Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 1 334
Здравейте мили мами!   bouquet
Имам един въпрос, на който се надявам поне някоя от вас да може да ми отговори.
Наши много близки приятели искат да си осиновят дете и ни поискаха препоръка, но аз не знам какво да напиша в нея?!  newsm78
Много ви моля за помощ, защото знам каква радост е да имаш имаш малък човек в дома си, който да те радва всеки ден и бих искала да помогнем с мъжа ми и приятелите ни да изпитат тази радост!

# 1
  • Мнения: 1 669
ПРЕПОРЪКА

от: (трите имена)
адрес и телефон:

До Дирекция “Социално подпомагане”-гр...........................
Относно желанието за осиновяване на дете от сем. ....................


Познавам ..........................и ............................... от ..................... години. С ........................... се запознахме още в началното училище, станахме приятелки и сме такива вече 23 години. По-късно приобщавайки и мъжете си, станахме и семейни приятели. Вече 10 години сме заедно в празници и делници. Няма събитие в живота ни, на което те да не са присъствали, да не сме получили подкрепа от тях.
Имам три деца-момчета, които също са много близки с тях и не се притеснявам да ги оставям под техен контрол. За наше нещастие третото ни детенце се роди с увреждане. В този труден момент, Петя и Ники, бяха неизменно до нас, страдаха заедно с нас и се опитваха да помогнат с каквото могат.
Вследствие близостта ни и на това,че са преди всичко много добри хора, Петя и Ники станаха кръстници на най-малкия ни син Калоян.
Отношенията в това семейство са искрени, изпълнени с взаимно доверие, разбирателство и любов.
Свидетел съм на тяхното огромно желание, мечта да имат свое дете, но и на нескончаемите процедури – дълги, болезнени, стресиращи психиката и организма. И въпреки това те останаха заедно обичащи се, заедно борещи се с неизвестността. Заедно изградиха своя уютен дом,в който липсва само детски смях. И двамата работят и са финансово независими и стабилни.
За мен Петя и Ники са семейство от две силни личности, защото се изисква сила да се откажеш от нещо, за което си се борил дълго и тежко, и да пребориш страха да вземеш ново решение, да създадеш нова мечта. Те са семейство, в което обноските, взаимоотношенията не са просто маниери на поведение, а манталитет. Отзивчиви, деликатни, чувствителни и любвеобвилни, у тях има заложено изначално родителско чувсво, за това детето независимо дали е техен генетичен последовател или не, ще получи любов, подкрепа и разбиране.
Те ще възпитат така детето си, че то да се гордее с неговия произход и минало и същевременно да бъде уверено, че те го обичат и няма да го изоставят. Ще възпитават у детето ценности като честност, откровеност, доверие, съчувствие и уважение към другите. Ще осигурят на детето дом, изпълнен с уют, семейна среда, условия да се учи, да расте щастливо, нежност и любов. Ще го дарят с родителска обич, така както ако беше тяхно биологично дете. Ще дадат на детето щастие, защото да осиновиш дете е да ощастливиш дете.


гр.......... дата......... име........
подпис
 

 
 До Дирекция Социално подпомагане
район ................, гр...............

ПРЕПОРЪКА

от ......................................
адрес:................, кв. .........................“ бл......, вх....., ет..., ап......
телефон:................................


Относно желанието за осиновяване на дете от Мария Петрова Иванова и Иван Иванов Иванов.С Мария Иванова се познаваме от съвсем малки деца, а заедно завършихме и гимназия. През цялото време сме били близки приятелки, по късно се запознах и с Иван Иванов.

Впечатленията ми от взаимоотношенията помежду им са, че това са двама спокойни, уравновесени и цивилизовани хора, които се разбират чудесно . И двамата имат добри професии, работят и са финансово независими и стабилни.

Свидетел съм на огромното желание и усилията им да имат свое дете. От друга ссъм добре информирана какво представляват асистираните репродуктивни методи - това са дълги и болезнени процедури, изключително стресиращи за психиката. В разстояние на 5 години преминаха през повечето познати процедури на асистирана репродукция, включително ин витро. За съжаление те не дадоха резултат.
Разговаряли сме, че осиновяването е възможност за тях двамата. Обсъждали сме важността на тази стъпка и отговорността, която тя означава. Мария и Иван смятат, че за тях по- важното е да имат дете и да го обичат, независимо от факта, че няма да е техен генетичен наследник.
Мисля, че решението им е обмислено добре и трябва да бъде уважено.
Мария и Иван приемат акта на осиновяването като хубаво и радостно събитие в живота им, без чувство на тъга или ощетеност. Всичките им приятели знаем, че ще осиновят детенце, имат пълна подкрепа и от родителите им.
Те са семейство, в което е весело, ведро и спокойно и мисля, че осиновеното от тях дете, ще получи много любов и подкрепа.
Знам, че ще възпитат добре детето си, то ще знае кое е и от къде идва, но в същото време ще има увереността, че е обичано и няма да бъде изоставено. Ще обичат детето си, ще възпитават у детето честност, откритост, доверие, уважение към другите. Ще осигурят на детето дом, изпълнен със смях, радост условия да се учи, да расте щастливо и обичано.

гр. ..................
Дата
Подпис
 
 
 

# 2
  • На първо място в телефона на дъщеря ми :)
  • Мнения: 919
Здравей, Stephy! Хубаво е, че искате да помогнете на приятелите си да осъществят мечтата си и да се докоснат до така дългоочакваната радост в живота на всеки човек. Можеш да погледнеш това. Надявам се да ти свърши работа Grinning. И успех на твоите приятелив начинанието!

Опс, Бобкас ме е изпреварила!  Sad

# 3
  • Мнения: 782
Благодаря за "сламката".  bouquet
Послужи ми за писане на препоръка за мои познати.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт