Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 18
Здравейте мами,
за първи път купувам каша за бебка.Избрах безмлечната оризова на "Милупа".В инструкцията за приготвянето й пише,че се добавя 3 грама рапично масло.Вие прибавяте ли?По-вкусна ли става?
Цитирай

София, Младост 2

Мнения: 8 219
Рапичното масло добавя важни ненаситени мастни киселини - т.е. се добавя не за вкус, а за обогатяване на хранителната стойност на кашата. Вместо рапично масло (за което могат да се прочетат доста неща и не винаги положителни), можеш да добавяш малко студено пресован зехтин. Той също съдържа мононенаситени мастни киселини, макар че не са в същото съотношение - но пак е полезно.
Цитирай

гр. Монтана

Мнения: 96
Към всичко ли трябва да се добавя зехтин? По колко пъти на ден и по колко капки добавяте?
Цитирай

София, Младост 2

Мнения: 8 219
Не - достатъчно е да се добавя веднъж дневно по около 0,5 - 1 чаена лъжичка, най-често майките го добавят към зеленчуковото пюре. В кърмата се съдържат необходимите за бебето ненаситени мастни киселини (ако майката се храни разумно - видът на мазнините в кърмата силно зависи от майчиното хранене!), така че няма нужда от прекомерен внос.
Цитирай

София

Мнения: 2 809
Не, не съм добавяла рапично масло.
И зехтин не съм добавяла - просто готвя с него.

hedra, зехтинът се добавя след приготвянето на пюрето, така ли?
Мони хапва малко само от това, което аз приготвям, купени пюрета не харесва (изключение прави само пуешкото с картофи и царевица на Хипп).
Но аз слагам зехтина в началото и той ври заедно със зеленчуците и месото.

Означава ли това, че трябва да добавям чаена лъжичка зехтин след приготвянето на пюрето?
Цитирай

София, Младост 2

Мнения: 8 219
За предпочитане е да се добави суров зехтин - при температурната обработка мазнините в него се променят. Ако има и месо в това, което вариш, мазнините от месото са достатъчни, за да се извличат мастноразтворимите полезни вещества от храните при варенето, а зехтина може да го добавяш накрая, към вече готовото пюре, за да обогати съдържанието на различни типове мазнини.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.