Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 154
Става въпрос за една страхотна панировка със смлян корнфлейкс. Извинете ме, ако вече е споделяна във форума! Филенцата се мариноват по желание (чесън и соев сос, къри, лук или бяло вино с нукет от подправки). В смления корнфлейкс се добавя гранулиран чесън (по желание, де). Разбиваме няколко яйца (зависи от количеството на филенцата, но гарантирам, че ще ви трябва голямооо). Топим филенцата в смления корнфлейкс, после в яйце, пак в корнфлейкс и пържим. Страхотно е.

Важно! Не  е желателно корнфлейксът да е с "подобрения" като плодови вкусове и захар!  Laughing

Панирани филенца си знаете с какво вървят...
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Аз често правя такива, много ги обичам. Имам проблем обаче с мазнината и парченцата корнфлейкс, които падат и загарят и още на втората партида филенца за пържене става черно, горичво и започват да ми почерняват и филенцата и изобщо много дразнещо и не знам как да го избегна  Confused
Цитирай


Мнения: 2 546
май няма как да се избегне
и мен много ме дразни
пробвайте вместо да ги пържите, да ги печете
стават много вкусни, а и малко по-здравосвони!
Цитирай


Мнения: 4 743
ааа, от пържените по-хрупкави няма  Very Happy личен и многократен опит.

Блонди, приготви 2бр съдове за пържене и като  изпържиш 2 партиди - прецеди мазнината в другия съд. Първия не мий, само избърши с кухненска хартия. След 2 партиди - пак смяна и така (ако е за повече количество де)

Пробвайте и с картофени люспи (някои сухи картофени пюрета са на люспи) - но да е без аромати, сметани и ванилии
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Блонди, приготви 2бр съдове за пържене и като  изпържиш 2 партиди - прецеди мазнината в другия съд. Първия не мий, само избърши с кухненска хартия. След 2 партиди - пак смяна и така (ако е за повече количество де)

 Мерси, ще пробвам   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 571
Най после и аз ще пробвам панировка с корнфлейкс,само да попитам ,който знае до колко ситно да го счукам и как ? newsm78
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
Аз вместо корнфлейкс, слагам сусам, става много вкусно.
Цитирай

София

Мнения: 154
Най после и аз ще пробвам панировка с корнфлейкс,само да попитам ,който знае до колко ситно да го счукам и как ? newsm78


Аз го меля с блендер. Бързо и лесно.
Цитирай

София

Мнения: 571
Аз го меля с блендер. Бързо и лесно.

Аз нямам блендер и снощи го смлях в машинка за мелене на орехи.
Но честно казано не съм възхитена от резултата ,панировката стана доста хрупкава направо твърда.Незнам може би аз нещо обърках. newsm78
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.