Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 37 отговора


Мнения: 1 378
Разглеждайки рецептите на Джемма и темата за крокодила се натъкнах на тази рецепта. Моля някой, който знае руски, да преведе начина на оформяне на сърчицата. Изглеждат много апетитно.

Ето и линка: http://www.kuharka.ru/viewtopic.php?t=82
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 205
Ето:

1. Вземаш разточено късче тесто.
2. Намазваш го с растително масло.
3. Посипваш със захар. /Обичам повече, за да ми хрупа захарта на зъбите/
4. Навиваш по дългата страна на тръбичка.
5. Сгъваш тръбичката на две, така че шевът да остане отвътре и леко притискаш. За красота леко защипваш крайчетата.
6. Прерязваш от страната, противоположна на защипаните крайчета, като до края оставиш 2-3 см.
7. Разтваряш разрязаната част. Така се получава сърчице.


Поставят се в намаслена тава/ newsm78 - това трябва да е.../
От даденото тесто сърчицата се пекат 15 мин.



Кати
, а къде да го намерим това тесто Rolling Eyes?
Спомням си, че го имаше във"вестник за жената", но аз не го пазя...






Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
1) Вземаш разточено парче тесто.
2) Намазваш го с растително масло.
3) Поръсваш захар (харесвам обилно поръсено, после захарта да хруска) - може да се добави канела, кой както харесва
4) Свива се на пуричка
5) Пуричката се сгъва на две, така че "шева" да остане отвътре. защипват се леко крайщата
6) От страната на сгъвкатасе прави разрез, както е посочено на картинката
7) Разрязаната част се разтваря.
Ето така се получава сърчице.

Редим сърчицата в намаслена тава.
От посоченото тесто сърчицата се изпичат за 15 мин максимум.

Едит: Писали сме заедно Smile Линк за хрущевското тесто има в началото на горната рецепта (тук), има я и във форума (тук)
« Последна редакция: пт, 03 авг 2007, 10:48 от anomalia »
Цитирай


Мнения: 154
Руския не ми е много добър но ще се опитам да помогна  Laughing
1. Взема се разточен къс тесто
2. Намазва се с растително масло
3. Посипва се със захар (обичам да е обилно посипано, после да хрупа между зъбите) може да се добави канела
4. Завива се като тръбичка по дългата страна
5. След това тръбичката се сгъва на две, така че шевовете да останат от вътрешната страна. Прищипват се леко  крайчетата за красота.
6. Срязва се от противоположната на защипване страна. Трябва да останат 2-3 см до края
7. Извива се  нарязаната част, като се  разкрива  и така се получава сърце.
Цитирай


Мнения: 1 378
  bouquet на всички отзовали се. Това със разтварянето в точка 7 не си го представям нещо. Но може практически ще е по-лесно.

А, и ме смущава фактът, че се маже с растително масло.

Кати
, а къде да го намерим това тесто Rolling Eyes?
Спомням си, че го имаше във"вестник за жената", но аз не го пазя...

От Джемма вчера. И днес, четейки из темата за крокодила -> сладък крокодил-> и там някъде ми изскочи тая рецепта.

Ето го и линка за тестото: http://www.kuharka.ru/viewtopic.php?t=22
Цитирай


Мнения: 1 378
А "плюшки" как точно се превежда? Сладки или курабийки?
Цитирай


Мнения: 1 378
Момичета, там някъде видях още една рецепта, с по-лесно (поне за мен) оформяне на тетсото.
Копирах си я, ама сега не откривам откъде  Embarassed . Ето я:

Это самое вкусное лакомство, которое делала и иногда и сейчас делает моя мама. Вкус детства. Запах, от корого я просыпалась по субботам, когда была маленькая. Мне не удается достичь того совершенства, которого достигает моя мама, но плюшки всё равно вкусные.

Тесто:
0,5 л молока или кефира (теплого)
1 ст. л. соли
1 ст.л. сахара
1 яйцо
200 г маргарина или сливочного масла
1 п свежих дрожжей (25-30 г)
мука
растительное масло

Смешать дрожжи с теплым молоком, добавить сахар и оставить на 10 минут. Смешать растопленный маргарин, яйцо, соль и дрожжевую смесь. Вмешать муку. Тесто должно быть липким и приставать к рукам. В конце добавить столько растительного масла, сколько надо, чтобы тесто не приставало к рукам. Накрыть миску с тестом пленкой и поставить в холодильник минимум на час. Можно поставить на ночь, а утром испечь к завтраку плюшки.

Для плюшек: раскатать тесто на присыпанном мукой столе в круглый пласт 4-5 мм. Обильно полить растительным маслом, распределить масло по поверхности пласта равномерно. Сверху посыпать сахаром (не жалейте сахара, ведь не каждый день едим плюшки  ), можнь посыпать еще и корицей или добавить изюм (кто как любит), свернуть пласт рулетом, нарезать рулет на прямоугольные кусочки, а затем у каждого прямоугольника сделать посередине надрез. Выложить плюшки на смазанный противень, немного их открывая. Выпекать до зарумянивания. Горячие плюшки смазать сливочным маслом.


Намерих го: http://www.kuharka.ru/viewtopic.php?t=82
Цитирай


Мнения: 154
А дали ще стане добре с бутер тесто, че нещо не ми се меси в това топло време  newsm78
Цитирай


Мнения: 1 378
А дали ще стане добре с бутер тесто, че нещо не ми се меси в това топло време  newsm78

Да ти кажа, на мен това тесто много ми прилича на бутер тесто, като се има предвид количеството масло в него.
А снимките ми напомнят на едни сладки от бутер тесто, "Сълзица" се казваха.
Цитирай


Мнения: 9 734
Абе не е баш бутер тесто....Кати пак си се развихрила,ама на училище не ходи ли на времето бе? Laughing Руския ти хич го няма.... Laughing
Цитирай


Мнения: 1 378
Абе не е баш бутер тесто....Кати пак си се развихрила,ама на училище не ходи ли на времето бе? Laughing Руския ти хич го няма.... Laughing

Бе малко разбирам, ама това си е висш пилотаж  Mr. Green
И дори и на български не ми е ясно  Laughing

Развихрила е слабо казано  35
Цитирай


Мнения: 1 378
Е, за днес мога да отдъхна вече. Хваля се  Laughing
Станаха ми. За моя изненада лесно се оформиха. Да се работи с това тесто е истинско удоволствие. Като бебешко дупе е меко и нежно.

Ето ги "самое красивое"   Mr. Green





Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 205
Кати, разкошни са Peace.

След вчерашната ферма за крокодили Laughing  мислех да почина малко, ама няма да ме огрее. Утре ще правя сърца.

Как са на вкус? Да не са нещо посдобно на бисквитите "Сълзица"?
Цитирай


Мнения: 1 378
mari_eta, то и аз днес се опитах да правя Крокодил, ама  Rolling Eyes

То и аз днес си казах, че утре няма да правя нищо  Whistling , ама labrex с нейните свинчета  Laughing

Как да кажа. На вид приличат на "Сълзица". На вкус също. Но са и по-различни. А и да не забравяме, че изядох една гореща и вече съм много наядена, не мога да погълна и троха.
Заслужават си. Опитай. Много са лесни. И много засищащи - мазни и сладки.
Пусни тестото тази вечер. Половин час - само месене. Вадиш и слагаш в тенджера с капак в хладилника. Не се увеличава много. Най-много да удвои обема си.
Сутринта късаш топчета и правиш.
А има и по-лесен начин на оформяне - точиш голяма кора, намазваш с олио, ръсиш обилно със захар, навиваш на стегнато рули, режеш пънчета, срязваш по средата и разтваряш леко - става като разтворена книга. Но при всички положения се гони ефектът с пластовете. Така че колкото се може по-стегнато рулце навивай.
А има и сладък крокодил с това тесто.
Има, има, има... нямат направа всичките съблазнителни неща.
Цитирай


Мнения: 1 378
Да добавя нещо. Като ги извадих от фурната, бяха едни такива меки. Викам си, че пак нещо обърках.
Трябва да се извадят веднага с лопатка, че после захарта се карамелизира и нямат вадене. Сега обаче се втвърдиха и стават точно както си трябва   chef
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 37 отговора