Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 6 авг. 2007, 16:31 ч.
  • Преглеждания  12 486  Мнения  20  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 375
Обикновено си меся кори за лазаня, като ме мързи Laughing, я правя с юфка, но вчера експериментирах с кори за баница и стана чудесна.
На дъното на тавата бешамелов сос, 3-4 кори, смес - задушена от 500 г кайма, 1 парче наденица, 2 гл. лук,1/2 гл чесън, 200 г гъби, 400 г домати, черен пипер, настърган кашкавал, пак 4 кори, бешамелов сос, смес, кашкавал, 3 кори, бешамелов сос, 4 кори. Нарязва се на парчета и се пече.

Реклама
# 1
  • Мнения: 375
Забравих нещо - малко преди да стане готова, се наръсва с кашкавал и допича 5-10 мин.

# 2
  • Варна
  • Мнения: 488
И аз съм пробвала, ама не ми харесва. Сигурно е до майстора  Flutter

# 3
  • Мнения: 2 538
Правила съм.Хареса ми и мъжа ми я хареса.
Но съм на мнение, че нищо  не може да  замени корите за лазаня.

# 4
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
И аз съм правила, но си прилича на баница с месо. Много е вкусно, но с корите за лазаня си е друго  Peace

# 5
  • Мнения: 506
Аз я правя винаги с кори за баница - така я харесваме всички. Но по малко по-различен начин: Запържвам лук, слагам каймата, като се позапържи и тя - настъргани домати, накрая - подправките. Отделно си разбивам 2-3 яйца с 5-6 лъжици кисело мляко и натрошено сирене. В тавата редя пласт кори - каймяна смес - кори - яйчена смес - и така ги редувам, докато свършат. Върху най-горния пласт кори слагам малко яйчена смес, която си отделям, преди да сложа натрошеното сирене - около 2-3 лъжици, колкото да се намаже най-горната кора. Слагам да се пече. Малко преди да е готова - вадя, нарязвам на ромбове, поливам я с 1 чаша газирана вода, като гледам да сипвам най-вече в нарязаното, настъргвам кашкавал и я слагам за още няколко минути във фурната.

# 6
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 478
най- сполучливият вариант на лазаня, с нещо различно от класическите кори за лазаня, е с останали катми или палачинки.

правя я в кръгла форма и става супер. Peace

# 7
  • Мнения: 2 549
и аз съм правила, но не с финни кори
забарвих им името на другите

# 8
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 630
Онзи ден правих такава. Да, прилича си на баница с месо, но е ужасно вкусна.
Аз използвах от онези печени кори за баница, в кутиите.

# 9
  • Мнения: 465
И аз съм правила, но си прилича на баница с месо. Много е вкусно, но с корите за лазаня си е друго  Peace

и аз мисля така Peace

# 10
  • София
  • Мнения: 1 608
И аз съм правила, но си прилича на баница с месо. Много е вкусно, но с корите за лазаня си е друго  Peace
Peace Имат си специфичен вкус.

# 11
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 478
Обикновено си меся кори за лазаня...

може ли рецептата, аз имам само за спагети...

# 12
  • Мнения: 375
Утре - трябва да погледна в тефтера точните продукти.

# 13
  • Мнения: 17 014
споделете как става с корите от ония печените?след всяка кора ли плънка? и реже ли се?
а с обикновенните- между 4 кори слагали се мазнина или друго или само се слагат 4 кори наведнъж?
звучи ми много вкусно и искам да пробвам

# 14
  • Мнения: 375
Обикновените кори се слагат една върху друга без мазнина помежду им.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт