Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 7 авг. 2007, 18:35 ч.

на 2,5 ака само в памперса

 • 1 945
 • 27
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 747
Вече от 5 месеца не носи памперс, дори нощният съм му махнала, но акането става само в памперса. Досега 3-4 пъти е акал в гърнето доброволно.Просто отказва. Ако ме му го сложа не ака, стиска се. Преди 3 месеца се заинатих и скрих памперсите, 4 дни не ака, накрая дори с памперс не искаше да ака, толкова се беше запекъл, че му направихме клизма. Това доста ме стресна, мислех си, че като не му сложа памперс ще се пречупи, но уви. Моля, дайте съвети. Свеки непрекъснато ми натяква, че съм закъсняла със слагането на гърне и съм му създала навика да ака прав, плаши ме, че до 5-6 години ще си бъде все така. От 1.6 г. го слагам на гърне, пишкането го усвои доста бързо. Опитах с убеждаване, лишавах го от любими неща, няма успех. Мога да го накарам да седне на гърнето, но нищо не прави в него, виж сложа ли му памперса след това за 2 минути е готов. Моля, дайте съвет!

Последна редакция: вт, 07 авг 2007, 22:52 от macro

# 1
 • София
 • Мнения: 888
Вече от 5 месеца не носи памперс, дори нощният съм му махнала, но акането става само в памперса. Досега 3-4 пъти е акал в гърнето доброволно.Просто отказва. Ако ме му го сложа не ака, стиска се. Преди 3 месеца се заинатих и скрих памперсите, 4 дни не ака, накрая дори с пампес не искаше да ака, толкова се беше запекъл, че му направихме клизма. Това доста ме стресна, мислех си, че като не му сложа памперс ще се пречупи, но уви. Моля, дайте съвети. Свеки непрекъснато ми натяква, че съм закъсняла със слагането на гърне и съм му създала навика да ака прав, плаши ме, че до 5-6 години ще си бъде все така. От 1.6 г. го слагам на гърне, пишкането го усвои доста бързо. Опитах с убеждаване, лишавах го от любими неща, няма успех. Мога да го накарам да седне на гърнето, но нищо не прави в него, виж сложа ли му пампеса след това за 2 минути е готов. Моля, дайте съвет!
Единственото,което мога да се сетя е да пробваш в тоалетната. Обясни му,че там ака мама и тати и че той е голям вече:)Отидете заедно за случая да купите  специалната седалка:)Аз въобще не съм я учила дъщерята на гърне,а направо на  тази седалка:)Спести ми доста усилия и нерви:)

# 2
 • Алпите
 • Мнения: 10 178
Свеки непрекъснато ми натяква, че съм закъсняла със слагането на гърне и съм му създала навика да ака прав, плаши ме, че до 5-6 години ще си бъде все така.
Tired Не й се връзвай Whistling

Цитат
Обясни му,че там ака мама и тати и че той е голям вече:)
Това е достатъчно. Но ако си иска памперса- не го насилвай. Скоро сам ще поиска да е като големите.

# 3
 • Мнения: 655
И аз мисля,че идеята със седалката за тоалетна е добра. Нашият син също отказваше да чишка и ака в гърне  - но със седалката стана много бързо. Казвахме му,че вече е голям и трябва да прави като мама и тате. И стана.
Колкото до свекървата -  не й обръщай внимание. Simple Smile

# 4
 • Варна
 • Мнения: 2 379
И при мен с големия беше сложно. Не искаше изобщо да седне на гърне и ходеше по голяма нужда като момиченцата, някой го държеше над седалото. Ужас и мъка. А като стана по-голям?... Мина направо на нашата тоалетна. Детската седалка си стои така, надявам се малкият да я използва.

# 5
 • София
 • Мнения: 747
Да, това е добра идея! Имам такава седялка, но отдавна не съм му я предлагала. Ще опитам пак, блгадаря!

# 6
 • Мнения: 5 183
С моя син махнахме памперса много бързо и лесно малко след втория РД, но и той не акаше в гърнето. Голям зор. НО аз твърдо отказах да слагам памперс, само защото в него знам, 4е ще се изака. каше си в гащите, за мой голям ужас. Пове4е от 6 месеца продължи тази лудница с изстъргването на акото от гащи4ките и пране... да не гояворим 4е пониакога и панталонките омазваше. Навсякъде го водех с резервни дрехи. Полека-лека взе да се 4увства адски некомфортно, 4е си нааква гащи4е, а и дрехите. Е, беше ми писнало от пране и стресиране, особено ако се изкада, докато сме в някой магазин - захвърлям вси4ко и бягам да търся тоалетна, но с татко му бяхме твърди - никакво връщане на памперса!!! Отмина и този период. Все пак поотрасна. На по4ти три години определено се 4увстваше доста неловко да се наака и да хукнем към тоалетната с вмирисано дупе.  Sick На мен също взе ужасно да ми писва, но не правех трагедии. давах го много спокойно. По едно време сам запо4на да си казва преди, а не след като е свършшил работата.  bowuu
На градина тръгна на 3,5 години. Там имаше то4но САМО 1 инцидент в гащите. Жените го измили, преобули, 4е и гащи4ките изпрали и му обяснили пак много нагледно - с другите деца за пример, къде и какво се прави там.

# 7
 • Мнения: 4 496
Малкият ми син е на 2,6 години.Ходи в тоалетната с детска седалка.Казвам му да "пусне а...то на разходка",и то ще замине после с водата.Може да звучи смешно или глупаво,но това беше единствения начин да върши това в тоалета. Rolling Eyes

# 8
 • Мнения: 924
Ами аз съм съгласна със свекито ти, но не виждам това с какво помага в случая.
Бъди търпелива, обяснявай, и си му слагай памперса. Едно такова стискане може да доведе до много лоши работи.

# 9
 • Мнения: 1 044
Твоят случей не е единствен. В друга подобна тема, една майка на момиченце бе описала идентичен случей-отказани нацяло памперси, но ака само, като й сложат памперса!
Ние също сме така, но в по-мек вариант- сяда на гърнето, прави опит, отказва се и си иска памперса, аз отказвам да му го сложа и сядам до него. Той /на 2г.8м./ сяда на гърнето, аз на пода и четем приказки-10,15 минути, че и повече-колкото е необходимо за да се изходи. Другата мярка, която предприех е да не допускам запек-давам му много плодове и пресни зеленчуци, ама наистина много /добре че той обича и хапва с удоволствие/. Така, сутрин като се събуди веднага се изхожда лесно и за отрицателно време-аз след като се събуди веднага го слагам на гърнето и той, даже сънен още, си свършва работата. Като се позапече обаче, проблема се появява. Поне 400 г пресни плодове или зеленчуци му е лекарството.

# 10
 • Мнения: 1 581
Сядай с него на тоалетната, така ще се чувства по-сигурен. Ако не помогне, слагай го с памперса там - хем ще е както той иска, хем ще привиква към правилното място. В един момент просто ще махнеш помощното средство.  Mr. Green

# 11
 • Мнения: 1 541
И при нас е сходно положението- казва си и пишка в гърнето или на тоалетната, но акото е само в памперса. Това стана от както 2 пъти се изака в гърнето и си видя акото....така се уплаши от гледка там и се стресира, че после минахме през ужасен кошмар от стискане и отказ да ака много дни наред.......Не си притискай детето, защото виж какво може да стане, а да не ака въобще е много по- лошо, повярвай ми! Аз сега също искам да започне да си ходи на гърнето, но и така съм доволна, стига да ходи редовно  Peace Слагаме си памперс, заставаме си до прозореца и си говорим, докато свърши работа.
Пробвай с тоалетната, дано да стане, пък ако не......здраве да е! Нека си ползва памперса  Wink
А на свекърва ти си пускай съветите и упреците покрай ушите....... Whistling   bouquet

# 12
 • Мнения: 6 395
И при нас положението е горе долу същото, с разликата, че не й трябва памп, ами действа си в гащите...
Точно веднъж имаше случка, акайки на гърне, станала и се заиграла, и пак си акала, та й беше паднало акото на земята  и тя го беше настъпила, като се разпищя това дете, луда сцена, докато й обясня че няма страшно, това нито боли, нито сърби, това е акото което е паднало от гъзенцето, и от тогава само гледа зад себе си, дали не е паднало нещо случайно  Rolling Eyes- в хола ни се развива действието ooooh! от тогава не ще и да чуе за гърне и ако  Confused
Оставила съм се по течението както се казва, и се надявам някак да дозрее до факта, че е много по практично и конфортно да се действа на гърне или вц...
За пики, преди втората година свалих пампа, и няма проблеми, но с това....

# 13
 • София
 • Мнения: 747
Виждам, че това което ми се случва на мен, не е рядко, явно е някакъв синдром на памперса. И аз смятам, че е по-добре да ака в памперса, отколкото въобще да не ака. Честно казано опитах почти всичко, с баща му винаги го водим с нас в тоалетната да ни "асистира", колкото и смешно да изглежа. Обяснявам, показвам, засега полза няма. Като се наака започва да пищи "Мамо, махни ми акото", просто е абсурдно дете, което говори и разбира всичко да върши такива неща. Сигурно нямаше да се вживея толкова, ама свеки честичко ме захапва по този случай. Много късно съм започнала да го слагам на гърне и това била причината. В интерес на истината всички деца от моето поколение и преди това до годинката са се научавали по неволя. Да му се не види, рано или късно ще се научи, няма смисъл да се драматизира, в края на краищата не може винаги да ни е лесно. Това го пиша за собствено успокоение. Simple Smile

# 14
 • Алпите
 • Мнения: 10 178
Да му се не види, рано или късно ще се научи, няма смисъл да се драматизира
Точно така!
И аз започнах да слагам моите на гърне късно и към 2 год. и половина и при двете махнахме памперса... Какво значение има месец по-рано или по-късно?!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт