Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 9 авг. 2007, 13:36 ч.
  • Преглеждания  1 777  Мнения  22  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 3 377
Момичета кажете как правите кьопъло-търсих в прословутата готварска книга на bg-mamma но не намерих нищо там дори не са подредени по азбучен ред нещата-та ако някоя има жеание да ми пиши и сподели как прави кьопълото ще се радвамда го сготвя по нейн начин че ми писна все по един и същ начин да го правя...благодаря предварително...а и да кажа ако ще ми се карате или правите забележки-както винаги "ЗА НИЩО" по добре не пишете. Тва че съм нова не ви дава това право,нали така!!!!  Naughty

Реклама
# 1
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Засега ще бъдеш само Солено Laughing
Сините домати се изпичат.Рязват се на кръст и се оставят да се изцедят.Обелват се и се смилат с пасатор.Слага се чесън,оцет,олио.Може да се сложи лъжица майонеза за да убие острия вкус на синия домат.Аз дори слагам и лъжица лютеница.Да ти е сладко

# 2
  • Мнения: 5 764
Ако потърсиш на кьопоолу, ще намериш много съвети Laughing


http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=201460.0

# 3
  • Мнения: 3 377
благодаря!

# 4
  • weltweit
  • Мнения: 6 140
Засега ще бъдеш само Солено Laughing
Сините домати се изпичат.Рязват се на кръст и се оставят да се изцедят.Обелват се и се смилат с пасатор.Слага се чесън,оцет,олио.Може да се сложи лъжица майонеза за да убие острия вкус на синия домат.Аз дори слагам и лъжица лютеница.Да ти е сладко
ей къде забрави печените чушки  Flutter
аз слагам и орехи и малко балсамов оцет  Peace

# 5
  • Мнения: 3 377
Аз се досетих за чушките че е забравила,но няма значение аз си знам от личен опит за тях-мерси все пак

# 6
  • Мнения: 2 096
Печени патладжани и чушки обелвам, режа на кубчета пасирам в една кана имам Мулинекс.После подправям с чесън,олио и сол и това е според мен Peace

# 7
  • Мнения: 5 356
Аз правя така: Изпичам патладжаните, обелвам и изцеждам. Изпичам и чушки (или ползвам всичко печено от фризера) Нарязвам на ситно, заедно с 1-2 обелени домата, 5-6 скилидки чесън. Сипвам олио и запържвам, докато остане на мазнина. Накрая прибавям малко ситно нарязан магданоз

# 8
  • Видин
  • Мнения: 5 454
Аз пека всичко - патладжан, чушки и 1-2 домата за разкош. Беля и смилам в чопъра. Подправям с олио, сол, оцет няколко капки (от това лято и с балсамов, щото стана модерно  Laughing), чесън и магданоз.

# 9
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Аз не вкючих чушките защото не слагам Embarassed

# 10
  • Кърджали
  • Мнения: 30
Моята рецепта е от бабата на моя мъж/бургазлийка/.
Изпечени и обелени патладжани,една две супени лъжици кисело мляко,зехтин/на вкус/, сух хляб/средата/ или галета,пресован чесън,сол. И по желание смлени орехи.Да уточня: тя го правеше в дървен хаван, но тъй като аз нямам такива екстри си го правя с пасатора.

# 11
  • Сливен
  • Мнения: 49
Ето моя начин:
Опечените и обелени патладжани и чушки режа на ситно.
Домати,настъргвам на едро.
В малко олио запържвам леко чесън,намачкан с ножа.Веднага
добавям чушките,след малко и патладжаните.Да се задушава
около 10 мин.Като е готово добавям магданоз.
Внимавай да не залепне за дъното!

# 12
  • Мнения: 375
Гръцко кьопоолу
2 патладжана
6 чушки
3 домата
150 г сирене
1 гл. лук
половин глава чесън, 10 маслини, сол, олио, оцет, магданоз
Патладжаните се изпичат, обелват и нарязват на кубчета, чушките - също, доматите се попарват във вряла вода, обелват и нарязват също на кубчета, сиренето - и то, лукът и чесънът се нарязват, прибавя се магданозът, маслините, посолява се, полива се с оцет и олио, обърква се хубаво и се оставя в хладилника най-малко за час. Любимо ми е. Когато го правя, друго не се хапва вкъщи 
 

# 13
  • Сливен
  • Мнения: 49
Аз пък забравих доматите,преди чушките са и малко да се сгъстят.
 Hug

# 14
  • Мнения: 119
Тина-Рина, разкошно звучи твоят вариант, слюноотделянето ми се повиши за секунди  Grinning
Непременно ще го пробвам   bouquet
Иначе аз го правя традиционно - печени патладжан и и чушки, и домати без люспа, режа на ситно, сол, зехтин, оцет и чесън. Хубаво става и с малко лук. Може да се сложи и магданоз

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт