Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 913
Мили майчета, които сте в майчинство или вече работите, но си търсите друга/нова работа, имам конкретни върпосчета към Вас:
Смятатате ли, че има значение дали в CV-то сте отбелязали, че сте в майчинство и че сте все още обвързани с  досегашната си работа
(до подаване на 1-месечно предизвестие за напускане, ако има условие в договора Ви за такова), или всъщност откривате, че е по-добре да не заявявате пред търсения/бъдещия си работодател, че сте още в майчинство? Тоест как мислите-дали факта, че сте в майчинство влияе върху тяхното решение да Ви наемат? И как обрисувате с 'по-меки' краски защо напускате настоящия си работодател?
Благодаря на всички предварително  bouquet

# 1
 • Мнения: 9 990
Обикновено, човек търси по-доброто.Развива се.В тази връзка ти търсиш друга работа и напускаш старата.Би било честно да кажеш, че си в майчинство.Майка, търсеща работа е в пъти по-ценен кадър за мен.Това означава, че е отговорен родител/ не дремещ вкъщи в нищото/ и като такъв би бил и отговорен случител и ценен кадър.Именно защото имам две деца Искам да работя и да се развивам.

# 2
 • София
 • Мнения: 347
Категорично влияе: или допускат, че с толкова малко дете ще излизаш непрекъснато в болнични; или пък ще решат че след дългото майчинство си изгубила трудовите си навици. Нямат никакво право да те питат за това, а пък да си го кажеш сама ще е много неразумно.

# 3
 • Варна
 • Мнения: 7 355
Аз като търсих преди 2 години друга работа, започнах някъде 2 мес. преди изтичането на майчинството да търся сериозно.

Казах на интервюто, че скоро ми изтича майчинството, че на старата работа вече няма изгледи за развитие, не помня какво точно говорих, но казвах истината, не съм укривала нищо.

И ме взеха.

# 4
 • Мнения: 18 812
не съм крила, взеха ме от раз
мисля че е показателно как ще реагират- ако са свестни хора няма да има голямо значение и за теб също ще е добре

# 5
 • Мнения: 913
По едно време в процеса на подаване на молби за работа, се зачудих дали трябва изрично да впиша в CV-то  си, че към момента съм в майчинство.  newsm78
Иначе аз съм в подобна ситуация- 4 месеца преди изтичане на 2 год. майчинство и знам, че не искам да се връщам при работодателя си, защото искам да развитие. Подкрепям мнението, че хора, които са станали родители, са вече по-отговорни по дефолт.
При мен обаче има и друго, което ги озадачава от CV-то ми и това е фактът, че съм работила в чужбина в съвсем различен бранш преди да започна работа в БГ и вероятно това ги затруднява в решението им дали да ми гласуват доверие, че наистина искам да работя и да се развивам тук, знам ли... Rolling Eyes и като започнат да ми задават едни въпроси (защо така, защо онака) от личен характер на тези интервюта, просто не знам вече в какви обяснения да се впускам, а и не е редно да се получава така... Tired

# 6
 • Варна
 • Мнения: 7 355
Аз в СV-то не съм посочвала, че съм в майчинство.

Казах го на интервюто.

# 7
 • Sofia
 • Мнения: 722
И аз в момента съм още в майчинство и си търся друга работа. В CV-то не съм писала , че съм в майчинство, но на интервютата го казвам. Миналата седмица един работодател честно ми каза, че го притеснява това , че съм с малко дете.
А казвам , че напускам предишната работа , защото ми е било много работното време и няма възможности за развитие.

# 8
 • Мнения: 913
И аз не смятам да крия, но не смятам да крия и чуждестранния си опит, който е по-голям отколкото този в БГ, та дори това да изглежда странно или дори заплашително за някои работодатели.... Confused
Питали са прекалено лични неща като се почне от това защо съм се върнала в БГ, защо работя в  държавната администрация, къде работи мъжа ми Shocked и т.н.; на всички тези въпроси съм отговаряла 1:1 с истината, макар че не бях длъжна по какъвто и да било стандарт да го правя.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт