Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 67 отговора

варна

Мнения: 220
Момичета, давайте идеи какво и как  почвате да слагате във фризера-нали вече е време за фризера.
Цитирай


Мнения: 3 354
Аз слагам червени чушки повечко,защото ги обичаме.Та-пече ги мъжа ми с газова горелка/изтърбушени от семената де/ и след като изтинат ги слагам небелени в пликчета и готово SmileПосле вадиш,белиш лесно и са като прясно изпечени PeaceОт зеленчуците замразявам грах,малко зелен боб и понякога гъби,като ги бланширам преди да ги сложа във фризера.
аааа,замразявам и подправки,нарязани на дребно.Това е от мен bowuu
Цитирай

Smolyan

Мнения: 1 366
Аз също много замразявам за зимата зеленчуци. Предимно чушки печени и непечени (за пълнене). Замразих си коприва, спанак, малко ягодки, боровинки и черешки. Обезателно искам зелен боб, грах и понеже имам много домашни моркови, замразявам и тях, че иначе ще се развалят.
Ще следя темата с интерес, давайте идеи  Smile
Цитирай

Кърджали

Мнения: 30
Откакто се оперирах от сърце, си купих фризер и съм много доволна.Замразявам печен патладжан,пържен на колелца и издълбан и леко изпържен за пълнене,тиквички на кубчета, чушки пекани и обелени,зелен фасул,спанак,лозови листа,нарязани продукти за гювеч,доматен сок/замразявам го в купички за крем карамел, след което ги изваждам и ги слагам в торбички и си взимам по едно или две за готвене/подправки всякакви,чушки за пълнене/сурови/, плодове  /посипвам със захар и ги слагам  в кутии/.Фризера ми е незаменим помощник.
Цитирай


Мнения: 3 330
Ами...краставички(да има за таратор),печени и непечени чушки, моркови,тиква(нарязана и готова за консумиране),копър,...еми това повече месо замразяваме...  Laughing
Цитирай

София

Мнения: 1 374
Замразявам много чушки/за пълнене/ и печени, когато не ме мързи Embarassed. Наблягам  също на доматите, взимам от тези дългите, есенните - минавам ги през комбайна да се смелят, слагам ги в кутии от сладолед и съм много доволна, защото е  лесно и имат незаменим вкус, нищо общо с консервираните.
Слагам малко зелен фасул, предварително бланширан и  тиквички на колелца. Подправки също ще си сложа есента. И риба също, носят ми я от морето.Тази година пропуснах да си замразя ягодки, малинки и боровинки, ама реших да се прабвам с компоти и се изложих WinkФризерът няма такива грешки, затова си го обичам Smile
Цитирай

Севлиево

Мнения: 1 649
Ние задължително слагаме пакетчета с настъргани тиквички и моркови, стават чудесни за супички или други ястия; слагаме и настъргани моркови с нарязани на малки кубченца чушка; задължително настъргани краставици с копър и магданоз, за тараторче през зимата. Другото нещо са печени и сурови чушки. Мама ми дава бланширан зелен боб с чесън, който става за манджа и за салатка. Замразяваме и подправки, но по-малко.
Цитирай

Варна

Мнения: 488
Изумихте ме с тези краставици! Верно ли стават за нещо като се извадят от фризера?
Цитирай


Мнения: 3 330
Ами при мен стават...пробвай и ще видиш
Цитирай


Мнения: 460
О-о-о-о-о печени червени чушчици Crazy Crazy!!направо задръствам фризера.обожаваме ги -особенно с катъчец!!! Crazy Crazy
тези дни си напрвих в пликчета нарязано:чушки,моркови,домат и магданоз.страхотна вегета е!! Smileонзи ден си напуках чушленца и хоп пак там!!зелен пресен лук -и той там,тиквички,моркови а бе всичко!да са живи и здрави фризерите!! Laughing
Цитирай

под тепетата

Мнения: 1 891
Повечето неща ги бланширам,според указанието в книгата -чушки за пълнене,грах,зелен фасул за супи,мусака и гювеч,тиквички на кубчета за супа,патладжан на кубчета,полуопържен патлкаджан на филии за гръцка мусака.
 Небланширани -чушки нарязани за фасул,супи,пица;магданоз,копър.
 Малини,боровинки -посипани със захар в кутийки.
 Задушени в масло -спанак,гъби. 
« Последна редакция: вт, 07 авг 2007, 16:40 от bilqna_69 »
Цитирай

София

Мнения: 4 282
Замразявам -
1. грах суров, никаква обработка;
2. печени зелени чушки - целите, не изкормени и необелени, после като се извадят от фризера и леко се отпуснат много по-лесно се маха обелката им;
3.печени червени чушки - изчистени отвътре, пак необелени;
4. сурови чушки за пълнене - само изчистени отвътре, никаква термична обработка;
5. тиквички нарязани на кубчета;
6. магданоз нарязан на ситно в кутия от сладолед;
7. копър нарязан на ситно в кутия от сладолед;
8. спанак

Ами май това е от зеленчуците  Thinking
Цитирай

Mediterraneo

Мнения: 18 356
Аз слагам тиквички на кубчета. Магданоз и копър в малки пликчета. Суров зелен пипер, само изчистен, необработен. Общо взето е това- моркови, грах и подобни си купувам замразени  Very Happy
Цитирай


Мнения: 65
 
Момичета , а тиквички и патладжан на филийки  сурови дали могат да се замразят във фризера ? newsm78
Цитирай

под тепетата

Мнения: 1 891
може,но после са като гумени. При бланширането се запазват витамините и хранителната стойност, а нали все пак целта е не само да ядем, но и да е качествено.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 67 отговора