Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 668
Ей това ми е въпроса и ви моля да изкажете доводите си за и против.
Поводът за пускането на тази тема е скандалът, който се разрази в ДГ на синът ми, относно закупуването на климатик, споровете, относно това, дали е работа на родителите да купуват такъв или ръководството на ДГ може само да купи с парите, отпуснати му от общината; спорове за това дали климатикът е вреден за децата....
Ами това е общо взето.
Интересно ми е да чуя и вашите мнения.
Освен това същите спорове се получават и когато трябва да се купуват и други предмети за ДГ /например телевизор, ДВД, играчки и т.н/.

# 1
 • гр. Пловдив
 • Мнения: 6 164
Разбира се, че трябва да има, за мен е повече от задължителен.
Ако не го купи общината, да го купят родителите.
не знам в новата градина на сина ми има ли, но ако няма лично ще се заема да го реша този момент.
Лично на мен доводите против са ми много любими, в моя център работи постоянно климатика и съм се наслушала на всякакви умнотии. Подминавам ги без коментар.

# 2
 • Мнения: 18 820
в яслата купиха климатици с пари от общината, мисля по принцип че не е добре, но при жегите тази година пък ако се ползва умерено е добре да има
в градината има телевизори-и кабелна Sickкупени с парите на родителите
децата всяка сутрин зяпат сутрешния блок по тв, както и картуун нетуорк, което за мен лично е безумие
доводи на майка ми, която е бивша детска учителкае че детската градина трябва максимално да се доближава до домашната среда, в това число и телевизора, имаме вкъщи и гледаме, а децата трябва да гледат и детски образователни програми, а пък и е по-добре като дойде сутрин да не реве, а да се зазяпа в някой детски филм...лично аз пак съм си против телевизията в детската
имат и компютри-дарение от един родител, но не се ползват, освен-по думите на дъщеря ми-госпожата веднъж си редила пасианси
и на мен ми е интересно какви мнения ще има

# 3
 • Пловдив
 • Мнения: 131
По принцип повечето градини са с южно изложение и липсват щори. През големите горещини , въпреки, че имаше чаршафи по прозорците температурата вътре беше 37 градуса. Децата бяха голи до кръста и постоянно ги пръскахме с вода , за да се разхлаждат.
Така, че в днешно време смятам, че климатикът вече не е лукс. Но... не трябва да се наглася на безумно ниски температури. незнам, може би 25-26 Градуса е добре и не трябва да духа върху децата.
При условие, че повечето родители вече работят на климатик или в по-хладни помещения е абсурд да измъчваме децата си с тези температури.

# 4
 • Варна
 • Мнения: 7 355
Това лято този въпрос изникна на дневен ред и в нашата група.

Жегите бяха (дано вече да са отминали) непоносими, децата на обяд докато спяха, целите ставаха вир-вода, в самото помещение за занимания не се стоеше от задух - изцяло е с южно изложение на 2-рия етаж.

Направихме събрание, събрахме достатъчно бързо парите и климатиците вече са факт. Поне и зимата ще се отопляват с тях, няма да се пускат разни духалки и глупости.

Аз вкъщи нямам климатик, само на работа, и ми стана съвестно, че си живуркам на хладно, а детето ми се мъчи в тия жеги.

Може климатикът и да е нож с две остриета, но специално жестоките жеги това лято ни накараха да се замислим.

А и в тази група ще сме до края, тоест поне още 3 години.

# 5
 • Мнения: 668
Каспър, абсолютно съм съгласна с теб!
Инициативата за климатик беше наша /на няколко майки/, защото и нашата ДГ е с южно изложение и е адска жега, събрахме се уж да говорим като големи хора, а то стана голям скандал, като сме имали пари да сме си купели сами климатик, те нямали излишни, освен това бил вреден, а и било работа на общината... Дори едната майка предложи да го направи като дарение, но НЕ! Други 2-3 майки започнаха да викат, че по този начин нейното дете ще е винаги привелигировано и да си намират доводи за вредността на климатика, въпреки, че у тях сигурно също имат такъв!
Накрая гласувахме и от 27 родители, 18 бяха ЗА, което за мен означава, че има мнозинство и малцинството трябва да се съобрази, ама пак започнаха спорове.
Освен това госпожите също са ЗА, а и в другата група също има такъв.

# 6
 • Мнения: 1 223
Ми че какво толкова спорят... Щом има кой да купи климатика, много важно че 5 патки си придават важности. Яслата ни е с климатик, щори и чистак нова дограма. Плюс ТВ с кабелна (която може би зимата ще гледат). Това за мен са цивилизовани условия за гледане на деца.

пп. Сигурна съм, че тези, които са против климатика си имат такава техника в къщи... ама 100 процента съм сигурна Peace

# 7
 • На една звезда
 • Мнения: 4 452
За климатик в детската градина! Peace И тази, която посещава дъщеря ми е с южно изложение, без щори, с прозрачни пердета. Вътре е адска жега. Децата трудно заспиват.

# 8
 • Мнения: 323
За климатик в детската градина! Peace .
Peace

# 9
 • София
 • Мнения: 883
Да, стига да са монтирани така, че да не духа директно в децата, когато спят или играят.

# 10
 • София
 • Мнения: 5 467
 Thinking изобщо не ми беше хрумвало, че в градината може да има климатик...
Но пък защо не..., то си е за нашите деца, за тяхния комфорт. Сама че трябва да обучат госпожите да боравят мъдро с него.
Само ТВ не искам Naughty Crossing Arms.

# 11
 • Ямбол
 • Мнения: 22 931
Да, съгласна съм.
Дъщеря ми от прибирането й от родилния дом е на климатик. така е свикнала. Дори бих се притеснила примерно, ако няма, защото трудно заспива без климатик.
Не е боледувала.

# 12
 • Мнения: 1 172
ЗА климатик съм , при условие, че някой от персонала се ангажира с поддръжката му - редовно миене на филтри и т.н. Против съм да им въртят прахоляци от непочистени филтри, независимо кой е платил за климатика.

# 13
 • Пловдив
 • Мнения: 351
Аз мисля, че е задължително да има климатик, без това да се приема като някакъв голям лукс.
В яслата, която дъщеря ми посещава вече 1 месец, има климатици във всяка група. И пак ни предупреждаваха госпожите да си вземаме децата да спят в къщи по време на големите жеги (тези, които имат възможност разбира се). Помещенията са с прозорци от всички страни и няма как помещенията да не се напичат яко.
Без климатик е немислимо. А и е много удобен за отопление през зимния сезон.

# 14
 • София
 • Мнения: 2 566
Аз лично не се чувствам много добре при продължително стоене на климатик, но при тези горещини  /а може би и студове зимата/ сигурно ще стане задължителен елемент.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт