Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 515


Ей го где е тоз декември,
с бебета ще ни зарадва ведри,
тъй желани от сърце,
да ги полюлеем на ръце!

94 мами сме, на лафче събрали се!
за сега отбора на момчетата "бие" отбора на момичетата с 28:15, а 45 са в "скритата" публика!

Предложения за нови заглавия:

1. Ей го где е тоз декември, с бебета ще ни зарадва ведри!
2. С декемврийче в корема мама пак е пред дилема 
    рокля или панталон- за да не изглежда  като слон!
3. Всяка мама чу сърце,декемврийче в коремчето расте!
4. Всяка мама чака от сърце,декември рожба да и донесе!
5. Зимата ще дойде,сняг ще завали и наште бебчета ще видим ний!
6. Мъничко юначе през Декември в къщи ще заплаче!
7. Радостта ми е голяма - ще съм Декемврийска мама!


 
Нашите стари теми:
 
1. Декември е и той далеч, но ние чакаме нетърпеливо веч!!!
2. Пролет, лято, есен, зима, през ДЕКЕМВРИ бебчета ще има!
3. Майско слънце вън пече, ДЕКЕМВРИЙЧЕ във коремчето расте!
4. Слънце грее и припича, а ДЕКЕМВРИ с бебета към нази тича!
5. Бързо 9мес. ще отлетят, ДЕКЕМВРИ наште бебета ще се родят!
6. Юли на морето с тумбалаци, а ДЕКЕМВРИ идат нашите юнаци!
7. ДЕКЕМВРИ ще съм горда мама на малък мъж или на дама!
8. Слънце пече, много е добре, а през ДЕКЕМВРИ бебе ще реве!
9. В коремчето ми бебе се върти, ДЕКЕМВРИ то ще се роди!
10. Бебе в корема на мама расте, ДЕКЕМВРИ ще покаже момиче ли е то или момче!
11. Вече рита малкото човече, но ДЕКЕМВРИ още е далече!
12. Слънце, плаж, море, а през ДЕКЕМВРИ бебе ще реве!
13. Много мина,малко ни остава-нека през ДЕКЕМВРИ всяка да е горда мама!
14. С повече търпение и усмивки,ше дочакаме декември всички!
15. ДЕКЕМВРИ бързо наближава,скоро мама на бебчо ще се наслаждава!
 

Нашите албуми
За добавяне на снимки: ВХОД с потреб. име: december2007 и парола: bebeta
 
Полезни връзки:
Полезни връзки - всичко за мамчета и бебчета! 
Календар на бременността по седмици!
Временна неработоспособност и майчинство!  
Майчинството-счетоводно на български език !!! - плюс пример + полезни нещица  
1.Определяне пола на бебето - руски
2.Определяне пола на бебето - англ.
3.Определяне пола на бебето според лунния календар - англ.
4.Определяне пола на бебето - БГ.
5. 18 забавни начина да разберете дали чакате: момче ;момиче
6. Таблица с размерите на бебчето по седмици
7. ДА или НЕ... или какво трябва да съблюдавате преди и по време на бременност
8."Обезболяване по време на раждане

За Раждането и след това:
За Родилния Дом 1, За Родилния дом 2, За Родилния Дом 3, За Родилния Дом 4
За Бебоците 1, За Бебоците 2
Списък за Бебоците от Бг-Мама с линкове към ДаНет
Основни въпроси, свързани с кърменето

Следродилни процеси на възстановяване

Възстановяване след раждането 1
Възстановяване след раждането 2
Възстановяване след раждането 3

За акта за раждане и еднократната помощ (инфо от ДейзиГ - Майски мами):
Актът за раждане се получава в общината по адресна регистрация на майката до 14 дни след раждането. По принцип може да е готов и по-рано но това е определеният срок. В същата стая се попълва една декларация и след заплащане на минимална такса около 2 лв. на касата ти дава Удостоверение за семейно положение. След това се попълва Молба-декларация за отпускане на еднократната помощ в службата по социално подпомагане пак по адресна регистрация на майката. Към нея се прилага оригиналът на Удостоверение от общината и актът за раждане на детето и копия от личните карти на родителите, като носите и оригиналите за сверка. Не забравяте да си напишете номера на банковата сметка /IBAN/ в молбата. Тази помощ може да се поиска до три години от раждането. Сумата се изплаща около 15-17 число на месеца, следващ този на подаването. При подаването на молбата можете да си подадете и  Молба-декларацията за детски добавки - единственото условие за нея за неосигурените е молбата да не се подава в месеца на раждане на детето, например ако е родено март можете да подадете молба най-рано през април, за да не пропуснете месец. Оригиналът на акта за раждане остава в Социалната служба до изплащането на помощта и затова ви съветвам да си направите копие за всеки случай.
За болничните и майчинството (цитат на gmsvetla):
Така, реших най-накрая да синтезирам информацията за бумагите около болничните и майчинството. Ако по-късно излезе още нещо, ще го добавям. Тъй като не успях да направя директна връзка към документине за НОИ, ви пиша адреса на страницата на НОИ : http://www.noi.bg/ Отивате на този адрес, там в ляво са дадени различните раздели. Отивате на раздел Нормативни актове  и от там си свалете един зипнат файл (написът е с червени букви) "Текст на Наредбата с приложенията към нея".  По- долу ще ви пиша за всеки отделен случай кое приложение точно ще ви трябва.
Първа стъпка: Издават ви болничния за брем. и раждане 45 дни преди термина. Този болничен, заедно с “Д Е К Л А Р А Ц И Я за банковата сметка за изплащане на паричните обезщетения и помощи от ДОО”  и копие от документ, издаден от съответната банка, с данни за личната банкова сметка, носите на работодателя и той има грижата да ходи до НОИ и да носи документите ви. Тази декларация е дадена в приложение № 7 от файла, който трябваше да си свалите.
Втора стъпка: Издават ви втория болничен от родилния дом след раждането  - носите си го на работодателя. Не намерих да искат някакви документи към него.
Трета стъпка: Издават ви болничен след 42-рия ден от раждането. Него, заедно с “ДКЛАРАЦИЯ за обстоятелствата за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50 и 51 КСО”  си го носите на работодателя. Тази декларация е дадена в приложение № 1  от файла.
Четвърта стъпка: Изтичат ви 135-те дни болнични. За остатъка  до 315 календарни дни  си пишете молба до работодателя, че искате да ползвате този отпуск (това е отпуск по чл.163 ал.1 от Кодекса на труда). Заедно с молбата до работодателя (свободен текст) попълвате и  “МОЛБА – ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50 и 51 КСО за остатъка от 135 до 315 календарни дни” съгласно приложение № 2. Работодателят ви пише заповед за разрешаване на отпуска (не може да го откаже) и заверено копие от тази заповед, заедно със заверено копие от акта за раждане на детето се прикрепят към молба-декларацията, която се носи в НОИ, но отново е работа на работодателя.
Пета стъпка: След като изтекат тези 315 дни, си подавате молба до работодателя да ползвате платен отпуск за отглеждане на дете до 2 години по чл. 164 ал.1 от Кодекса на труда. Попълва се  и “МОЛБА – ДЕКЛАРАЦИЯ  за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете на основание чл. 53 КСО” – приложение № 3. Към тази молба-декларация се добавят отново заверено копие от разрешение на работодателя за ползване на този отпуск и заверено копие от акт за раждане на детето. Работодателят отново има задължението да представи документите в НОИ.
Шеста стъпка:  Ако не ползвате отпуска по чл.164 ал.1 от КТ, имате 2 възможности:
I възможност : Връщате се на работа и влизате в условията на чл. 164 ал.5 от КТ, а именно :” 5) (изм.,ДВ,бр.25 от 2001 г.) В случаите, когато не се ползува отпуск по ал.1 или лицето, което ползува такъв отпуск, прекъсне неговото ползуване, на майката (осиновителката), ако работи по трудово правоотношение, се изплаща парично обезщетение от Държавното обществено осигуряване в размер на 50 на сто от минималната месечна заплата, установена за страната.”. 
В този случай си попълвате “МОЛБА – ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете на основание чл. 54 КСО” – приложение №4, и приложено към нея заверено копие от акта за раждане на детето. Документите отново се представят в НОИ от работодателя, вашето задължение е да ги представите пред него.
II възможност: Прехвърляте майчинството на баба, дядо или наемате гледачка от борсата. Условието да се прехвърли на баба или дядо (може и на таткото) е към момента на прехвърлянето да работи на трудов договор, за да има право да ползва отпуск. Каква ще е точно процедурата обаче все още не ми е ясно, а и не съм се ровила, за да проверя.
Ако настъпят някакви промени по подадените документи (независимо за кой случай сте подали), сте длъжни в 7 дневен срок да декларирате факта.
Ако след изтичане на 135-те дни болнични за бременност и раждане не подадете молба за ползване на остатъка до 315 дни, то за този период до изтичане на 315-те дни нямате право на обезщетение по чл.53 от КСО, т.е. за отглеждане на дете до 2 годишна възраст(прословутите 180лв.). Такова право придобивате едва след като изтекат 315-те дни.
 Ако се върнете на работа след като изтекат 135-те дни (можете да се върнете на работа), но преди да са изтекли 315-те, нямате право на обезщетение по чл.54 от КСО, т.е. ще си получавате само заплатата без никакви допълнителни плащания от НОИ. Право на обезщетение по чл.54 от КСО (т.е. 50% от обезщетението за отгл. на дете до 2 год.възраст) придобивате едва след като изтекат тези 315 дни. Остатъкът от отпуска за бременност и раждане  135 до 315 дни не може да се прехвърля на баби, дядовци и т.н. или да се ползва детегледачка от борсата. Тази опция става едва след като изтекат тези 315 дни.

ЧАНТА ЗА БОЛНИЦАТА:
Някои болници имат специални изисквания.

1.   Документи: лична карта; обменна карта; направление за хоспитализация;
2.   Чехли за стаята.
3.   Джапанки за банята
4.   Къси чорапи.
5.   Нощница с копчета отпред (в повечето болници дават служебни – всеки ден се сменят със стерилни)
6. ;;  Сутиен за кърмене; долно бельо - тип бабешко – т.е. по-дълбоки гащи (ако си след операция, плитките гащи ще се падат точно на шева)
7.   Халат/Жилетка
8.   Тоалетни принадлежности (четка/паста за зъби, шампоан, сапун), мокри кърпи (за обтриване – ако си секцио, не трябва да се мокриш).
9.   Четка за коса, грим (J), ластик за коса.
10.  Кърпи: за баня, за лице и ръце, за гърди, изолационна кърпа при кърмене. Хубаво е да са нови – особено тези за гърдите, и изпрани с бебешки прах
11.   2 пакета дамски превръзки, лигнин (обикновено в болницата дават)
12.   Мокри кърпи, салфетки.
13.   Минерална вода (ако си секцио – поне 3 л., налята в малки шишета със спортен накрайни + 1 л. сок зелена ябълка, налят пак в такива шишета).
14.   Джобни пари.
15.   Фоно-карта, зарядно устройство, мобилен телефон.
16.   Прибори захранене (чаша, вилица, лъжица, нож).
17.   Медикаменти-гармастан (при нужда), течен аналгин, витамин С (помага за лохиите)
18.   Помпа за изцеждане (при нужда)
19.   Тоалетна хартия.
20.   Подплънки за гърди за кърмачки (при нужда)
21.   Ластични гащи

ЗА БЕБЕТО В БОЛНИЦАТА:
1.   Неотворен пакет бебешки памперси - 20 бр.
2.   Мокри кърпи-малък пакет.
3.   Памучни ръкавички

ЗА БЕБЕТО ПРИ ИЗПИСВАНЕ:
Каквото си решите като дрешки
1.   Боди с дълго ръкавче.
2.   Официален тоалет - от 2 части или гащеризонче, но пръстчетата да се закрити, може и с чорапки.
3.   Терлички, памучни ръкавички, памучна шапчица, чорапки
4.   Одеало-тънко памучно или по-дебело.
5.   Памперс.
6.   Шише с преварена вода + захар (една чаена лъжичка захар на 100 мл вода)
Преди 6тия месец на бебето Световната Здравна Организация препоръчва да не се дава (ОСОБЕННО на новородени!)
7.   Фотоапарат, камера.
8.   Столче за кола

ЗА БЕБЕТО У ДОМА:
1.   Креватче, протектор за дюшека
2.   Памучно спално бельо - 2 комплекта + обиколник + балдахин
3.   Хавлийки - 2 - 3 бр.
4.   Тензухени пеленки (2-3 бр. – слагат се върху хавлията за след баня)
5.   Бархетни пеленки (7-8 бр. – постилат се при повиване, на консултации, шезлонг, люлка)
6.             Кърпички от илиенци J - 4 лв. за повръщане, плюене и там каквото още
7.   Ваничка + стойка за ваната (анатомична или хавлиена), леген за пране, пластмасово канче за поливане + кофа за вода.
Термометри - за вода, за въздух, педиатричен 
8.   Клечки за уши с ограничител
9.   Ножичка за нокти
10.   Памперси
11.   Шишета – авент – комплект от 2 големи и 2 малки + четка
12.   Биберони-залъгалка
13.   Уред за изваряване на шишетата и бибероните
14.   Козметика:   
   
      14.1. бебешко олио или най-добре зехтин
      14.2. крем за дупе против подсичане
      14.3. шампоан
                14.4. сапун,
      14.5. мокри кърпи
   
15.   Памук; спирт 90 % (за пъп), топицин или др. антибиотична пудра (за пъп)
16.   Простор за сушене на дрешките вътре
17.   одеалца 2 бр. - тънко и дебело, олекотена завивка   
18.   бодита – 6-10 бр.- да не се обличат през главата
19.   комплект ританки с блузки - 2-3 бр.
20.   гащеризончета - колкото бодитата
21.   чорапи 3-4 ч.
22.   терлички 2 ч.
23.   лигавници 5-6 бр. 
24.   аспиратор за нос
25.    пижамки – 2-5
26.    шапка за след баня - 1-2
27.    памперси

ДРУГИ:
1.   сироп за температура – калпол, панадол, нурофен
2.   Чай против колики на "НІРР-лайка, копър, анасон"
3.   Капки Саб Симплекс, инфакол или др. срещу колики
4.   Няколко ампули физиологичен серум - за почистване на очи, нос
5.   Бебефон
6.   Гребенче, четка с естествен косъм

ЗА РАЗХОДКА
Количка
Термобокс (за шишета)
Шапка
Одеало/портбебе
Кошница/столче за кола

Списък от сайта на Тина Киркова: http://www.1agb.com/qa.php
 1. Документи: лична карта, „Направление на бременната до родилно заведение” (обменна карта на бременната), направление за хоспитализация.
2. За майката: чаша, прибори за хранене; лично бельо; чехли (да стават и за баня); 1-2 хавлиени кърпи; тоалетни принадлежности; 1-2 чифта чорапи; връхна дреха - халат, жилетка, елек. По желание може да се носят: помпичка за кърма (в Родилно отделение има електрическа); 1-2 пакета дамски превръзки, ако с тях родилката ще се чувства по-удобно. Извън този списък, бременната може да носи и други вещи, но трябва да се има предвид, че мястото за багаж е ограничено.
Да не се носят скъпи вещи и големи суми пари!
3. За бебето: в Детско отделение разполагат с всичко необходимо за отглеждане на новороденото. Ако бременната желаете и имате възможност, може да донесе 1 пакет памперси за новородено.
Дрешките за изписването на бебето и облекло за майката могат да донесат близките в деня на изписването от болницата.


Онлайн магазини

София:
1. "Щъркел" , бул. Стамболийски 188
2. "Малечко" ,бул. Константин Величков №85
3. "Царството на детските стоки", бул. Константин Величков, ъгъла с ул. Пиротска.
4.    "Пинокио" ,Дружба 1; бул. "Княз Дондуков" 39; кв. "Лозенец", ул. "Малин камък"
5. "Бебе Маркет" ,кв. Иван Вазов, ул. "Янко Забунов", бл. 41
6. магазин зад Била на бул. България.
7. магазин в Люлин
8. "Пакостник" ,жк. Овча купел 1, ул. Монтевидео и Обиколна, "Търговски център Овча купел", ет. 2
9. "Стефи"
10. ж.к."Хаджи Димитър" ул"Макгахан" бл.69 (до пазара)- 3 магазина /дрехи, колички, кошари, аксесоари/
11. Premaman - бул. Тодор Александров 11, ЦУМ 3ти етаж
12. Хиполенд - Търговски център Sky City, ж.к. “Гео Милев”, ул. “Коста Лулчев” №52


Пловдив:
1. "Щъркел", бул."Свобода"10
2. "Пинокио" ,бул. "България" 190
3. Детска стокова борса Вис Виталис- бул. 6-ти Септември No.258
4. Хиполенд - Търговски комплекс “БЕНЧМАРК”, бул."Санкт Петербург", (до МЕТРО - Пловдив)


Варна:
1. "Щъркел" , ул. Бр. Миладинови 20
2. Хиполенд - Търговски комплекс  “Пикадили - Практикер”, бул. “Владислав Варненчик” № 268


Русе:
1. "Щъркел" ,ул. Борисова 63

Бургас:
1. "Щъркел" ,ул. Антим І 26, до Археологически музей
2. Хиполенд - Търговски комплекс “Пикадили”, кв. “Изгрев” №147


Стара Загора:
1. Premaman- ул. " Х. Д. Асенов" 96

Велико Търново:
1. Хиполенд - Central Mall, ул. “Оборище” №18
01.12.2007

alinuccia - 35 г., 2-ро бебче    
ama Boby - 32г., 2-ро бебче 
eneta80 - 1-во бебче

02.12.2007

valinai - 40 г., 1-во бебче      
llenzeto - 1-во бебче   
ogito - 28г., 2-ро бебче
lly_y - 28г., 1-во бебче 
ei - 25г., 1-во бебче
loni - 28г., 1-во бебче

03.12.2007

ady_V - 26 г., 1-во бебче   
ilen4o - 1-во бебче   
el2222 - 1-во бебче


04.12.2007

iFresh - 23 г., 1-во бебче

05.12.2007

lo - 1-во бебче   
abaToHka - второ бебче 
alenush - 24 г., 1-во бебче
ili83 - 24г., 1-во бебче
encho - 30 г., 1-во бебче

06.12.2007

nna_nik - 32 г., 2-ро бебче
eli - 30г., второ бебче

07.12.2007

лер - 2-ро бебче
ani_t - 28 г., 1-во бебче
rina - 25г., 2-ро бебче

08.12.2007

eshti4ka - 35г., 2-ро бебче
oni_ilievaa - 28г., 1-во бебче

09.12.2007

ени - 22г., 1-во бебче
oonlight - 2-ро бебче

10.12.2007

ifelota - 24год., 1-во бебче
iky26 - 33 г., 3-то бебче
iska-piska

11.12.2007

haygarova-31 г.,2-ро бебче


12.12.2007

ive - 25 г., 1-во бебче
atikot


13.12.2007

alka-mama - 17 г., 1-во бебче
esska - 33г., 2-ро бебче 
agiq27 - 27г., 2-ро бебче   
ozita1 - 31 г., 3-то бебче

14.12.2007

hcaroline - 25 г., 1-во бебче
atiousha - 30г., 1-во бебче   
ary - 34г., 2-ро бебче  
nichka - 2-ро бебче   
octor - 29 г., 1-во бебче
orina37 - 38г., 3-то бебче


15.12.2007


16.12.2007


eoopi - 30 г., 2-ро бебче

17.12.2007

hia - 32 г., 2-ро бебче
svetito - 25г., 1-во бебче    
olden Rose - 30 г., 1-во бебче

18.12.2007

higes - 30г., 2-ро бебче
ink77 - 29г., 1-во бебче


19.12.2007

arfly - 30 г., 2-ро бебче


20.12.2007

ebobo - 1-во бебче   
enitsa23 - 22г., 1-во бебче
-Baby - 27 г., 1-во бебче

21.12.2007

ari76 - 30 г., 1-во бебче
axi d&d - 30 г., 2-ро бебче

22.12.2007

23.12.2007

orina - 34 г., 3-то бебче   
enitsata - 27 г., 1-во бебче   
naise - 32 г., 2-ро бебче   
illda - 25г., 2-ро бебче   
та - 24 г., 1-во бебче

24.12.2007

нима - 28 г., 1-во бебче 
kaj - 28г.
ozi - 30г., второ бебче


25.12.2007

alkata78 - 1-во бебче
unieca - 26г., първо бебче
alchoo1 - 27г., второ бебче


26.12.2007

acata - 24 г., 1-во бебче
aus - 29г., 1-во бебче 
ionkata - 31г., 2-ро бебче


27.12.2007

madis - 34 г., 2-ро бебче 
arisa - 30 г., 2-ро бебче


28.12.2007

ix6 - 27 г., 1-во бебче
ori-Ana - 32 г., 2-ро бебче
ishenka-23г., 1-во бебче 
eSiBaRaBeSi - 21 г., 1-во бебче 
corpia - 29г., 1-во бебче


29.12.2007

ofilina - 22г., 1-во бебче 


30.12.2007

[
tella Maria - 3-то бебче
esiniko - 1-во бебче
alinanik - 29г., 1-во бебче


31.12.2007

[
ixi - 31 г., 1-во бебче
va_moni - 33г., 1-во бебче
ardi - 33г., 1-во бебче   
hantal - 25г.,1-во бебче   
esan4e - 25 г., 1-во бебче   
amaYanni - 22 г., 2-ро бебче
усенка - 30г., 2-ро бебче   
опчица - 2-ро бебче


Други мамчета, чакащи декемврийски бебчета:
   
tedsan
kiki1974
nevena78
Maginty
Vanjap
slan4ogled

Последна редакция: вт, 14 авг 2007, 18:55 от ivalinai

# 1
 • Мнения: 40
Ех не мога да повярвам, че този път ще се вредя първа  Grinning

# 2
 • Мнения: 285
Честита ни нова темичка  Hug Иве както винаги си се справила страхотно   bouquet

# 3
 • Габрово
 • Мнения: 1 330
Запис и от мен Peace
Честито на новата младоженка и на мамите, които са разбрали най-после полът на бебето  bouquet
Аз утре съм на ФМ, но не се притеснявам изобщо, някак съм вътрешно убедена, че този път всичко ще е наред и дано само не греша Praynig

# 4
 • Мнения: 337
И аз да се похваля ще си имаме малка принцеска
в петък я видяхме даже помаха на мама и тати с ръчичка  Heart Eyes

# 5
 • Мнения: 56
Здравейте и от мен, отдавна не съм писала но редовно ви чета, сега съм заета с подготовката на рождения ден на сина ми, цял ден обикалям да търся чинийки, салфетки и всякакви неща с пирати, наела съм пират да ги забавлява и поръчах торта с Карибски пирати, иска пиратско парти дано да е доволен и времето да е хубаво.
Някой в предната тема питаше кой е с нисък хемоглобин - аз съм, но след като пих вече почти месец хапчета го вдигнах от 83 на 106, трябва още но малко по малко ще го вдигна.
За шишетата вземете си за първо време само две за вода и сок ако кърмите + още две ако ще го храните с адаптивно мляко.
А за количките, ви препоръчвам коша да е подвижен, много е удобно когото сте на разходка да прехвърлите бебето в колата без да го будите ако е заспало.
Ходих ФМ при д-р Давитков, каза че всичко с бебето е наред, даже върви с една седмица напред според размерите.

# 6
 • BABYLAND
 • Мнения: 3 418
Разпис и от мен!  Mr. Green
   Вчера четох, четох и докато се разпиша - трябваше да излизам. Днес с нови сили...та чак до сега. Олимпийки сте в писането, признавам.
   КАЛИНУЧИЯ, Велев трябва да се е върнал на работа от 6.08 . Така ми беше казал.
   Аз утре съм на ФМ при Марков. Дано всичко е наред с нашия малък разбойник. Продъни ми корема от ритници. От сутрин до вечер...не се спира.  Joy
   Муниека, би ли написала телефон за връзка с лекаря, който е правил ехокардиографията на твоето мъниче. След като си доволна, с радост бих го посетила.
   Цвети, честито огоспожаване.   bouquet
   На мамите разбрали скоро пола на бебоците - честито. За всички хубави резултати - браво!
   Казвайте сега, коя си купи машина за хляб и дали е доволна. Аз съм в чуденка. Мъж ми не яде хляб, аз рядко, но пусто - лакомия ме е подгонила и желание да си купя. Така се точа и на кафе-машина, въпреки че и двамата не пием такова кафе...ма все се оглеждам по разни хубави моделчета. Някой ден ще взема да си купя една...ей така, за кефа.  Blush

# 7
 • София
 • Мнения: 164
Хоп и от мен Simple Smile
 Проблемът с прястно изпеченият хляб го реших много лесно. Мъжът ми яде десет пъти годишно хляб, а аз ям от както съм бременна - иначе мнооооооооого рядко някой сандвич.  Та сега винаги имам едно пакетче замразени ( естествено полуфабрикат ) питчици или франзели. Слагаш ти за 6 мин във фурната и така замирисва и са толкова хубави.... Помислих си и за варианта -фурна, но като се знам ще ям до декември и после ще си отседи в шкафа Simple Smile
А за кулинарията - скъсвам се от готвене тази седмица - току ми се прияде нещо - как да не си сготвиш.
Айде лека вечер от мен!

# 8
 • Мнения: 482
xixi, на мен не ми се пуши по принцип, аз отдавна не пуша, откакто съм родила Деян, запалих само за погребението на баба ми /на 29-и април/, и без това не ми дадоха да отида. Но сега ей така ме сърби нещо като отида на приказка у братовчедка ми /виждаме се веднъж на 2-3 месеца/ да изпием по едно хубаво кафе с ... удоволствие ако ще е такова, каквото го помня   Laughing
За гърло може Исламус /смучат се/, аз когато кърмех ги вземах, а ми ги изписа педиатърката на Деян, тя винаги ме предупреждава /и сега/ какво да вземам и какво не, за да е добре за бебоците, защото по принцип никое лекарство не се тества върху бременни и много лекари изписват медикаменти, на които НЕ пише изрично да НЕ се използват в никакъв случай.
Иначе за количките да ви кажа моето мнение: взех си комбинирана количка с широк кош /4кг беше Деян като се роди/, с големи гуми за висока проходимост, стабилна. Е, наистина не е много маневрена, но е стабилна и комфортна за бебето, лятото купихме лятна количка, защото не може да се сравни с комбинираните, тя е 7 килограма, а има и по-леки, с предни двойни гуми, завиващи. Носила съм я с Деян и 4-5 кг покупки от първия до седми етаж, когато се беше развалил асансьора изненадващо на връщане от разходка.
И столче за кола купихме отделно на Чико, то също е необходимо, ако ще возите бебето в кола, по-удобно, безопасно, а вече и задължително за България. Аз съм го ползвала и в къщи като шезлонг. Трите неща общо съм ги купила за 420 лв преди 3 години, но всяко си го избирах според предназначението му и наистина ми беше много удобно. То сега нямаше зима, но тогава, на 6 месеца бебе, тежащо 9150 гр вече, с чувалче, космонафтче и при зимно време с много сняг, вътре си му беше много добре - широко, отгоре с покривалото на количката, няма от къде да му влезе студ или вятър. Затова си преценете според условията и личните ви нужди. Аз отначало смятах да мина с комбинираната количка, но лятната количка си е безценна.


# 9
 • Мнения: 280
Запис и от мен , Иве незаменима си   bouquet

Макси поздравления за принцеската  Hug
Вал успех утре и да ми пазиш снахата  Laughing после чакам да разказваш.

Аз сложих снимка на малкия ми мъж в албума, снимаха ми го в гръб ама то защото е доста срамежлив още  Grinning

# 10
 • Мнения: 672
Запис в новата тема

# 11
 • Мнения: 214
Иве, отново страхотна тема. Аз да се запиша и тук, не че успях да изчета предната тема. Благодаря все пак за пожеланията ви, надявам се, че ще си изкараме страхотно и ще имаме чудесно семейство и едно здраво бебе декември  Hug
Целувки от мен. Утре сутрин заминаваме, а после ще слагам снимки и ще разказвам Wink

# 12
 • Мнения: 672
Днес имам повод да почерпя.Моето мъничко съкровище става на 3 годинкиТова е тортата и за празника.Да ви е сладко.

# 13
 • София
 • Мнения: 375
Добро утро в новата хубава темичка!

Мама Яни, честита ти рожденничка, да е жива и здрава!

Иве, би ли сложила и на мен една розова количка като имаш време? Simple Smile

# 14
 • Мнения: 515
mamaYanni, да ти е жива и здрава рожденичката, да ви радва, да расте хубавица и умница! Hug
анима, слагам розовата количка веднагически Wink

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт