Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Диети и отслабване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 287 отговора

Страната на вечното лято .....

Мнения: 523
                                                                       Добре дошли в нашата нова темичка!




    Диетката е лесна състои се от хапване на ориз, пиле и ябълки!
    * Диетата се прави 9 дни, през които може да свалиш до 1 кг на ден, и същевременно да се пречистиш.
      Количествата от споменатата храна са пожелание, може да се яде колкото се иска и колкото пъти в деня има нужда или желание.
    * Първите 3 дни от диетата се яде само варен ориз....сутрин, обед, вечер, преди лягане, между обяд и вечеря, между обяд и закуска,когато си поискате и колкото си поискате.   
    * От четвъртия до шестия ден се яде само варено пиле, като количеството е пожелание.
    * От седмия до деветия ден се яде само ябълки, колкото си поискате.

След тази диета не е необходимо кой знае какво захранване, просто се опитайте първите дни да не ядете много мазно и пържено.

Ефектът от тази диета е просто зашеметяващ! [/color]
[/i]

Оризът:
В борбата срещу целулита основно място заема ориза, ако искате да се отървете от нежеланата портокалова кожа е добре да започнете да консумирате ориз в големи количества. той трябва да е приготвен на пара или сварен, никога пържен. Холивудските звезди употребяват тази диета са премахването на целулита. едно примерно антицелулитно меню включва ориз приготвен по гореспоменатият начин без сол и подправки в съчетание с пресни зеленчуци и плодове. Докато сте на антицелулитната диета с ориз трябва да приемате около 2л вода на ден- никога студена и да имате спортни занимания. Тази именно диета прилага а Деми Мур, когато на снимките на филма й "Стриптийз" се оказва ,че тя има наченки на целулит. Тя прилага диетата в съчетание с някои отслабителни хапчета и антицелулитни масажи. Ако преминете на диетата за вареният ориз следете храненията през деня д аса по едно и също време,като вечерята не трябва да е по - късно от 18.30ч. след този час е разрешено приемането само на плодове (предимно ябълки, ягоди, череши, портокали и сливи).
Пилешкото месо:
Месото на птиците в сравнение с месото на млекопитаещите животни има много по-малко съединителна тъкан. То е по-крехко. Мазнината се намира предимно под кожата и около вътрешните органи. Пилешкото месо съдържа 15-18% белтъчини, а мазнините са едва 4%, при това с най-добър баланс от наситени и ненаситени мастни киселини. Това го прави особено подходящо за диетично хранене при затлъстяване, сърдечни заболявания, атеросклероза и др. Богато е на мастноразтворимите витамини А, D и Е, както и на витамини от групата В, а също и на ценни минерални вещества като желязо и фосфор.
Мазнините от птици са богати на наситени мастни киселини,което ги прави биологично активниТе имат ниска температура на топене и много добра усвояемост. Тъй като е много бедно на съединителна тъкан (сухожилия), което го прави лесно смилаемо, птичето месо е предпочитана диетична храна при заболявания на храносмилателните органи.
Подходящо е и за деца - не претоварва неукрепналата им храносмилателна система. Консумацията на птиче месо вечер е гаранция за спокоен сън. Бульоните и супите от птиче месо и дреболии засилват стомашната секреция и подобряват храносмилането. Изброените качества правят месото от птици предпочитана и полезна храна за деца и възрастни, както и за болни, които се възстановяват след операция или изтощителни заболявания
Ябълката
Диетолозите са издигнали ябълката в култ. Препоръчват я като вълшебно средство за топене на килограмите. Освен това този евтин и вкусен плод ни дарява и с много витамини, минерали, микроелементи и баластни вещества. А те са ни особено нужни когато сме на диета и организмът ли е изтощен от необичайната за него липса на енергия. Предлагаме ви синтезиран списък на предимствата на ябълките. Прочетете ли го, със сигурност ще замените вафличките и кифлите с един ароматен плод. В ябълка със среден размер се съдържат само 60-100 калории и напълно липсват мазнини и натрий. Благодарение на голямото съдържание на влакна и въглехидрати този плод бързо засища. Пектинът и антиоксидантите намаляват нивото на "лошия" холестерин в кръвта и повишават нивото на "добрия". Флавоноидите и другите фитохимични съединения в ябълките предупреждават за възникнали здравословни проблеми в белите дробове и стомаха. Ябълките са богати и на бор - елемент, който отговаря за плътността на костната тъкан. Следователно са чудесна профилактика срещу остеопорозата. Танинът в тях ни предпазва от кариес и от инфекции в отделителната система. Яжте ябълките с кората, защото в нея са съсредоточени вещества, които липсват в сърцевината. Тя се състои основно от влакна, които са гаранция за редовен стомах и липса на целулит. Ябълките са богат източник на фолиева киселина, която подпомага разграждането на мазнините.
[/i


                                                          Ефекта от бързото отслабване
Диета е контролирано приемане на храни и течности с цел постигане на определени резултати, измервани в килограми, мускулна маса, мазнини и др. С други думи това е хранителен режим. Диетите са основно няколко типа: отслабителна, поддържаща, наддаваща. Така че, когато следващия път чуете някой да казва: "Аз съм на диета.", попитайте каква е целта на диетата. Имайте предвид, че спортистите, културистите и художествените гимнастички също спазват строг хранителен режим.

Какво не е диетата?

В някой религии има ограничаване на приема на определени храни около религиозни празници (Християнство, Юдаизъм, Ислям и др.). Тези ограничения обаче, не се смятат за диета.
Вегетарианството обикновено не се приема като диета, а по-скоро като религиозен, духовен или етически феномен. Често вегетарианството се налага и поради липса на друг вид храна.
Също така, е грешно да се свързват диетите със заболявания като булимия и анорексия (Anorexia nervosa), които са психологически разстройства, които карат засегнатите да застрашават здравето и живота си с драстични ограничения на калорийния прием.

Грешките при диетите
Произволното започване на диета, която е прекалено екстремна, първоначално води до стрес организма. Неговата реакция, освен видимото намаляване на теглото, е забавяне на метаболизма поради факта, че организма не поема нужните му калории. Забавянето на метаболитните процеси има за цел да позволи на организма да се адаптира към новата среда - с липсващи хранителни вещества. Адаптацията включва и един неприятен за младите дами ефект - възвръщане на предишното тегло и наддаване над него. Това става защото, след стресови две седмици, (когато организма си "мисли", че е попаднал на място, в кoето храна практически няма) вие поемате нормалната си доза храна, но вече със самочувствието на току що отслабнали. Организма тълкува това поемане на храна по различен начин - смята, че вие сте намерили храна и за известно време ще има нормален прием. Затова започва да складира мазнини по различни части на тялото ви, вместо да я оползотворява по нормалния начин.

Другата причина, поради която натрупването е нормално последствие от диетата е забавянето на метаболизма - неговата защитна реакция на вашата екстремна диета.
Елиминирането на голяма част от дневния порцион е доста опасна практика. Особено ако е съчетано с физически упражнения. При този процес със сигурност ще намалите теглото си, но можете да загубите и мускулна маса.

Ако спрете напълно приема на сладко или въглехидрати, това може да ви направи доста раздразнителни и да ви е трудно да мислите. Ефекта е налице поради това, че мозъка ви се храни само с глюкоза, а тя може да се набави само от въглехидрати. Причината за загубата на мускулна маса е, че ако ограничите напълно приема на глюкоза, мозъка ви ще се адаптира така, че да продължи да функционира на кетони, но не изцяло. Поне 15% от приема му ще се наложи да е от глюкоза, а тя ще се вземе от мускулите ви.

Вечно гладни и дебели ли ще сме?

Да, ако спонтанно правите диети без те да са разумни и да са одобрени от вашия лекар или диетолог. Важно е за здравето ви и за правилното протичане на диетата, тя да е съобразена с личните ви навици, стрес, работа (физическа и умствена), сън, брой хранителни приеми на ден.

Ако ще правите сами диетата си, преди това трябва да сметнете вашия калориен индекс. След това, в една умерена диета можете да ограничите с около 20% калорийния прием на ден. Половината от тези 20% трябва да бъдат от физически упражнения. Такъв тип диета ще намали вашите мастни депа, но ще запази невредими мускулите ви. Забавяне на метаболизма няма да има и вие ще продължите нормалния си начин на живот след диетата без да натрупвате килограми.

                                                      Не преяждайте!
Днес, когато всички говорят за здравословен начин на живот, преяждането и излишният апетит са по-скоро недостатък, отколкото положително качество. Да не говорим, че една плътна вечеря или обяд предизвикват усещане на тежест в стомаха, натоварват храносмилателната система, храната се усвоява по-лошо, пък и да си с пищни телеса вече е почти неприлично.

Затова сме готови на най-жестоки диети, лечебно гладуване и сложни физически упражнения. И отслабваме, отслабваме...

Сигурно знаете кое е най-трудното в това нелеко начинание? Не, не е последният излишен килограм, особено когато вече с първите десет излишни сте се справили и идеалното тегло вече е почти постигнато. Не е и това да минаваш с равнодушно лице край щандовете със сладки неща и с усмивка да слагаш в количката зелка и овесени ядки. Най-трудното е да запазиш стройната си фигура задълго.

Всеки, който поне веднъж в живота си е спазвал диета, познава вечното чувство на глад, когато дори през нощта сънуваш храна. И когато всички мъчения са зад гърба ни и стройни и красиви радостно мерим нова дрешка с един-два размера по-малка от дрехите , които сме носили преди, точно тогава най-важното е да се храним правилно и да не преяждаме!

Защо все пак преяждаме?

ПЪРВАТА ПРИЧИНА е неправилното, нерационално хранене.

Започваме яденето с пържени, варени, мазни, рафинирани продукти, които забавят процеса на преработване на храната, в резултат на което тя се задържа по-дълго време в стомаха и създава усещане за тежест.

Употребата на голямо разнообразие от различни ястия в едно ядене води до загубване на чувството за ситост и трудно контролиране на количеството изядена храна.

Ако се нарушават принципите на съвместимост на продуктите и здравословното хранене, в стомаха настъпва конфликт между несъвместимите продукти, който води до забавяне преработката на храната.

Употребата на вода по време или веднага след ядене. Храната, недостатъчно смелена, заедно с водата бързо напуска стомаха, минава транзит през зоната за усвояването й в тънките черва. В резултат организмът изразходва енергия за преработването на храната, но насищане не настъпва, тъй като хранителните вещества не успяват да се поемат. Вследствие на такова хранене, човек оставайки гладен, е принуден скоро отново да седне на масата.

ВТОРАТА ПРИЧИНА е умореният, нездрав организъм.

В организма не достигат определени витамини, минерални вещества, микроелементи, необходими за усвояването на храната и в резултат на това потребността от храна се увеличава.
В организма са натрупани шлаки, заради които храната не се усвоява пълноценно, микровласинките на тънките черва са замърсени, поради което хранителната маса минава транзит и не може да се усвои пълноценно. Вследствие на това по-често възниква желание да се яде, което води до все по-голямо потребление на храна по обем и честота и като следствие на това - до преяждане.

ТРЕТАТА ПРИЧИНА може да се нарече психологическа.

При малкоподвижен, затворен начин на живот, домошарство, когато има недостиг на емоционални впечатления, ние ги заменяме с изобилие от разнообразни продукти и блюда.

Много често храната ни отвлича от лошите мисли и потиска стресовите състояния. Приемането на храна, когато мислите ни са насочени към съвсем други събития и дейности, също води до преяждане. При това може изобщо да не забележим количеството изядена храна, докато не усетим тежест в стомаха.

Не ни стига воля, за да контролираме количеството на потребяваната храна.
Отделно трябва да се споменат "прибързаните" причини за преяждането.

Бързото хранене, при което храната не се сдъвква достатъчно старателно. В резултат на това храната не успява да се усвои и не възниква обратна връзка между количеството потребявана храна и чувството за ситост.

Хранене при силен глад, когато се губи контролът на количеството и съчетаемостта на приеманата храна.

Храна, която се поема на големи хапки в устата. Храната тогава не се сдъвква достатъчно, бързо се поглъща, по-дълго се преработва и създава повишено натоварване на храносмилателната система. Освен това, при такова ядене, сигналът в главния мозък за засищане, постъпва със значително закъснение. В резултат настъпва тежест в стомаха, но при още запазено чувство за глад или апетит, т.е. настъпва преяждане.

Причини, добре известни всекиму:

Хранене на гости при гостоприемни домакини, когато масата е отрупана с обилна, разнообразна, вкусна храна, от която трудно можеш да се откажеш, заради слаб самоконтрол или нежелание да си развалиш отношенията с приятелите.

Консумиране на пикантни храни, ястия с много подправки, силно възбуждащи апетита.

Молби, уговорки и заплашване на децата с изискването да изядат всичко, което им е в чинията, вместо внимателно наблюдение на тези чувствителни същества, които още не са загубили интуитивността в хранителните си потребности. Преяждането в ранна детска възраст е особено опасно, тъй като се създават условия за затлъстяване в по-голяма възраст с всички печални последствия от него.

И ПОСЛЕДНАТА ПРИЧИНА за преяждането е намаляването на физическото натоварване и деловата активност при запазване на предишния режим на хранене.

Сега, когато сме наясно с всички причини за неумереното потребление на храна, става ясно защо е толкова трудно да се удържим от излишно парченце тортичка, шоколад, или огромен хамбургер. Какво може да се направи? Как да се обуздае зверският апетит? Спомняте ли си мъдрата реплика на Остап Бендер: "Не правете от храната култ!"

Какво да се прави, ако вече сте преяли?

Поразходете се, най-добре на чист въздух, сред природата. По време на разходката правете отначало плавни, след това по-енергични движения, включително протягания, съпроводени с активно коремно дишане. Вдигнете ръцете си над главата, протегнете се нагоре, няколко минути правете наклони с горната част на тялото наляво и надясно. Така преработването на храната ще стане по-интензивно и ще се ускори евакуацията й от стомаха по храносмилателния тракт. Движете се, но не сядайте и не лягайте докато не изчезне усещането за тежест в стомаха. Лежането и спането с пълен стомах спомага за образуването на застойни зони в организма.

Масажирайте активно показалците на ръцете, а така също ги свийте като куки, хванете ги един за друг и ги опънете в противоположни посоки. Този масаж и движението ще активизират функциите на черния дроб.

Спомнете си какво са правили от векове българите на празничните трапези. Пеене, приятен разговор на масата и танци помагат за по-бързото преработване на храната.
Под въздействието на силни положителни емоции (душевен подем, радост, приятно общуване) храната, поета над нормалното количество, се преработва по-бързо и се усвоява по-добре, без да довежда до отрицателни последствия за здравето.

Ако в стомаха ви е заседнала топка храна, се препоръчва да се изпие чаша чай или друга топла несладка течност.

Вечерта след преяждането може да се направи опит да се облекчи работата на стомашно-чревния тракт и да се изпие някаква приятна течност, чаша айрян, сок или билков чай. Сутринта е желателно да се изпие чаша вода с мед, да се направи малко гимнастика с наклони, протягания, т.е. упражнения с разтягане на мускулите, особено коремните, да се вземе контрастен душ, а след него тялото да се разтърка енергично.

На закуска е хубаво да се поеме течна или полутечна храна. След закуска - 20-30 минути разходка, за да се премести храната по храносмилателния тракт и да изгони вчерашните излишъци.

През целия ден пийте повече течности и яжте повече плодове и зеленчуци. Суровите растителни продукти, особено зеленчуците, действат като метла, помагайки изчистването на стените на червата.

С тези препоръки вашите шансове да запазите стройната си фигура и доброто здраве стават повече.


                                                                     Детайлите в диетите
Водата

Едва ли се замисляме за съдържанието на йони във водата, която жедневно купуваме под влияние на реклами, плакати и произволен избор. Съдържанието на всяка вода се изписва на етикета и, като се описват основните минерали, техните количества, общата минерализация на водата и др. Както добре знаем, съдържанието на натрий в диетата е от особено значение. Това се отнася и за водата, която се приема по време на диета - няма никакъв смисъл да намалявате количеството на солта, ако приемате вода с високо съдържание на сол.

Повечето минерални води на българския пазар имат стойности на съдържанието на натриеви йони в диапазона 40-70 мг/л. Сред водите с най-високо съдържание на натрий са "ЕВА"(97,1 мг/л) и "Преподобна стойна"(97,1 мг/л). Сред водите с най-ниско съдържание на натриеви йони са Девин Изворна (Балдаран) - 5,4 мг/л, ThornSpring (Трънска Банкя) - 3,1 мг/л, Предела (Калугерица) - 8,1 мг/л, Aqua Diva (Белово C3, МС6) - 15,1 мг/л.

Витамините

Обикновено, когато се прави диета се препоръчва да се приемат витамини. Това е така, защото организма ще ъде подложен временно на стрес и е нужно да се набавят определени антиоксиданти, които няма да присъстват в хранителния режим. Проблемът с витамините е по-скоро цената - едни фирми предлагат качествени субстанции, които в перспектива излизат много по-евтини, а други предлагат евтини ефервесцентни таблетки. Когато можете, избягвайте приема на витамини под формата на разтворими таблетки, защото те съдържат голямо количество соли. С оглед на правилното протичане на диетата е по-добре да приемате витамините си под формата на хапчета за пиене.

Закуската
Пропускате закуската, нали? Това ви действие не е сред препоръчаните не само по време на диета, а и по прицип. Спестяването на едно от най-важните, може да ви докара вместо до отслабителен ефект, точно обратното.

Когато през нощта спите, вие не приемате храна, т.е. в кръвта ви хранителните вещества и по-конкретно глюкозата са с намалени концентрации. След като се събудите от сън, организма ви очаква да получи първия прием на храна, в противен случай се задействат механизми, които подговят организма ви за стрес, който в случая е липса на храна. Ако се храните, пропускайки закуската, голямата част от първия ви прием на храна през деня ще отива за енергиен резерв - застраховката на организма. И тъй като организма натрупва енергийния резерв под формата на мазнини, ще натрупвате повече мастни депа, поради това, че не закусвате.

Спорта

Диетата, която е съпроводена с активен спорт има най-силен и продължителен ефект. Това е така не само заради ендорфините (химикали на удоволствието), които се отделят по време на тренировка. Ефекта на спорта при правилно подбрана диета е в това, че може да намали мастните депа, за сметка на изграждане на мускулна маса. По този начин ще получите по-лсно орелефяване на мускулите тялото си. В този случай, спорта може да се комбинира с прием на Л-карнитин (по 16 лв в аптеките), който би помогнал за по-лесното метаболизиране на мазнините.

Химикалите

По стара традиция, когато пролетта напредне, се замисляте за бързо, скоростно и веднагическо отслабване. Разбира се, това няма да е правилно, но лятото иде - няма как. Това за което можете да се сетите, когато ви дойде подобна идея са всякакви неразумни начини за отслабване като китайски чай, ксеникал и всякакв чудеса на съвременната химическа индустрия. Ефекта, който можете да постигнете с ксеникал например приключва с трудното почистване на тоалетната - все пак от него не поемате мазнините, които изядете. В общи линии, не мислете, че можете да отслабнете бързо, да запазите за дълго ефекта и да няма последици за здравето ви. Повечето "чудеса", от които отслабвате са продукт на евтини реклами, които целят да се продадат и нищо повече.



                                                              За солта, водата и мазнините
Всеки знае,че солта е причината да се задържа вода в организма и донякъде е отговорна за напълняването. Но да се откажете от водата не е добра идея тъй, като тя участва в обмяната на веществата и същевременно е среда, в която се извършват повечето физиологични процеси. Най-ниското количество сол, което е допустимо да приемате е 1,3 гр. на ден, а най- голямото не навреждащо на организма количество е 6гр.В действителност количеството, което човек приема е 5-10 пъти повече от допустимото. Проблемът е, че голяма част от солта приемаме под формата на вече готови продукти. Подобна предозировка е вредна за организма, предизвиква задържане на вода, отоци, повишено кръвно налягане, в перспектива и вреда на бъбреците. Солта е и сред основните причинители на целулита. Трябва да четем внимателно етикетите, а още по-добре ще е да се опитаме по-рядко да купуваме консерви и полуфабрикати, като ги заменяме с проста естествена храна. Например вместо мариновани краставички да ядем пресни, вместо чипс - варени картофи, вместо колбаси - печено месо. Ако успеем да направим тази замяна и без да правим диети ще загубим част от теглото си. Разбира се, не трябва да очакват светкавични резултати, но пък ще са трайни.
Какво трябва да знаете за някои продукти,за да не се изкушавате да преяждате с тях. Основното ако желаете да запазите или свалите някой килограм е ад сте наясно коя храна е високо калорична. Например на пазара се предлага богато разнообразие от различни топени сирена. Те са не само вкусни, но и много удобни за приготвяне на сандвичи. Но в тях има голямо количество скрити калории. Не мислете, че тяхната енергийна стойност е същата като на обикновеното сирене. За да се получи този продукт, към него са прибавени различни мазнини. Така привидно невинните топени сиренца се превръщат в сериозна заплаха за елегантността. Но това не означава, че съвсем трябва да се откажете от тях. Просто четете етикетите. Избирайте такива видове, които са с намалена масленост. Например ако топеното сирене е с 10 % масленост и 3 гр. мазнини то има 160 кал за 100гр, а това със 70% масленост и 38 гр мазнини в 100 гр. има 415 кал. Разликата е съществена за това избирайте по -ниско маслени сиренца.

                                                         Здравословното хранене
Визията ни и нашето здраве зависят предимно от храната, която консумираме. нито един козметичен продукт не може да ни подхрани дотолкова,че да не се нуждаем от основните жизнени съставки, като витамини, минерали и аминокиселини, които се съдържат в храната. Външността ни се определя до голяма степен от това, което консумираме.Американският лекар Брюс Дженър направил за своите пациенти списък с продуктите, които редовно трябва да имат на трапезата си, за да са здрави.

Пилешко месо. То е един от най-добрите източници на белтъчини. Лесно се усвоява от организма и в сравнение с говеждото и свинското съдържа повече белтъци и значително по-малко мазнини. Богато е и на сяра, фосфор, селен и мед.

Мляко. Незаменима храна, доставяща на организма белтъчини и калций. Възрастните хора обаче трябва да консумират само нискомаслено мляко, тъй като пълномасленото е богато на холестерол. Калцият от млякото поддържа костната система здрава и предпазва от остеопороза. Който има непоносимост към прясното мляко, трябва да си осигурява достатъчно кисело, както и сирене, извара и други млечни продукти.

Нетлъсти меса, които съдържат калций и фосфор и малко мазнини. Ако месото е със сланина по него, тя трябва да се отстрани. Животинските мазнини са в основата на сърдечно-съдовите заболявания. Телешкото месо е най-диетично в сравнение с останалите животински меса.

Пшеничени трици. В тях има много влакна, които предпазват от рак на дебелото черво и от стомашно-чревни разстройства. Затова пълнозърнестият хляб, който ги съдържа, е най-полезен, особено за хората в третата възраст.

Морска риба. Поне веднъж седмично трябва да я има на трапезата, а най-до-бре - два пъти. Богата е на фосфор - важен елемент за дейността на централната нервна система. Полиненаситените мазнини в рибата способстват за снижаването на холестерола в кръвта. А йодът от морските риби е ценен за работата на щитовидната жлеза.

Макаронени изделия. Смятат се за великолепен доставчик на въглехидрати. Смилат се продължително време, което благоприятства да се поддържа умерено ниво на захарта в кръвта и да се освобождава по-дълго време енергията.

Картофи. Въпреки разпространеното противно мнение, те са здравословна храна и сами по себе си не водят до напълняване.

Гъби. Те са добра добавка към храната. Съдържат малко мазнини, но много калий, фосфор, витамини В и биотин.

Банани. Богати са на минерални вещества, като магнезий и калий. Един банан дневно е достатъчно, за да се предпазите от безсъние, лесна умора и сърдечна аритмия. Портокали. Чудесен източник на витамините С и А, а също на калий.
Съществува теория, според която трябва да се храним на т.нар. "Принцип на светофара" Червените (горска ягода, малина, домат, шипки) са богати на флавоноиди, които пречат на мастните натрупвания. Жълтите (моркови, кайсия, жълта чушка) плодове и зеленчуци са богати на каротин, които се бори със свободните радикали. Зелените зеленчуци (зелена салата, зелен боб, броколи) съдържат растителен пигмент, който регенерира клетките.

Пълноценното хранене е от съществено значение за всеки организъм. Последствията от непълноценното, нерегулярно приемане на аминокиселини, минерали и полезни за организма вещества се отразява на здравословното състояние на човек и е в състояние да предизвика множество болести. Така например лятото ние сме склонни да похапваме леко и предимно зеленчуци и плодове, докато зимата предпочитаме месните продукти. Специалистите съветват да се вслушваме в това, което желае нашето тяло и така никога няма да страдаме от излишни килограми и липса на витамини. Продължаването на лятното меню през зимата ще доведе до стрес на организма. Зимата организма има нуждата от повече белтъчна храна, която се набавя от млечните продукти и соята (на пазара се предлагат голям брой соеви продукти:сирене, кашкавал, мляко, майонеза и т.н). Когато купувате продукти през зимата трябва да знаете, че има съществена разлика между консервираните и пресните продукти. Когато преминат през термична обработка, зеленчуците и плодовете губят доста от съставките си. Разрушават се витамините и минералните вещества. Суровите туршии пък натоварват организма ни с готварска сол, а това води до повишаване на артериалното налягане и риск за сърцето, до задържане на течности и по-лесно покачване на телесното тегло. Добавената захар в компотите, когато надхвърли допустимите за консумиране количества, също има отношение към заболяванията на сърцето. Ние трябва да съсредоточим вниманието си към млечните продукти, месото, рибата яйцата.Употребата на мазнините на нашата трапеза през зимата не трябва да надхвърлят 30%.Но това трябва да са основните ни храни пълноценният белтък, който идва от тях, внася в организма най-важните защитни тела. Благодарение на това имунитетът ни укрепва и ставаме по-устойчиви на въздействието както на студа, така и на различните болестотворни микроорганизми, които застрашават здравето ни през зимата.За съжаление освен пълноценен белтък в тези храни се съдържат и животински мазнини, особено в месото.Освен че натоварват организма с много калории в сезон, когато двигателната активност е по-слаба и по-трудно се изгарят, месните мазнини имат и други отрицателни качества. Те са носители на наситени мастни киселини, които повишават "лошия" холестерол в кръвта. Респективно ако се храним само с въглехидрати организма е незащитен от инфекциите и може често да се разболяваме.Доказано най-здравословен начин на хранене имат народите с т.нар. средиземноморска диета: много риба, плодове и зеленчуци, растителни мазнини в натурален вид и до 30 % (главно зехтин), малко мазнини от месото, млякото и яйцата.Не се препоръчва консумацията на консервираните и термично обработени продукти и такива термично обработени мазнини (препоръчва се за мазнина само студено пресованият зехтин), както и пърженето. Олиото и зехтинът е препоръчително да не минават термична обработка, защото в противен случай те стават нездравословни.В световен план се оформя тенденцията хранителното меню да се разглежда по седмици например: 4-5 дена от седмицата да се наблегне на млечните продукти и млякото; 2-3 дена месо и месни изделия; 1-2 една яйца и риба. Като за да бъде напълно здравословно менюто в него е добре да има 1-2 разтоварващи дни само на зеленчуци.Цивилизацията в момента предразполага към несистемно хранене, а това е много вредно. В общият случай ние пием едно кафе сутрин, на обяд ядем нещо на крак и вечер си отяждаме за деня. Храната вечер според някои специалисти трябва да е по лека, защото нашата хранителна система е пригодена да функционира предимно през деня. [/b]

                                                     
Цитирай

Вкъщи-vn

Мнения: 113
Кiss_menewsm51 hearts


 newsm18 newsm18Старахотна темичка!!! newsm18 newsm18

Запис от мен! Mr. Green

Дано да свалим много кг-ми с диетата ( даже всичките излишни)! Praynig Praynig Praynig

Стартирам от 74,5 кг.
Успех!  bouquet
Цитирай


Мнения: 255
~KiSseS~ .страхотно оформление,записвам се от 59 кг.
Цитирай

Страната на вечното лято .....

Мнения: 523
Мерси много момичета ,съжалявям но не можах да кача снимки за стимул,нищо не успях!
 newsm50 oopsВие от утре ли я започвате? Thinking newsm78
Цитирай

zemqta :)

Мнения: 453
KiSseS бравос за темичката  bouquet! Запис и от мен! Започвам от 53кг Crazy.
Цитирай


Мнения: 6 955
Kiss честита тема, говорихме за диетата из другите теми, аз все още обмислям, ако се включа ще е от петък или събота най-вероятно  newsm78 Ще ви държа в течение и успех на всички   bouquet
Цитирай

Страната на вечното лято .....

Мнения: 523
Хей сладурки и аз май от утре ще съм с вас,размислих и реших ,че ако започно с вас ще ми е по-лесно! Hug txtloves hearts  bigdance2
Така че от утре стартираме!
Миранди миличка ще те чакаме! hug
hristinaN  Добре дошла! smile3525
diana7102   ти колко искаш да свалиш?

Успешен старт! newsm51 #Onfire ukliam1 #Milti
Цитирай

Сливен

Мнения: 405
А дали може да си овкуся ориза с подправката на Маги - Вълшебен вкус с 10 зеленчука? Така и така съм се отворила тези дни на ориз,  и аз се замислям за диетката... Но неовкусен не мога да го ям ориза...  Rolling Eyes
Ще поогледам и другите диетки и като се реша дали ще съм с вас ще ви пиша пак... Peace
Цитирай


Мнения: 960
Привет и от мен  smile3525
Четох в темичката за екстремно отслабване за тази диета. И последния етап беше с 2 кофички кисело мляко, вместо с ябълки. Там нямаше толкова подробна информация, така че Kiss_me много ти благодаря  bouquet.
Аз вчера и днес се опитвам да правя нещо подобно. Вчера бях на 250 гр. пилешко филе на скара (от полуфабрикатите)  newsm57 и парче диня вечерта. А днес си сварих 250 гр бланширан ориз, но леко го овкусих с подправка за китайско- хем има вкус на любимата храна, хем няма сол. Свареният ориз хапвах по малко през 3-4 часа. И го "гарнирах" с 2 чаши вода. Аз оставих ориза леееекичко недоварен. Чувала съм, че така засища за по-дълго време. Трябва да ви кажа, че изобщо не съм чувствала глад през деня. Нито е затормозяващо. Мисля, че 250-300гр. са напълно достатъчно за ден.
От вчера съм -1. Да видим утре как ще е.
Мацки, пишете ме и мене в групата, пък да видим след 9 дена ще местим ли още една дупка на колана.
Ще давам червен картон на килцата аз- няма начин red.

 УСПЕХ НА ВСИЧКИ!
Цитирай

Страната на вечното лято .....

Мнения: 523
Smile!  мисля че можеш да го овкусяваш Но не трябва да има сол,може червен пипер,чубрица но не и сол.А доколкото си спомням в подправката на Маги - Вълшебен вкус с 10 зеленчука имаше сол!
Бих те посъветвала да си сложиш,но без него ефекта мисля ще е по-голям!  bouquet
dudence  добре дошла в нашата темичка Hug!Честито свалено килограмче!  bouquet Каква е тази подправка за китайско без сол? newsm78
Надявам се диетката да донесе на всички мнооого минусчета след 9дни!Ще направим отчет и ще си направим табличка със свалените килца!
 smile3525Ехх мечти ,мечти,дано станат реалност! newsm17
Цитирай


Мнения: 960
Kiss_me, точното наименование е КИТАЙСКА КУХНЯ и е на "Mercyri Foods". Съставът е от различни специфични за китайската кухня подправки. Ако държиш мога да ти ги изпиша всички. Но няма сол. Просто придава някакъв вкус на ориза без да натоварва и да дразни.

А мечтите...с повече упоритост няма как да не станат реалност, нали?
  bouquet
Цитирай


Мнения: 255
Искам да сваля 4-5 кг.Започвам от утре.
Цитирай

В голямото море...Живот

Мнения: 759
Само запис,4е ме гонят от компа Embarassed
Цитирай

Страната на вечното лято .....

Мнения: 523
Добре дошла ДОРИНДА ! Hug
Сладурки много се радвам че се събрахме повечко,ще е по-весело и по-лесно!Ще си споделяме и дружно ще морим килцата!

 lalalalaУтре ви чакам всичките на линия! newsm74
Лека ви нощ! smile3524 newsm46
Цитирай

В голямото море...Живот

Мнения: 759
Добре заварили на вси4ки Hug
Аз надни4ам за сега.Не знам при мен как ще е,4е аз съм все на улицата/такава ми е работата/ и как да си нося ориза или пилето с мен.Ина4е хи4 не ми зву4и лошо Peace.
Ша се пробвам утре та ще видим до къде ще го докарам Thinking
Лека ве4ер
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 287 отговора