Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

В. Търново

Мнения: 70
Момичета, хелп! Нужна ми е идея за гарнитура към печено агнешко. За съжаление имам само месо, без дреболиите, така че не мога да спретна дробине. Всичко, което ми подадете като идея, ще ми бъде от полза.  Blush Така не се бях докарвала  Shocked
« Последна редакция: вт, 07 авг 2007, 21:07 от Morena »
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Аз като нямам дреболийки,правя ориз с гъби! Peace
Цитирай


Мнения: 3 332
Ами в нас го правим така...последно го правихме за именният ми ден, имаше много хора и всички бяха очаровани...ето и рецептата
Необходими продукти:
2с.л зехтин
1кг. агнешко, нарязано на кубчета
2 глави кромид, нарязани на ситно
50гр. глава целина, нарязана на ситно
1ч.л. настърган корен джинджифил
3с.л нарязана на ситно люта чушка
2 домата, обелени и нарязани наситно
1с.л. лимонов сок
1ч.л млян бахар
100-175мл. бира
1 кисела краставичка(може и прясна)обелена и нарязана на ситно
40гр. зелени маслини с извадени костилки

Приготвяне: Зехтинът се загрява в тиган на умерена температура. Агнешките късчета се запържват, докато покафенеят. Изваждат се и се отцеждат от мазнината. В тигана където е било месото се слагат лукът, чесанът, целината, джинджифилът, лютата чушка и зелената чушка и се задушават докато омекнат. Месото се връща към зеленчуковата смес, прибавят се доматите, кимионът, бахарът и бирата. Ястието се оставя да къкри на тих огън,докато месото стане много меко и почне да се разлага. Ако е необходимо се сипва още бира. Накрая се прибавят киселата краставичка и оцетат. Ястието се разбърква и оставя да ври още 15мин. Приятен апетит!

Дано съм ти била в помощ с тази рецепта. С уважение!  Very Happy
Цитирай

БУРГАС

Мнения: 1 545
Аз като нямам дреболийки,правя ориз с гъби! Peace
И аз така правя. Very Happy
Цитирай

Прага,Чехия

Мнения: 493
Аз като нямам дреболийки,правя ориз с гъби! Peace

 Peace Peace Peace
Цитирай


Мнения: 2 546
аз пък не обичам дреболии, но ориз с гъби като плънка много  Very Happy
Цитирай

Бургас

Мнения: 253
Картофи-сварени,обелени и нарязани на кубчета се запържват в масло,посоляват се и се наръсват обилно с нарязан пресен джоджен.
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Картофи-сварени,обелени и нарязани на кубчета се запържват в масло,посоляват се и се наръсват обилно с нарязан пресен джоджен.
Ммммммммм, и това е много добре.
Цитирай


Мнения: 195
Предлагам два варианта за печено агнешко:
       I-ви вариант:
       Агнешко с ориз-пилаф

       Запържи ориза  с масло, докато стане прозрачен, залей с гореща вода, посоли на вкус и го свари на тих огън. Нареди месото в средата на голяма чиния, а наоколо във вид на венец изсипи ориза и поръси леко с черен пипер. Около ориза нареди репички, нарязани като розички, или го украси с тънка ивица от задушени моркови. Поднеси ястието със зелена салата.
        II-ри вариант:
       Приготвяш сос, като запържиш 1 лъжица брашно и 1 лъжица доматено пюре с 2 лъжици мазнина. Добавяш и малко бульон. Соса да ври 10-15 минути.
      Нареди месото и го полей с малко сос, от едната страна сложи пържени картофки, а от другата - грах с масло. Отделно поднеси салата.
       Дано Ви е вкусно!
     
Цитирай

Варна

Мнения: 1 434
Може да направиш  спанак с ориз и гъби.Също може да приготвиш и талятели (спагети,трицветни макарони)със спанак(лапад,коприва) и сметана.  chef
Цитирай

Русе

Мнения: 952
Виждам че мацките са ти дали добри идеи за гарнитурата ,аз искам само да добавя че много върви зелена салата към агнешкото. Ако намериш на пазара вземи мисля че ще ти хареса Peace
Цитирай

LIMASSOL/CYPRUS

Мнения: 500
Аз обикновено правя ориз със спанак(лопуш).А зелената салата е задължителна! Mr. Green
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.