Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-12 от 12 отговора
Искам да ви попинам има ли знаечение за сладкишите и въобще за тестените работи с какви яйца се правят. В смисъл кокоши или патешки, защото си купувам тук от една ферма и от двата вида и все се каня да експериментирам с пачите, но все не се решавам Embarassed  Very Happy .
Цитирай

Карлово

Мнения: 1 234
хондич няма ли да стане прекалено тежък сладкиш ,в смисъл калорийна и холестеролна бомба с пачите яйца Laughing ,като сложиш и маъсълце или пък друга мазнина и.... Laughing ама не че не може де експериментирай аз пак съм подела една борба със зимните си 5-6 килограма,ти дъпжиш ли фронта,щот аз навсякъде с теб се хваля Very Happy
Цитирай
Цитат на: bimba
хондич няма ли да стане прекалено тежък сладкиш ....ти дъпжиш ли фронта,..
Ми не знам какво ще стане. Аз за това питам Embarassed Даже не знам по принцип какви са разликата между двата вида яйца Embarassed  Smile .Пък иначе килцата си ми стоят (фиданка съм Wink  Laughing  Laughing ).Ама и тия мушмурочета добре ми поддържат формата (тия дни се чувствам по-лека Rolling Eyes  Laughing )
Цитирай
Honda, яйцата от патици и гъски не се използват за готвене в домашни условия (поне така пише в моите книги) заради опасността от инфекции.
Ако все пак имаш голямото желание да опиташ, накисни ги в хлорен разтвор (обаче не помня дали беше 10 или 15%   Embarassed ) за десетина минути.
Цитирай

Ottawa, Canada

Мнения: 2 452
Цитат на: Karamel4е
Honda, яйцата от патици и гъски не се използват за готвене в домашни условия (поне така пише в моите книги) заради опасността от инфекции.
Ако все пак имаш голямото желание да опиташ, накисни ги в хлорен разтвор (обаче не помня дали беше 10 или 15%   Embarassed ) за десетина минути.


Точно така! Пачите яйца много често са носители на салмонела. И аз такива спомени имам от дебелите книги, че не се препоръчват за готвене. Провери из гугъл.
Цитирай
Цитат на: Karamel4е
Honda, яйцата от патици и гъски не се използват за готвене в домашни условия ....
Това какво ще рече Embarassed  ooooh! .Нещо не можах да схвана. Това, че купувам яйцата (и двата вида) от ферма не значи, че не са минали през контрол и съответните му там процедури. Разликата от магазина е, че са ми по-близко  Neutral  Very Happy (и както обичат да им викат тук "Органик" Very Happy )
Цитирай
Цитат на: Laura
...Провери из гугъл.
Слушам Very Happy

ПП: Мале, пък аз толкова обичах да си ги боядисвам за Великден, защото с бяла черупка и са по-здрави Embarassed
Цитирай

София

Мнения: 1 770
Патешките яйца много ме кефят, защото са голеееееми и вкусни. Аз съм ги яла главно варени или пържени във всякакви разновидности. Виж, в сладкиши не съм слагала.
Цитирай
Цитат на: Yvette
Патешките яйца много ме кефят, защото са голеееееми и вкусни. ....
И аз това викам ама....сега вече се замислям дали да си вземам  ooooh!  Embarassed . До сега и аз само варени, на омлети и в баница съм ги ползвала.  Neutral
Цитирай

София

Мнения: 1 853
Honda,

Може да се слагат в кексове и сладкиши. Променят вкуса разбира се. И са по-големи - ако трябват 4 кокоши може да сложиш 3 патешки.

Салмонелата се среща предимно по патици и гъски, които са на "полудиво" отглеждане. В смисъл тези, които пасат по край пътищата и месните блата и микроязовири. Кокошките по-рядко се пускат да пасат извън кокошарниците и за това са по-малко рискови.

Промишленото отглеждане на птици за яйца не предполага пускането им за разходки сред природата. Така, че си купувай яйцата и си ги яж спокойно.
Цитирай

София... с надежда за преселение.

Мнения: 3 926
Цитат на: Raya
Промишленото отглеждане на птици за яйца не предполага пускането им за разходки сред природата. Така, че си купувай яйцата и си ги яж спокойно.

 202uu Няма страшно Very Happy Слагай ги, само знай, че са по-мазни и "по-плътни". Най-вероятно вкусът на сладкиша ще се промени или по-скоро консистенцеята - примерно кексът ще стане по-плътен и нетрошлив - ей такива работи Very Happy Пък и хората ги отглеждат под контрол. Още повече, че не става дума за БГ-контрол Laughing
Цитирай

Sofia

Мнения: 1 739
Можеш да започнеш да хи "хлорираш", аз го правя винаги, още щом си купя яйца. Знам го от един познат - готвач, във всички заведения го правят с яйцата, това е изискване на ХЕИ, даже може с проба да се види дали са хлорирани яйцата (и ако не са - глоба). За целта яйцата се киснат 30 мин. в разтвор от белина и вода. Аз го правя около 1/3 белина, останалото - вода. След това се изплакват, изсъхват и в хладилника. Wink
Цитирай
Момичета, благодаря ви за отговорите. В крайна сметка не ги ядем яйцата сурови, нито пък правя сладкиши, които не се пекат и се използват яйца.  Love  Love
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-12 от 12 отговора