йенски съд с олио и малко вода на много слаба фурна няколко часа. Обръща се  веднъж по време на печенето. След като е готово се нарязва на филийки и се залива със сос бешамел и сос от печенето. Много е вкусно.
Цитирай

София

Мнения: 4 282
gabka_sladka ти вече си направила телешкото, но ето ти една рецепта , която правя и става много вкусно  Peace
Като задуша както е описано до 4 , после месото и зеленцучите ги слагам в ейната във фурната да се задушават около час и чак тогава гъбите и още 15 минути.

Цитирай

Dusseldorf

Мнения: 49
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=157092&photo
разгледайте снимките , не знам как изглежда но беше адски вкусно Smile най-интересното е че имаше вкъс на свинско от много задушаване и печене напражо си облизахме пръстите , и гостите ми също  Peace
Цитирай


Мнения: 1 378
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=170853.0

Това ми е любимото телешко.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 29 отговора