Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 249
Преди време една мама беше писала, че вари зеленчуците за домашни пюренца на пара в стерилизатора. Тъй като не намерих темата, можете ли да ми кажете как точно се приготвят?
  bouquet
Цитирай

София, Лагера

Мнения: 1 657
Аз приготвям на пара зеленчуците, но не в стерилизатор, а в обикновена тенджерка, към която купих специална "цедка" (или както там де нарича това чудо).
Виждала съм, че се продават същите такива приспособления, но пластмасови и предназначени именно за микроълнова.
Аз лично нищо да бебчо не пускам в МВ, имах някакви съображения, но съм забравила какви  35 само навика да не я ползвам остана.
А конкретно на въпроса ти - както стерилизираш, така и би трябвало да вариш. Нали водата не стига до съдовете да стерилизация - значи е пара  Very Happy
Цитирай

Варна

Мнения: 2 616
Има и специални машини за готвене на пара. Преди да си купим аз варях в гевгира-слагам го над тенджера пълна с вода, слагам капака отгоре и на печката-за зеленчуците на бебока е идиален способ.
Цитирай

София

Мнения: 4 594
А дали се постига същият ефект в микровълновата в захлюпен огнеупорен съд да попитам аз? То не е баш на пара  newsm78
Цитирай
Аз варя на пара в тенджерка , със специална  за случая цедка  Very Happy
Цитирай


Мнения: 7 469
Имаме уред за готвене на пара, мисля да варя в него.
Цитирай

гр. Монтана

Мнения: 96
Микровълновата работи на друг принцип. Според мен не могат да се сварят на пара зеленчуци в микровълнова. Нали не сте пробвали да сложите яйце с черупката вътре? Mr. Green
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 350
Зеленчуците на пара, може да приготвиш, като си вземеш от решетките за готвене на пара, от онези като ветрило, прилягат  на всякакви тенджери. Слагаш в една тенджера вода, от горе поставяш решетката, а в решетката зеленчуците и похлупваш с капак. Същата работа ще ти свърши и обикновен гевгир, но чак пък в стерилизатора.....
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.