Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 2 авг. 2007, 20:33 ч.

Пилешки филенца (може и прасешки ) с корнфлейкс

  • 4 398
  • 8
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 154
Става въпрос за една страхотна панировка със смлян корнфлейкс. Извинете ме, ако вече е споделяна във форума! Филенцата се мариноват по желание (чесън и соев сос, къри, лук или бяло вино с нукет от подправки). В смления корнфлейкс се добавя гранулиран чесън (по желание, де). Разбиваме няколко яйца (зависи от количеството на филенцата, но гарантирам, че ще ви трябва голямооо). Топим филенцата в смления корнфлейкс, после в яйце, пак в корнфлейкс и пържим. Страхотно е.

Важно! Не  е желателно корнфлейксът да е с "подобрения" като плодови вкусове и захар!  Laughing

Панирани филенца си знаете с какво вървят...

# 1
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Аз често правя такива, много ги обичам. Имам проблем обаче с мазнината и парченцата корнфлейкс, които падат и загарят и още на втората партида филенца за пържене става черно, горичво и започват да ми почерняват и филенцата и изобщо много дразнещо и не знам как да го избегна  Confused

# 2
  • Мнения: 2 549
май няма как да се избегне
и мен много ме дразни
пробвайте вместо да ги пържите, да ги печете
стават много вкусни, а и малко по-здравосвони!

# 3
  • Мнения: 5 611
ааа, от пържените по-хрупкави няма  Grinning личен и многократен опит.

Блонди, приготви 2бр съдове за пържене и като  изпържиш 2 партиди - прецеди мазнината в другия съд. Първия не мий, само избърши с кухненска хартия. След 2 партиди - пак смяна и така (ако е за повече количество де)

Пробвайте и с картофени люспи (някои сухи картофени пюрета са на люспи) - но да е без аромати, сметани и ванилии

# 4
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Блонди, приготви 2бр съдове за пържене и като  изпържиш 2 партиди - прецеди мазнината в другия съд. Първия не мий, само избърши с кухненска хартия. След 2 партиди - пак смяна и така (ако е за повече количество де)

 Мерси, ще пробвам   bouquet

# 5
  • София
  • Мнения: 572
Най после и аз ще пробвам панировка с корнфлейкс,само да попитам ,който знае до колко ситно да го счукам и как ? newsm78

# 6
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 818
Аз вместо корнфлейкс, слагам сусам, става много вкусно.

# 7
  • София
  • Мнения: 154
Най после и аз ще пробвам панировка с корнфлейкс,само да попитам ,който знае до колко ситно да го счукам и как ? newsm78


Аз го меля с блендер. Бързо и лесно.

# 8
  • София
  • Мнения: 572
Аз го меля с блендер. Бързо и лесно.

Аз нямам блендер и снощи го смлях в машинка за мелене на орехи.
Но честно казано не съм възхитена от резултата ,панировката стана доста хрупкава направо твърда.Незнам може би аз нещо обърках. newsm78

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт