Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 10 авг. 2007, 15:52 ч.

въпрос за хомеопатията

 • 615
 • 11
 •   1
Отговори
 • Мнения: 341
Интересуваме,класическите хомеопати медицински лица ли са и ако не се ,как им се доверявате за поставяне на диагноза при вашите деца?

# 1
 • Sofia
 • Мнения: 1 737
Диагностиката на хомеопата и на лекаря нямат нищо общо по между си. Изобщо 2-те неща са толкова различни като подход, че изобщо сравнение не може да има.
По принцип практиката при по-малки деца е като се разболеят винаги се водят първо при педиатъра за преглед и назначаване на лекарства, след което се отива при хомеопата. Така винаги има резервен вариант - ако няма успех хомеопатията, винаги могат да се дадат предписаните лекарства. Това на мен не ми се е случвало до сега никога и с течение на времето все по-рядко водя детето първо при педиатъра, направо отиваме при хомеопата. Този подход, обаче е за увереност и спокойствие на хората, които за първи път се запознават с хомеопатията - така имат избор.

В 10 годишната ми практика с хомеопатия и още по-голяма с традиционна медицина съм стигнала до там, че вече не се доверявам на лекарите. Това е от горчив опит с мен и близките ми. И до днес продължавам да се убеждавам, че по-скоро ми вредят, от колкото помагат. Уважавам диагностиката им, но не и лечението.
Вярвам изцяло на хомеопата си, защото се е доказал неведнъж. В 9 от 10 случая лекарството е подействало светкавично и ефективно. В останалите сличаи (общо 2 пъти до сега) първото назначено лекарство не е било правилно и не е имало ефект и след оплакване от това е дадено друго - ефективно за случая лекарство. В този смисъл аз на първо място поставям хомеопатията, ако не подейства навреме - пак хомеопатията и чак след това бих дала традиционно лекарство (и то не във всички случаи и болести).
На "лекари- хомеопати" имам още по-малко доверие, от колкото на лекарите изобщо. Назначено хомеопатично лекарство от лекар не бих пила, нито дала на детето си, защото може сериозно да навреди. Тук вече имам и мои предубеждения и знам, че има изключения на кадърни хомеопати, завършили медицина, но аз съм патила от такива и не бих се доверила изобщо.

# 2
 • София - Варна - Бургас
 • Мнения: 4 099
Хомеопатията е Алтернативен на официалната медицина метод на лечение а алтернативен означава - друга възможност или взаимно изключваща се възможност.

 Хомеопатията е един от КАМ - методите (Комплементарни Алтелнативни Методи), каквито са и акупунктурата, билкарството, ароматерапията и т.н. на които Съвета на Европа все повече разчита за подобряване здравето на хората.

 Отговорът на въпроса дали лица без висше медицинско образование могат да практикуват хомеопатия може да се намери в:
Резолюция 1206 на Съвета на Европа от 1999 година, където в точка 7 е записано:

 " Събранието вярва, че в бъдеще алтернативните или комплементарни форми на медицина биха могли да се практикуват както от конвенвенциални лекари, така и от всеки добре обучен практикуващ неконвенциална медицина.
 Пациентът би могъл да се консултира с единия или с другия или след препоръка от своя домашен лекар, или по свое собствено желание като преобладават етичните принципи"

 Разбира се Българското хомеопатично общество, като редовен член на Европейския съвет по класическа хомеопатия (ЕССН) от май 2003 г.,  спазва принципа да издава международно признати Дипломи на завършилите двегодишното хомеопатично обучение, след успешно двегодишно обучение от хабилитирани професори и доценти по медицина към НСА "Васил Левски", включващо 17 медицински дисциплини.

Последна редакция: пт, 10 авг 2007, 19:09 от Aleksander

# 3
 • Sofia
 • Мнения: 429
Аз искам да попитам:
"ВИЕ НА КАКЪВ ХОМЕОПАТ БИХТЕ СЕ ДОВЕРИЛИ НА ХОМЕОПАТ С МЕДИЦИНСКО ОБРАЗОВАНИЕ ИЛИ БЕЗ ТАКОВА", КАКТО КОЙ ПРЕДПОЧИТАТЕ КЛАСИЧЕСКИ ИЛИ БОАРОНОВ ХОМЕОПАТ?"
Питам не да се заяждам с хора, които имат противположно мнение от моето, но аз лично се страхувам да се доверя на хомеопат без медицинско образование.
Не искам да засегна никого с моето мнение.

# 4
 • Мнения: 2 657
Доверих се на класически хомеопат, лекар.
БЕЗКРАЙНО СЪМ ДОВОЛНА! Hug

# 5
 • Sofia
 • Мнения: 429
Моля те, кажи кой е и му да й координатите. Може и на лични.

# 6
 • София - Варна - Бургас
 • Мнения: 4 099
Аз искам да попитам:
"ВИЕ НА КАКЪВ ХОМЕОПАТ БИХТЕ СЕ ДОВЕРИЛИ НА ХОМЕОПАТ С МЕДИЦИНСКО ОБРАЗОВАНИЕ ИЛИ БЕЗ ТАКОВА", КАКТО КОЙ ПРЕДПОЧИТАТЕ КЛАСИЧЕСКИ ИЛИ БОАРОНОВ ХОМЕОПАТ?"
Питам не да се заяждам с хора, които имат противположно мнение от моето, но аз лично се страхувам да се доверя на хомеопат без медицинско образование.
Не искам да засегна никого с моето мнение.

- Първо не е прието писането с главни букви във форума... Peace

 По въпроса - на пръсти се броят лекарите, които въобще проявяват интерес към задълбочено изучаване на истинската, Ханеманова хомеопатия.
 Тях по-скоро ги интересува, за кое симптомче - кое хомеопатично л-во могат да предпишат, тъй като официозната медицина с гордост заявява че е антисимптоматична медицина!? и оттук лекарствата които използва се наричат алопатични или антисимптоматични.
  Затова и за 99% от тях е съвсем естествено да възприемат боаронския антисимптоматичен тип предписване, при който се предписва на всеки симптом по едно хомеопатично лекарство и така се стига до 5 и повече хомеопатични л-ва на ден, което обаче е в пълен разрез с философията на истинската, Ханеманова хомеопатия където основен закон е за единственото хомеопатично лекарство. И не е за чудене че резултатите в 99% от случаите са плачевни.
 Колкото за задължителното две годишно изучаване и придобиване на основни познания по медицина, това разбира се е така, и съм писал по-горе, че е условие на Хомеопатичното общество, за издаване на Диплома за завършено обучение по Хомеопатия.

Последна редакция: нд, 12 авг 2007, 16:56 от Aleksander

# 7
 • Мнения: 341
Е за какво говорим тогава,как ще се довериш на човек който не е лекар,това е безотговорно.Все пак става дума за бебета и малки деца,не казвам че лекарите не грешат,но поне имат образувание и са видели и видели какво ли не.Всичко това го казвам в рамките на добрия тон,никой не нападам.Просто се чудя,не съм запозната с тази наука и нейните чудеса .

# 8
 • София - Варна - Бургас
 • Мнения: 4 099
Е за какво говорим тогава,как ще се довериш на човек който не е лекар,това е безотговорно.Все пак става дума за бебета и малки деца,не казвам че лекарите не грешат,но поне имат образувание и са видели и видели какво ли не.Всичко това го казвам в рамките на добрия тон,никой не нападам.Просто се чудя,не съм запозната с тази наука и нейните чудеса .

  Явно много се впечатляваш от образуванието и образуваните хора, за което пише и Захари Зограф в "Записките...": "...българина се много впечатлява от парадната униформа,  лъскавия мундир и лъскавите копчета..."  Laughing

 - Освен това влизайки в този подфорум, първо почукай, изуй си обувките и влез, но не и преди да си прочела : Правила за този подфорум ::.

# 9
 • Мнения: 341
Ами аз затова влизам да чета,неми трябва да се образовам за нещо което си има специалисти.Изживях истински ужас с дъщеря ми през зимата,и от лек вирус накрая стигнахме  в болница с много лошо състояние за да не дам антибиотик и т.н,какво искаш да ми кажеш че ако твоето дете има пневмония и чревна инфекция,ще стоиш вкъщи и ше го лекуваш с хомеопатия и няма да му дадеш антибиотик.Не отричам хомеопатията обаче не съм съгласна че след две години курс и куп изчетени книги ставаш велик лечител,аз може да се доверявам на лекарите защото ме е страх за нещо по нетрадиционо.Между другото давам препаратите на боарон на дъщеря ми и затова влизам тук,нали и това се води хомеопатия,според мен ти друго мислиш,а на жената която ни лекува засега се доверявам тя преди всичко е педиатър и ме е лекувала от бебе досега,затова си водя там детето.

# 10
 • София - Варна - Бургас
 • Мнения: 4 099
Естествено че специално с бебетата трябва много да се внимава, и съм писал и преди, че при вече започнала пневмония, когато вече няма време да се търси алтернативно лечение, трябва да се даде антибиотик, тъй като имунната им с-ма още не е изградена и паренхима на белия дроб мн. бързо може да бъде увреден, а той не се самовъзстановява, за разлика от хепатоцитните клетки на Черния дроб.
 - Но пък от друга страна, познавам стотици случаи с деца, а те за България са хиляди, преди това с години рецидивиращи пневмонии и с торба алопатични лекарство и АБ, когато точното хомеопатично лекарство, просто спира процеса и болеста не може да слезне в дробовете, дори и при жестока настинка или грип. Просто белите дробове си остават чисти!

 Виж темата: "Какво излекувахте с хомеопатия?"

Последна редакция: вт, 14 авг 2007, 12:52 от Aleksander

# 11
 • Sofia
 • Мнения: 429
 Избрала съм за детето си лекар-хомеопат, много държах на това и не съжалявам, защото  той ми спестява някой прегледи, а и се чувствам по-спокойна така. Другата причина, която ми дава основание да ги предпочитам лекарите-хомеопати е, че в определени моменти се налага да приема и други лекарства - тогава изцяло му се доверявам, защото все пак е лакар и ми се струва, че имайки познания по хомеопатия знае и какво съчетание може да направи, когато това е необходимо.
Не искам да обиждам колегите им, които са без медицинско образование и съм сигурна, че могат и да се справят в някой случай по-добре от специалисти с медицинско образование. Аз лично не познавам такива хомеопати и не мога да изказвам мнение, но познавам майки, които лекуват децата си при само специалисти-хомеопати и са доволни.
За хомеопатията съм чула преди 10 години, но започнах да търся нейната помощ едва тази зима, когато детето ми беше много болно и за мое щастие тя му помогна.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт