Реших да ви постна следното, макар че действието се развива далеч-далеч от нас, с пожелание скоро и тук майките да отстояват успешно правото си да кърмят навсякъде... и да има много майки желаещи да го правят   Simple Smile
 

NEW YORK (Reuters) - Производителите на часовници и облекло Fossil Inc. се съгласиха да заплатят $3,600 на жена, на която и било забранено да кърми детето си по време на посещение в един от салоните им, обяви Съюзът за граждански свободи на Ню Йорк (СГСНЙ) във вторник.

Лес Кинг, 37 годишна, закупчик за магазин за конфекция в Мейн с две деца, заяви че е получила извинително писмо и обезщетение от Fossil след като заплашила компанията със съд.

От СГСНЙ съобщават също, че в писмото си до Кинг Fossil са заявили, че са въдворили политика според която кърменето е разрешено във всички техни магазини и салони.

Представители на Fossil не можаха да потвърдят веднага условията на извънсъдебното споразумение.

Според законите на щат Ню Йорк на жените им е позволено да кърмят "на всяко място, публично или частно, на което жената по принцип може законно да се намира".

Настоящият случай следва друго извънсъдебно споразумение, постигнато миналия септември, когато веригата магазини за играчки Toys R Us се съгласи да премахне ограниченията за това къде в магазините и е разрешено на жените да кърмят.

Г.жа Кинг нарече преживяването си "унизително".

През август 2006, по време на делова среща с продавач в салона в Манхатън, и било заявено че кърмейки 8-месечния си син Коуди, кара околните да се чувстват неудобно. Тогава била отведена на друг етаж за да довърши кърменето, а после не и било позволено да се върне в салона. Когато през януари планирала ново посещение в салон на компанията, представител на Fossil и казал че кърменето там е забранено.

"Исках да ми се извинят, да не се чувствам унижена и да не позволя да унижават и други," обясни г-жа Кинг пред Ройтерс решението си да се свърже със съюза за граждански свободи.

www.babycenter.com