Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 4 авг. 2007, 16:17 ч.

Шантав въпрос за домашните пюрета

  • 552
  • 11
  •   1
Отговори
  • Мнения: 28
И още едно питане от мен Confused
Четох доста темички за домашните пюрета, но мен ме вълнува въпрос, който не е засегнат никъде.
А именно - с каква вода ги приготвяте? Аз по принцип варя зеленчуците/плодовете на пара. След това като ги пасирам слагам изворна вода на Девин и АМ. Сега обаче искам да си приготвя повече пюренца и да ги сложа в бурканчета. Пречи ли им нещо че са с минерална вода?
И другият ми въпрос е кое е по - добре - стерилизирани или във фризер да ги съхранявам? Питам от гледна точна на това при кой вариант се запазват по - добре хранителните качества.
И пак благодаря:)

# 1
  • Мнения: 707
Аz ги готвя с чеШмяна вода, но не варя ниЩо на пара. А ти ги приготвяй с останалата вода от таzи, с които си ги zапарвала. АМ се добавя непосредствено преди консумация!
Аz лично ги държа във фриzера, но не zнам кой е по-добрият вариант zа съхранение по отноШение хрантелните им качества.

# 2
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
С изворна вода, каквато ползвам за АМ и за пиене, същата ползвам и за готвене.
За фризера или стерилизирането - не знам.

# 3
  • София
  • Мнения: 5 778
Аз готвя домашните пюренца с чешмяна вода,винаги ги варя поне 20 минути.АМ добавям точно преди консумацията,не по време на приготвянето им.
Относно стерилизиране или замразяване и аз не знам кое е по-здравословно.

# 4
  • София
  • Мнения: 2 657
Аз винаги съм готвила с чешмяна,тя нали се преварява докато се сварят зеленчуците.А минералните води знам,че нетрябва да се варят защото се концентрират минералите.

# 5
  • София
  • Мнения: 5 778
Аз винаги съм готвила с чешмяна,тя нали се преварява докато се сварят зеленчуците.А минералните води знам,че нетрябва да се варят защото се концентрират минералите.
Да,и аз така знам.Нали затова разните му там изворни и минерални води не се преваряват.

# 6
  • София
  • Мнения: 2 892
Аз винаги съм готвила с чешмяна,тя нали се преварява докато се сварят зеленчуците.А минералните води знам,че нетрябва да се варят защото се концентрират минералите.
Да,и аз така знам.Нали затова разните му там изворни и минерални води не се преваряват.

Така знам и аз.Готвя с чешмяна вода.
От стерилизирането и фризера предпочитам първото,но пак не рискувам с по-дълъг период на съхранение.Не ти препоръчвам да приготвяш голямо количество бурканчета.

# 7
  • Бургас
  • Мнения: 9 359
Готвя с чешмяна вода.За съхранението предпочитам фризера.

# 8
  • София
  • Мнения: 11 652
Готвя с чешмяна вода.
Никога не съм замразявала пюрета. Предпочитам стерилизирането.

# 9
  • Старата столица
  • Мнения: 5 363
Винаги ги готвех с чешмяна вода.Не съм замразявала,а ги стерилизирах.Но не толкова често-само ако се е налагало.Все пак предпочитах да готвя всеки ден,за да е прясна храната.

# 10
  • София, Люлин
  • Мнения: 471
с чешмяна вода...........не съм се сещала че може и с изворна

# 11
  • В.Търново
  • Мнения: 1 986
Готвя с чешмяна вода.
Никога не съм замразявала пюрета. Предпочитам стерилизирането.

Аз също Peace

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт