Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 515

Ей го где е тоз декември,
с бебета ще ни зарадва ведри,
тъй желани от сърце,
да ги полюлеем на ръце!

93 мами сме, на лафче събрали се!
за сега отбора на момчетата "бие" отбора на момичетата с 23:14, а 50 са в "скритата" публика!

Предложения за нови заглавия:

1. Ей го где е тоз декември, с бебета ще ни зарадва ведри!
2. С декемврийче в корема мама пак е пред дилема 
    рокля или панталон- за да не изглежда  като слон!
3. Всяка мама чу сърце,декемврийче в коремчето расте!
4. Всяка мама чака от сърце,декември рожба да и донесе!
5. Зимата ще дойде,сняг ще завали и наште бебчета ще видим ний!
6. Мъничко юначе през Декември в къщи ще заплаче!
7. Радостта ми е голяма - ще съм Декемврийска мама!
8. В обличкото ми коремче има декемврийско бебче!


 
Нашите стари теми:
 
1. Декември е и той далеч, но ние чакаме нетърпеливо веч!!!
2. Пролет, лято, есен, зима, през ДЕКЕМВРИ бебчета ще има!
3. Майско слънце вън пече, ДЕКЕМВРИЙЧЕ във коремчето расте!
4. Слънце грее и припича, а ДЕКЕМВРИ с бебета към нази тича!
5. Бързо 9мес. ще отлетят, ДЕКЕМВРИ наште бебета ще се родят!
6. Юли на морето с тумбалаци, а ДЕКЕМВРИ идат нашите юнаци!
7. ДЕКЕМВРИ ще съм горда мама на малък мъж или на дама!
8. Слънце пече, много е добре, а през ДЕКЕМВРИ бебе ще реве!
9. В коремчето ми бебе се върти, ДЕКЕМВРИ то ще се роди!
10. Бебе в корема на мама расте, ДЕКЕМВРИ ще покаже момиче ли е то или момче!
11. Вече рита малкото човече, но ДЕКЕМВРИ още е далече!
12. Слънце, плаж, море, а през ДЕКЕМВРИ бебе ще реве!
13. Много мина,малко ни остава-нека през ДЕКЕМВРИ всяка да е горда мама!
14. С повече търпение и усмивки,ше дочакаме декември всички!
 

Нашите албуми
За добавяне на снимки: ВХОД с потреб. име: december2007 и парола: bebeta
 
Полезни връзки:
Полезни връзки - всичко за мамчета и бебчета! 
Календар на бременността по седмици!
Временна неработоспособност и майчинство!  
Майчинството-счетоводно на български език !!! - плюс пример + полезни нещица  
1.Определяне пола на бебето - руски
2.Определяне пола на бебето - англ.
3.Определяне пола на бебето според лунния календар - англ.
4.Определяне пола на бебето - БГ.
5. 18 забавни начина да разберете дали чакате: момче ;момиче
6. Таблица с размерите на бебчето по седмици
7. ДА или НЕ... или какво трябва да съблюдавате преди и по време на бременност
8."Обезболяване по време на раждане

За Раждането и след това:
За Родилния Дом 1, За Родилния дом 2, За Родилния Дом 3, За Родилния Дом 4
За Бебоците 1, За Бебоците 2
Списък за Бебоците от Бг-Мама с линкове към ДаНет
Основни въпроси, свързани с кърменето

Следродилни процеси на възстановяване

Възстановяване след раждането 1
Възстановяване след раждането 2
Възстановяване след раждането 3

За акта за раждане и еднократната помощ (инфо от ДейзиГ - Майски мами):
Актът за раждане се получава в общината по адресна регистрация на майката до 14 дни след раждането. По принцип може да е готов и по-рано но това е определеният срок. В същата стая се попълва една декларация и след заплащане на минимална такса около 2 лв. на касата ти дава Удостоверение за семейно положение. След това се попълва Молба-декларация за отпускане на еднократната помощ в службата по социално подпомагане пак по адресна регистрация на майката. Към нея се прилага оригиналът на Удостоверение от общината и актът за раждане на детето и копия от личните карти на родителите, като носите и оригиналите за сверка. Не забравяте да си напишете номера на банковата сметка /IBAN/ в молбата. Тази помощ може да се поиска до три години от раждането. Сумата се изплаща около 15-17 число на месеца, следващ този на подаването. При подаването на молбата можете да си подадете и  Молба-декларацията за детски добавки - единственото условие за нея за неосигурените е молбата да не се подава в месеца на раждане на детето, например ако е родено март можете да подадете молба най-рано през април, за да не пропуснете месец. Оригиналът на акта за раждане остава в Социалната служба до изплащането на помощта и затова ви съветвам да си направите копие за всеки случай.
За болничните и майчинството (цитат на gmsvetla):
Така, реших най-накрая да синтезирам информацията за бумагите около болничните и майчинството. Ако по-късно излезе още нещо, ще го добавям. Тъй като не успях да направя директна връзка към документине за НОИ, ви пиша адреса на страницата на НОИ : http://www.noi.bg/ Отивате на този адрес, там в ляво са дадени различните раздели. Отивате на раздел Нормативни актове  и от там си свалете един зипнат файл (написът е с червени букви) "Текст на Наредбата с приложенията към нея".  По- долу ще ви пиша за всеки отделен случай кое приложение точно ще ви трябва.
Първа стъпка: Издават ви болничния за брем. и раждане 45 дни преди термина. Този болничен, заедно с “Д Е К Л А Р А Ц И Я за банковата сметка за изплащане на паричните обезщетения и помощи от ДОО”  и копие от документ, издаден от съответната банка, с данни за личната банкова сметка, носите на работодателя и той има грижата да ходи до НОИ и да носи документите ви. Тази декларация е дадена в приложение № 7 от файла, който трябваше да си свалите.
Втора стъпка: Издават ви втория болничен от родилния дом след раждането  - носите си го на работодателя. Не намерих да искат някакви документи към него.
Трета стъпка: Издават ви болничен след 42-рия ден от раждането. Него, заедно с “ДКЛАРАЦИЯ за обстоятелствата за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50 и 51 КСО”  си го носите на работодателя. Тази декларация е дадена в приложение № 1  от файла.
Четвърта стъпка: Изтичат ви 135-те дни болнични. За остатъка  до 315 календарни дни  си пишете молба до работодателя, че искате да ползвате този отпуск (това е отпуск по чл.163 ал.1 от Кодекса на труда). Заедно с молбата до работодателя (свободен текст) попълвате и  “МОЛБА – ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50 и 51 КСО за остатъка от 135 до 315 календарни дни” съгласно приложение № 2. Работодателят ви пише заповед за разрешаване на отпуска (не може да го откаже) и заверено копие от тази заповед, заедно със заверено копие от акта за раждане на детето се прикрепят към молба-декларацията, която се носи в НОИ, но отново е работа на работодателя.
Пета стъпка: След като изтекат тези 315 дни, си подавате молба до работодателя да ползвате платен отпуск за отглеждане на дете до 2 години по чл. 164 ал.1 от Кодекса на труда. Попълва се  и “МОЛБА – ДЕКЛАРАЦИЯ  за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете на основание чл. 53 КСО” – приложение № 3. Към тази молба-декларация се добавят отново заверено копие от разрешение на работодателя за ползване на този отпуск и заверено копие от акт за раждане на детето. Работодателят отново има задължението да представи документите в НОИ.
Шеста стъпка:  Ако не ползвате отпуска по чл.164 ал.1 от КТ, имате 2 възможности:
I възможност : Връщате се на работа и влизате в условията на чл. 164 ал.5 от КТ, а именно :” 5) (изм.,ДВ,бр.25 от 2001 г.) В случаите, когато не се ползува отпуск по ал.1 или лицето, което ползува такъв отпуск, прекъсне неговото ползуване, на майката (осиновителката), ако работи по трудово правоотношение, се изплаща парично обезщетение от Държавното обществено осигуряване в размер на 50 на сто от минималната месечна заплата, установена за страната.”. 
В този случай си попълвате “МОЛБА – ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете на основание чл. 54 КСО” – приложение №4, и приложено към нея заверено копие от акта за раждане на детето. Документите отново се представят в НОИ от работодателя, вашето задължение е да ги представите пред него.
II възможност: Прехвърляте майчинството на баба, дядо или наемате гледачка от борсата. Условието да се прехвърли на баба или дядо (може и на таткото) е към момента на прехвърлянето да работи на трудов договор, за да има право да ползва отпуск. Каква ще е точно процедурата обаче все още не ми е ясно, а и не съм се ровила, за да проверя.
Ако настъпят някакви промени по подадените документи (независимо за кой случай сте подали), сте длъжни в 7 дневен срок да декларирате факта.
Ако след изтичане на 135-те дни болнични за бременност и раждане не подадете молба за ползване на остатъка до 315 дни, то за този период до изтичане на 315-те дни нямате право на обезщетение по чл.53 от КСО, т.е. за отглеждане на дете до 2 годишна възраст(прословутите 180лв.). Такова право придобивате едва след като изтекат 315-те дни.
 Ако се върнете на работа след като изтекат 135-те дни (можете да се върнете на работа), но преди да са изтекли 315-те, нямате право на обезщетение по чл.54 от КСО, т.е. ще си получавате само заплатата без никакви допълнителни плащания от НОИ. Право на обезщетение по чл.54 от КСО (т.е. 50% от обезщетението за отгл. на дете до 2 год.възраст) придобивате едва след като изтекат тези 315 дни. Остатъкът от отпуска за бременност и раждане  135 до 315 дни не може да се прехвърля на баби, дядовци и т.н. или да се ползва детегледачка от борсата. Тази опция става едва след като изтекат тези 315 дни.

ЧАНТА ЗА БОЛНИЦАТА:
Някои болници имат специални изисквания.

1.   Документи: лична карта; обменна карта; направление за хоспитализация;
2.   Чехли за стаята.
3.   Джапанки за банята
4.   Къси чорапи.
5.   Нощница с копчета отпред (в повечето болници дават служебни – всеки ден се сменят със стерилни)
6. ;;  Сутиен за кърмене; долно бельо - тип бабешко – т.е. по-дълбоки гащи (ако си след операция, плитките гащи ще се падат точно на шева)
7.   Халат/Жилетка
8.   Тоалетни принадлежности (четка/паста за зъби, шампоан, сапун), мокри кърпи (за обтриване – ако си секцио, не трябва да се мокриш).
9.   Четка за коса, грим (J), ластик за коса.
10.  Кърпи: за баня, за лице и ръце, за гърди, изолационна кърпа при кърмене. Хубаво е да са нови – особено тези за гърдите, и изпрани с бебешки прах
11.   2 пакета дамски превръзки, лигнин (обикновено в болницата дават)
12.   Мокри кърпи, салфетки.
13.   Минерална вода (ако си секцио – поне 3 л., налята в малки шишета със спортен накрайни + 1 л. сок зелена ябълка, налят пак в такива шишета).
14.   Джобни пари.
15.   Фоно-карта, зарядно устройство, мобилен телефон.
16.   Прибори захранене (чаша, вилица, лъжица, нож).
17.   Медикаменти-гармастан (при нужда), течен аналгин, витамин С (помага за лохиите)
18.   Помпа за изцеждане (при нужда)
19.   Тоалетна хартия.
20.   Подплънки за гърди за кърмачки (при нужда)
21.   Ластични гащи

ЗА БЕБЕТО В БОЛНИЦАТА:
1.   Неотворен пакет бебешки памперси - 20 бр.
2.   Мокри кърпи-малък пакет.
3.   Памучни ръкавички

ЗА БЕБЕТО ПРИ ИЗПИСВАНЕ:
Каквото си решите като дрешки
1.   Боди с дълго ръкавче.
2.   Официален тоалет - от 2 части или гащеризонче, но пръстчетата да се закрити, може и с чорапки.
3.   Терлички, памучни ръкавички, памучна шапчица, чорапки
4.   Одеало-тънко памучно или по-дебело.
5.   Памперс.
6.   Шише с преварена вода + захар (една чаена лъжичка захар на 100 мл вода)
Преди 6тия месец на бебето Световната Здравна Организация препоръчва да не се дава (ОСОБЕННО на новородени!)
7.   Фотоапарат, камера.
8.   Столче за кола

ЗА БЕБЕТО У ДОМА:
1.   Креватче, протектор за дюшека
2.   Памучно спално бельо - 2 комплекта + обиколник + балдахин
3.   Хавлийки - 2 - 3 бр.
4.   Тензухени пеленки (2-3 бр. – слагат се върху хавлията за след баня)
5.   Бархетни пеленки (7-8 бр. – постилат се при повиване, на консултации, шезлонг, люлка)
6.             Кърпички от илиенци J - 4 лв. за повръщане, плюене и там каквото още
7.   Ваничка + стойка за ваната (анатомична или хавлиена), леген за пране, пластмасово канче за поливане + кофа за вода.
Термометри - за вода, за въздух, педиатричен 
8.   Клечки за уши с ограничител
9.   Ножичка за нокти
10.   Памперси
11.   Шишета – авент – комплект от 2 големи и 2 малки + четка
12.   Биберони-залъгалка
13.   Уред за изваряване на шишетата и бибероните
14.   Козметика:   
   
      14.1. бебешко олио или най-добре зехтин
      14.2. крем за дупе против подсичане
      14.3. шампоан
                14.4. сапун,
      14.5. мокри кърпи
   
15.   Памук; спирт 90 % (за пъп), топицин или др. антибиотична пудра (за пъп)
16.   Простор за сушене на дрешките вътре
17.   одеалца 2 бр. - тънко и дебело, олекотена завивка   
18.   бодита – 6-10 бр.- да не се обличат през главата
19.   комплект ританки с блузки - 2-3 бр.
20.   гащеризончета - колкото бодитата
21.   чорапи 3-4 ч.
22.   терлички 2 ч.
23.   лигавници 5-6 бр. 
24.   аспиратор за нос
25.    пижамки – 2-5
26.    шапка за след баня - 1-2
27.    памперси

ДРУГИ:
1.   сироп за температура – калпол, панадол, нурофен
2.   Чай против колики на "НІРР-лайка, копър, анасон"
3.   Капки Саб Симплекс, инфакол или др. срещу колики
4.   Няколко ампули физиологичен серум - за почистване на очи, нос
5.   Бебефон
6.   Гребенче, четка с естествен косъм

ЗА РАЗХОДКА
Количка
Термобокс (за шишета)
Шапка
Одеало/портбебе
Кошница/столче за кола

Списък от сайта на Тина Киркова: http://www.1agb.com/qa.php
 1. Документи: лична карта, „Направление на бременната до родилно заведение” (обменна карта на бременната), направление за хоспитализация.
2. За майката: чаша, прибори за хранене; лично бельо; чехли (да стават и за баня); 1-2 хавлиени кърпи; тоалетни принадлежности; 1-2 чифта чорапи; връхна дреха - халат, жилетка, елек. По желание може да се носят: помпичка за кърма (в Родилно отделение има електрическа); 1-2 пакета дамски превръзки, ако с тях родилката ще се чувства по-удобно. Извън този списък, бременната може да носи и други вещи, но трябва да се има предвид, че мястото за багаж е ограничено.
Да не се носят скъпи вещи и големи суми пари!
3. За бебето: в Детско отделение разполагат с всичко необходимо за отглеждане на новороденото. Ако бременната желаете и имате възможност, може да донесе 1 пакет памперси за новородено.
Дрешките за изписването на бебето и облекло за майката могат да донесат близките в деня на изписването от болницата.


Онлайн магазини

София:
1. "Щъркел" , бул. Стамболийски 188
2. "Малечко" ,бул. Константин Величков №85
3. "Царството на детските стоки", бул. Константин Величков, ъгъла с ул. Пиротска.
4.    "Пинокио" ,Дружба 1; бул. "Княз Дондуков" 39; кв. "Лозенец", ул. "Малин камък"
5. "Бебе Маркет" ,кв. Иван Вазов, ул. "Янко Забунов", бл. 41
6. магазин зад Била на бул. България.
7. магазин в Люлин
8. "Пакостник" ,жк. Овча купел 1, ул. Монтевидео и Обиколна, "Търговски център Овча купел", ет. 2
9. "Стефи"
10. ж.к."Хаджи Димитър" ул"Макгахан" бл.69 (до пазара)- 3 магазина /дрехи, колички, кошари, аксесоари/
11. Premaman - бул. Тодор Александров 11, ЦУМ 3ти етаж
12. Хиполенд - Търговски център Sky City, ж.к. “Гео Милев”, ул. “Коста Лулчев” №52


Пловдив:
1. "Щъркел", бул."Свобода"10
2. "Пинокио" ,бул. "България" 190
3. Детска стокова борса Вис Виталис- бул. 6-ти Септември No.258
4. Хиполенд - Търговски комплекс “БЕНЧМАРК”, бул."Санкт Петербург", (до МЕТРО - Пловдив)


Варна:
1. "Щъркел" , ул. Бр. Миладинови 20
2. Хиполенд - Търговски комплекс  “Пикадили - Практикер”, бул. “Владислав Варненчик” № 268


Русе:
1. "Щъркел" ,ул. Борисова 63

Бургас:
1. "Щъркел" ,ул. Антим І 26, до Археологически музей
2. Хиполенд - Търговски комплекс “Пикадили”, кв. “Изгрев” №147


Стара Загора:
1. Premaman- ул. " Х. Д. Асенов" 96

Велико Търново:
1. Хиполенд - Central Mall, ул. “Оборище” №18
01.12.2007

alinuccia - 35 г., 2-ро бебче    
ama Boby - 32г., 2-ро бебче 
eneta80 - 1-во бебче

02.12.2007

valinai - 40 г., 1-во бебче      
llenzeto - 1-во бебче   
ogito - 28г., 2-ро бебче
lly_y - 28г., 1-во бебче 
ei - 25г., 1-во бебче
loni - 28г., 1-во бебче

03.12.2007

ady_V - 26 г., 1-во бебче   
ilen4o - 1-во бебче   
el2222 - 1-во бебче


04.12.2007

iFresh - 23 г., 1-во бебче

05.12.2007

lo - 1-во бебче   
abaToHka - второ бебче 
alenush - 24 г., 1-во бебче
ili83 - 24г., 1-во бебче
encho - 30 г., 1-во бебче

06.12.2007

nna_nik - 32 г., 2-ро бебче
eli - 30г., второ бебче

07.12.2007

лер - 2-ро бебче
ani_t - 28 г., 1-во бебче
rina - 25г., 2-ро бебче

08.12.2007

eshti4ka - 35г., 2-ро бебче
oni_ilievaa - 28г., 1-во бебче

09.12.2007

ени - 22г., 1-во бебче
oonlight - 2-ро бебче

10.12.2007

ifelota - 24год., 1-во бебче
iky26 - 33 г., 3-то бебче
iska-piska

11.12.2007

haygarova-31 г.,2-ро бебче


12.12.2007

ive - 25 г., 1-во бебче
atikot


13.12.2007

alka-mama - 17 г., 1-во бебче
esska - 33г., 2-ро бебче 
agiq27 - 27г., 2-ро бебче   
ozita1 - 31 г., 3-то бебче

14.12.2007

hcaroline - 25 г., 1-во бебче 
atiousha - 30г., 1-во бебче    
ary - 34г., 2-ро бебче  
nichka - 2-ро бебче   
octor - 29 г., 1-во бебче
orina37 - 38г., 3-то бебче


15.12.2007


16.12.2007


eoopi - 30 г., 2-ро бебче

17.12.2007

hia - 32 г., 2-ро бебче
svetito - 25г., 1-во бебче    
olden Rose - 30 г., 1-во бебче

18.12.2007

higes - 30г., 2-ро бебче
ink77 - 29г., 1-во бебче


19.12.2007

arfly - 30 г., 2-ро бебче


20.12.2007

ebobo - 1-во бебче   
enitsa23 - 22г., 1-во бебче
-Baby - 27 г., 1-во бебче

21.12.2007

ari76 - 30 г., 1-во бебче
axi d&d - 30 г., 2-ро бебче

22.12.2007

23.12.2007

orina - 34 г., 3-то бебче   
enitsata - 27 г., 1-во бебче   
naise - 32 г., 2-ро бебче   
illda - 25г., 2-ро бебче   
та - 24 г., 1-во бебче

24.12.2007

нима - 28 г., 1-во бебче   
ozi - 30г., второ бебче


25.12.2007

alkata78 - 1-во бебче
unieca - 26г., първо бебче
alchoo1 - 27г., второ бебче


26.12.2007

acata - 24 г., 1-во бебче
aus - 29г., 1-во бебче 
ionkata - 31г., 2-ро бебче


27.12.2007

madis - 34 г., 2-ро бебче 
arisa - 30 г., 2-ро бебче


28.12.2007

ix6 - 27 г., 1-во бебче
ori-Ana - 32 г., 2-ро бебче
ishenka-23г., 1-во бебче 
eSiBaRaBeSi - 21 г., 1-во бебче 
corpia - 29г., 1-во бебче


29.12.2007

ofilina - 22г., 1-во бебче 


30.12.2007

[
tella Maria - 3-то бебче
esiniko - 1-во бебче
alinanik - 29г., 1-во бебче


31.12.2007

[
ixi - 31 г., 1-во бебче
va_moni - 33г., 1-во бебче
ardi - 33г., 1-во бебче   
hantal - 25г.,1-во бебче   
esan4e - 25 г., 1-во бебче   
amaYanni - 22 г., 2-ро бебче
усенка - 30г., 2-ро бебче   
опчица - 2-ро бебче


Други мамчета, чакащи декемврийски бебчета:
   
tedsan
kiki1974
nevena78
Maginty
Vanjap
slan4ogled
Последна редакция: ср, 08 авг 2007, 14:18 от ivalinai

# 1
 • Мнения: 2 641
дано съм първа Simple Smile
и да ви се оплача от лакомията си - изядох един банан, половин филия хляб, една кофичка на Данон от плодовите сметанови млека, слънчогледови семки и като капак си купих от тези полусуровите наденици и изядох половин наденица. уж я пекох на скарата малко ама дали се беше опекла, а и защо ли я купих че и изядох. сег асе притеснявам да не е била развалена а и от толкоз ядене ми стана лошо  Sick

# 2
 • София
 • Мнения: 1 050
Пу втора Laughing

вещичка, ти къде ще си на ехокардиография? Пиши какво представлява прегледа, моля те. Димитрова ми каза че е хубаво да се направи и спомена трета градска но това нищо не ми говори. Върти ми се нещо че в Фемина някой от лекарите също я прави тази кардиография. Не съм решила още дали да ходя на това, ще мисля.
Аз бях в Тина Киркова,където ме прегледа доктор точно от 3-та Градска,д-р Велковски.Ако успееш да си запишеш час при него,няма да съжеляваш.Прегледът е 50 лв.Огледа първо всичките органи на бебока,после направи какви ли не замервания на сърцето,пъпната връв и моето сърце.Бях с дъщеря ми,че няма кой да я гледа,та я влача с мен на какви ли не прегледи,та той я подкани да гледа и тя,проведоха интересен разговор Laughing и въобще страшно ме очарова.Но ,преди всичко,той е най-добър специалист-кардиолог и просто си заслужава да смине на преглед при него.Явно има договор с Тина Киркова и преглежда в определенни дни,номе записаха от ЖК.А ти се обади в 3-та Градска,която си е Кардиологична болница.Цената е една и съща.

вещичке, какво стана с бързите резултати от амнио-то, пита ли
анайс, мерси. аз ровя ровя и някви цени от 300-400, че и до 500 евро се въртят. трябва да платя и за клетките още 1500. но искам да го направя
Нямам аз резултати още.Оня ден се опитах след обяд да ги разбера,като отидох в Майчин дом.Че по телефона ми казаха,че резултатите от операциите,правени на други места,се пращат в някаква лаборатория на 13-и етаж.Трелефон никой не можа да ми даде,а като отидох,се оказа цяло приключение да стигна до 13-я етаж LaughingПърво вратата на асансьора не се отвори,слезнахме с малката на 12,а там вратите към стълбите са заключени,хайде до 14-и - същата история.Направо мистерия някаква.Малката се притесни и вика:"Няма измъкване от тази болница,мамо,заклещихме се тук!" LaughingЕдвам стигнахме до нужния етаж,а там празно.Така и останах в неведение.Ще си ги изчакам.НО,мисля,че всичко е ОК,т.к. какви ли не прегледи направих и всички ме успокояват,че всичко е в норма.
И аз мисля да вземем стволовите клетки.Дано не се налаг да ги използваме,но по-добре да ги имаме.

# 3
 • Габрово
 • Мнения: 1 330
Запис в новата темичка Peace
Иве, добре, че намери време да ни направиш темичката, че то от нас кажи речи никой друг не разбира, а и свикнахаме така наготово Twisted Evil

Софи, много хубава булка си и особено ми хареса как си гримирана Heart Eyes

Дари също е красива и неузнаваема, но аз й го казах лично.

Амадис, пази кревата засега и вярвам, че всичко ще се оправи Hug


Момичета, в сайта се организира конкурс за секси бременна и ако някоя от вас иска може да участва...  
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=210866.0
може и да е със снимка от предишна бременност.

Аз вече усетих пъвия силен шут на Александра(така ще се казва бебка  Simple Smile) и много се уплаших... някак не бях подготвена за такова усещане, но сега нямам търпение пак да се повтори  Party
Anaise , не си само ти с такъв апетит - аз оня ден изядох сама цяла тава баница защото мойто мъжле сирене не яде и трябваше да си я хапна сама, а отделно всеки ден напоследък си правя шейкове с плодово мляко и сладолед, та за няколко дни съм още 2 кг. отгоре Embarassed

Последна редакция: ср, 01 авг 2007, 20:19 от valkata78

# 4
 • Мнения: 630
Мерси за подкрепата момичета  bouquet
Това общуване наистина е благотворно - поне психически се чувствам много по-добре. 
Ивалинаи пак се справя блестящо!

# 5
 • Sofia
 • Мнения: 366
Здравей те момиче! днес бях на преглед при д-р Савова в МЦ Св.Петка и видяхме бебо....май ще е момиче!  Grinning  Grinning  Grinning
но има много пъпна връв мбу крачетат и не е сигурна! отговаря ме за 21г.с и всичко ни е наред!
Аз реших да си преместя ЖК при нея, много добро първо впечатление ми направи: измери ме цялата, пита за режима ми -работа,движения, какви изследвания съм правила и какво да правя допълнително,та по този повод и аз като Вещичка трябва да се обадя в Тина Киркова за ехокардиография при д-р Велковски -прегледът е 50 лв.,той е най-добър специалист-кардиолог и просто си заслужава! ехокардиографията се изследва дали сърцето на бебето е добре,защото ако не е най-успешните операции са до 2-3 дни след като се роди!!!! та утре ще си запиша час...
Пратиме за изследване на стерилна урина и кръв в Тина Киркова, само за уточнение аз бях при нея в МД Св. Петка защото е до нас,но бях с направление,дори и там работят с ЗК,но тя държи да ме преглежда и в Тина Киркова,където пак ще съм по ЗК,поне за видеозона и изследванията, без ехокардиография.
Скара ми се за килограмите и каза,че ако продължавам така ще си докарам някой гестационен диабет или високо кръвно и последствията от него.... но не ми каза нито диета нито нищо! Само пак на преглед на 31.08.2007,защото после излиза отпуска
иначе таткото гледаше като побъркан,то бяха кълба,то чудо пълна програма!!! имама ме си и снимка (аз нищо не различавам на нея  Embarassed)
Каза също така да се запиша за у-ще за бременни в Тина Киркова за 28.09! та май това е ....
само дето сега след като толкова исках момиче,първото нещо в главата ми бе ама защо не е момче!?!?! луда работа!!!

amadis  стой мирно,глези се и се пази!   bouquet
 

# 6
 • София
 • Мнения: 1 050
Браво,munieca.Хайде малко и момичета,че тези момчета напират ли напират Laughing
Само че не знам какво има по ЗК в Тина Киркова,като се плащат 200 лв за ЖК newsm78 То така или иначе сме си ги платили,ама хайде...какво да се прави,като всяка болница си ги измисля разни плащания...

# 7
 • Sofia
 • Мнения: 366
veshti4ka  незнам да се плаща за ЖК в Тина Киркова,когат си с направление от Личен лекар,може би когато си без това направление или не си осигурен.... Утре ще проверя и ще пиша! но на мен нищо не са ми искали нито днес,нито да изследванията утре,нито за училището,само за ехокардиография,но тя е при д-р Велковски и е пожелание....

# 8
 • София
 • Мнения: 164
ivalinai, темичката направо е страхотна, но Embarassed май си ме забравила.
Може би защото доста късничко се включих Wink

# 9
 • Мнения: 515
добро утро,
katiousha, не съм те забравила, но в предната темичка не можех да правя корекции, кажи ми, моля те, термин, години и поредност на бебе и ще те сложа, няма проблем!
на всички лек и хубав ден Hug аз днес ще ида да си прибера хладилник-фризера, че ми е дошъл Wink

# 10
 • София
 • Мнения: 164
Не се притеснявай, няма проблем  Stuck Out Tongue
Терминът ни е на 14 дек, и е първо дете. И съм на 30г.
Темата наистина е много красива.

# 11
 • София
 • Мнения: 210
Добро утро  Simple Smile
Днес вече няма главоболие, няма бури, няма мрачно време! Напротив - прекрасна нова темичка и добро настроение!
Детенце от вчера не е на детска и ще трябва да съобразявам работата си с нея. Бях се уговорила с майка ми, че ще я поеме през август , но първите дни нещо се разсъхна уговорката. Много мразя собствените ми родители да ми правят подобни номера. Тъпото е, че мога винаги да разчитам, че каквото свекър и свекърва ми кажат - го правят, но с моите... никога не знаеш какво ще се случи до последния момент, все им изниква по нещо. Нищо де, днес вече няма само да лежа и да пъшкам от глава, а хукваме по разходки с малкото. 
Весел ден на всички мами!

# 12
 • Мнения: 672
Добро утро и от мен.

# 13
 • София
 • Мнения: 210
Чета сега из пресата, че има планове помощта за второ дете да се вдига от 200 на 600лв., а за първо от 200 на 250лв. НО! от началото на 2008г. Ако наистина го въведат каква мислите е вероятността да настояваме за въвеждане със задна дата, например от датата на приемането на закона. Хайде, за първо дете са само 50 лв. отгоре, но за второ разликата е доста сериозна.

# 14
 • Мнения: 2 641
момичета да ви се оплача. цяла нощ не съм спала, като ме заболя в 11 часа нещо в дясно в корема, ама доста боли и така се уплаших да не е апандисит. чак към 5 сутринта мина, какво беше тва чудо, някакво черво ще да е било, абе заспах чак в 6. ужас бая се бях притеснила, дано всичко се размине  Praynig
бабо тонке разбира се че 400 лева не са малка разлика. ако има как ще настояваме да си вземем парите.
отивам да си купя прясно мляко и кифла и едно рогче - дано не ме заболи тва черво пак.

Общи условия

Активация на акаунт