Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 340 отговора
Копирам темата си от друг форум. Тъй като там не получих отговор се надявам някой тук да има информация по въпроса Hug
Този уикенд решихме да посетим Кръстова гора цялото семейство. Чувала съм че трябва да се преспи под открито небе три нощи, но малко се притеснявам, защото и малката ще бъде с нас. Нека някой, който е ходил да каже как точно се прави и какви са традициитеnewsm78
Предварително благодаря bouquet
 
Цитирай


Здравей, iva.nik! Ние бяхме за втори път на Кръстова гора миналата седмица за три нощи. Наистина хубаво е да се преспи под открито небе, но ние спахме в манастира/нощувката за човек е 7лв./. Хората, които спяха навън бяха завити с по 2-3 юргана, там през нощта направо си е зима. Всяка седмица в петък в полунощ е специалната литургия/мисля че и в неделя има/ тогава е хубаво да сте там. В петък е трудно да се намерят свободни легла в манастира. Зад храма има пътека, която води до Святият кръст. В близост до храма е очното аязмо, а в близост до манастира аязмото "гълъбицата"  хубаво е да се поизмиете там. Събират се камъчета/всичките имат кръстчета/ за здраве и късмет. По клоните на дърветата намиращи се до "гълъбицата" има много завързани дрехи, с молба за някакво изцеление. Природата е чудесна, но всичко се намира на един връх и отвсякъде има пропасти и баири и очите ти трябва да са на четири за децата. Но там е свято място и Господ пази всички.
Цитирай


Ние утре заминаваме. Мислим да преспим в колата с малкия. Сега ще се обадя на една къща-хотел близо до манастира, но се съмнявам, че ще има места за преспиване. Много късно се сетих  Sick.
Цитирай


Кифла, в село Борово/на 6км. от Кръстова гора/ има много квартири за преспиване не се притеснявай ще намерите място, мъжа ми има телефона на една вила "Принцеса", ако искаш да му се обадя да ми го каже да звъннете и там/май нощувката е 12лв., не съм сигурна/.
Цитирай


Здравейте, и аз силно се интересувам от Кръстова гора и преспиването там. Моял ви изпратете ми наЛС координатите на хотелчета, квартири, кой каквото има... понеже не бихме могли да преспим навън с дребната Sad тя и от най-малкото се разболява, а камо ли навън в балкана да спи.

Благодаря предварително !!!
Цитирай


Нанди, поизчисти си малко кутията, за да мога да ти пратя координатите, които имам  Hug
Цитирай


Здравейте!
Ние със семейството ми сме нощували два пъти на Кръстова гора -  миналата година на Кръстов ден и предишната на Еньов ден. И двата пъти бяхме с дъщеря ми /сега 7 годишна/.
Казват, че там енергията е най-силна на Кръстов ден/14.09/. Първия път спахме на открито. Бяхме си взели надуваема спалня Embarassed ... и срам не срам я надухме. Сложихме я под козирката на един от параклисите, за да не ни духа вятъра. Доста си е студено.
 Септември месец обаче спахме в колата, защото през ноща стана 3 градуса. От време на време пускахме и парното. Имаше много хора, които легнаха да спят направо върху голата земя, завити с одеяла, но към 2-3 часа всички влязоха в църквата. Имаше и много, много опънати палатки  newsm41.  Имаше и такива, които идваха да си направят там оргиите, което дразнеше вярващите. Още от 6 часа се носеше миризма на мастика и се чуваше чалга. Страноприемницата /незнам дали така се нарича/, пригодена за нощуване беше също пълна. Голям проблем е тоалетната... toilet Опашките са през цялата нощ и е доста мизерна. Тогава само се молех дъщеря ми да не се събуди и да каже, че и се пишка, защото бяхме спрели далече, а да пишка някъде навън е невъзможно, защото хората са навсякъде.
Някои стояха само докато свърши службата и след това си тръгваха.
Иначе природата е наистина пленителна Имаме прекрасни снимки от там. Литургията е много тържествена и звучи някак различно от в  други църкви. Може би защото е на открито..., има ехо..., мястото е такова и ...знам ли?
Цитирай


 Имаше и такива, които идваха да си направят там оргиите, което дразнеше вярващите. Още от 6 часа се носеше миризма на мастика и се чуваше чалга.
  newsm11 наистина имаше такива екземпляри
Цитирай


Имаше и такива, които идваха да си направят там оргиите, което дразнеше вярващите. Още от 6 часа се носеше миризма на мастика и се чуваше чалга.
  newsm11 наистина имаше такива екземпляри

Аз съм ходила преди 5-6 години, спахме навън, през лятото. Наистина става много студено. Не се опитвайте да се криете по храстите по нужда да ходите, не е ясно какво ще настъпите и видите. Не ми се разказва, но нямам хубав спомен.
Цитирай


Милички, дори и да не може да преспите под открито небе, не се притеснявайте. Не всеки може, а с това човек може да си направи по-голями поразии. Отидете вижте и не се притеснявайте.
Цитирай


КиФла, ще чакаме разказа ти, като се приберете.
Цитирай


КиФла, ще чакаме разказа ти, като се приберете.

Довечера заминаваме, като се върна, ще пиша.
Цитирай


Лек път и успех
Цитирай


Лек път, хубаво време и живи и здарви да се приберете!!!
Ще чакаме да споделиш с нас как е минало всичко.
Цитирай


Лек път и успех
Лек път, хубаво време и живи и здарви да се приберете!!!
Ще чакаме да споделиш с нас как е минало всичко.

Благодаря ви!  Hug Hug Hug
Цитирай


1-14 от 340 отговора