Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 9 авг. 2007, 18:10 ч.

Идеи за пилешко месо - как ????

  • 1 525
  • 11
  •   1
Отговори
  • В града на хумора...
  • Мнения: 604
момичета,имам пилешко месо,как да го наготвя...пикантно

# 1
  • UK/София
  • Мнения: 7 671


 Хора, за вас няма ли търсачка Crossing ArmsЕдни и същи теми се въртят всеки ден!

виж тук

# 2
  • Бургас
  • Мнения: 213
Запържи месото оваляно в брашно, просто да си смени леко цвета, после добави бяло вино да го покрие (ако е без кост). След 40 минути или когато ти се стори готово добави горчица 2-3 супени лъжици (ако ти е много пилето, де), нека до поври още 5-10 минути и накрая с енергично бъркане добави 3 супени лъжици заквасена сметана. Стига да разполагам с тия продукти винаги го правя, защото е вкусно, а и пикантно, както искаш ти от горчицата. Единственият недостатък е, че се яде с хляб, заради изкусителния сос  Confused

# 3
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Пилешкото филе ли е ?
Ако е имам идея да него със сметана и синьо сирене.

# 4
# 5
  • Ах, морето
  • Мнения: 374
Ето няколко рецепти, любими на моето семейство:

Пилешки джобчета (или вариации на тема “Кордон блю”)


Продукти:
½ кг. пилешки гърди
кашкавал
шунка
галета
червен пипер
брашно от чесън (по желание)
1 ч.ч. бяло вино
кубче пилешки бульон
100 г. топено сирене
200г. заквасена сметана
олио
сол

Приготовление:
Пилешките гърди се начукват с дървено чукче, докато станат съвсем тънки. Върху половинката на всяка пържола се поставя тънък резен шунка и филийка кашкавал. Другата половина се слага отгоре и краищата се набождат с клечки за зъби.
Галетата се смесва с червения пипер и брашното от чесън.
Всяко джобче се овалва в галета и се изпържва в силно сгорещено олио до зачервяване. Излишната мазнина се излива. Прибавят се виното и пилешкият бульон. Съдът се покрива с капак и се оставя на по-слаб огън за около 20 минути (или колкото е необходимо, за да не остане сурово пилето). Джобчетата се изваждат и се освобождават от клечките.
Към соса от готвенето се прибавя топеното сирене и, след като се разтопи, заквасената сметана. Ако е необходимо, се посолява на вкус.
Пилешките джобчета се заливат с получения сос и се поднасят топли с гарнитура по желание. Аз ги сервирам със задушени гъби в масло с малко магданоз или пресни картофки (леко посварени и после задушени в масълце).

Добър апетит!


# 6
  • Ах, морето
  • Мнения: 374
Хрупкави пилешки гърдички

Продукти:

500 г.пилешки гърди
125 г. брашно
2 яйца
счукани сухари
1 пакетче чесън на прах
сол
черен пипер
червен пипер
риган
олио

Приготовление:
В по-голяма чиния се размесва брашното със солта черния и червения пипер. В друга чиния се смесват счуканите сухари с чесъна и ригана. В друга чиния се разбиват 2 яйца.
Всяко филе се овалва първо в брашното, после в яйце и накрая в сухар. Подреждат се в тавичка, поливат се с малко олио и се изпичат. Стават много ароматни и хрупкави.

# 7
  • Ах, морето
  • Мнения: 374
Пиле с кус-кус по марокански

Продукти:

1 ч.ч. кус-кус
1 с.л. олио
2 глави лук
3-4 дафинови листа
няколко зърна карамфил (аз ги пропуснах)
1/2 ч.л. канела
1 ч.л. куркума
1-2 ч.л. червен пипер
6 пилешки гърди
400г. сварен нахут
2 по-едри пасирани домата
2 кубчета пилешки бульон
2 моркова
1 тиквичка
сол

Приготовление:
Кус-кусът се сварява, като във водата се натрошава 1 кубче пил.бульон.
В голям тиган се запържва ситно нарязаният лук. Слагат се подправките и пилето, нарязано на парчета и се запържва до златисто. Прибавят се нахутът, доматите и пилешкото бульонче, разтворено в 300мл. вода. След като заври, се добавят морковите – на колелца и тиквичката – на кубчета. Ястието се посолява и се оставя на по-слаб огън около 20 минути, или докато омекнат зеленчуците.
Сервира се върху сварения кус-кус.

Забележка:
Аз лично намалих количеството на канелата, защото не бях сигурна дали ще се хареса на семейството, ако мирише на мляко с ориз.
   В оригиналната рецепта се използва лют червен пипер.
Нахутът замених с два различни вида консервиран боб. Стана много вкусно. Бобът идеално се връзва с тези подправки.


Много вкусно и ароматно ястие. Препоръчвам го с две ръце.

# 8
  • София
  • Мнения: 4 293
Ау Веси ти ме шашна с твоите кулинарни заложби . Така апетитно изглеждат на снимките  всичките ти гозби   Peace  Heart Eyes

# 9
  • Ах, морето
  • Мнения: 374
Благодаря.  Embarassed И по-важното е, че са наистина вкусни и изпитани рецепти. У нас доста често се консумира пилешко и се стремя да опитвам нови и нови рецепти, но все пак си имаме няколко фаворита.  Grinning

# 10
  • Мнения: 3 387
Давам ви 1 рецепта от Майорка. Има я с вариант пържене, но аз ви давам с печене.

POLLO  CON  COCA COLA

Пиле с кока-кола

4 пил. гърди
1 глава кромид
1 чаша кока-кола
1 чашка(100 гр. кетчуп)
1 щипка пипер
зехтин
сол

Обелете и нарежете кромида. Сложете пилешкото, кромида, солта и пипера в тава намазана със зехтин. В отделна купа смесете пилешкото и кетчупа, до като се образува хомогенна салца/сос. Полейте я върху пилешкото и печете на 175'С около 1 час. Провечере дали е готово като го продупчите с вилица.

Гарнирай с ориз или друга салата.

Това го намерих тук:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=180909.msg3718785#msg3718785  от sylya  е рецептата.... Дано ти свърши работа

# 11
  • LIMASSOL/CYPRUS
  • Мнения: 500
Хубаво и обилно намазваш филето с майонеза,после овалваш в галета.Слагаш в тавичка(без нищо друго!)и мяташ във фурната!След 30-40мин е готово!От останалата майонеза ,кисело мляко на вкус(аз го правя едно към едно),чесън,сол,черен пипер правиш сосче с което поливаш готовото месо!Това е-бързо,лесно и вкусно!Става със всякакъв вид от пилешкото месо-бутчета,крилца..... Peace

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт