Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 12 авг. 2007, 09:37 ч.
  • Преглеждания  799  Мнения  9  Онлайн  1
Отговори
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671
 
                Продукти:1ч.ч. кисело мляко, 1ч.л. сода бикарбонат, 1/3ч.ч. олио, 2с.л. какао, 2ч.ч. брашно, 500гр. сметана, 1ч.ч. пудра захар, 1 компот от праскови, кайсии, или сливи.


   Смесете захарта и олиото.Прибавете прясното мляко със содата и какаото.Разбъркайте добре.С брашното пригответе средно гъсто тесто като за кекс.Изспиете с правоъгълна, или кръгла форма, намазана с масло и наръсена с брашно.Печете на умерена фурна.След като изстине сиропирайте със сока на компота.Отгоре наредете плодовете.Сметаната разбийте с 1ч.ч. пудра захар.Получения крем нанесете върху плодовете на пласт с дебелина 1-1,5 см.Оставете да престои в хладилника 1-2 часа.


  Аз направих сладкиша с пресни праскови.Сиропирах блата със сироп приготвен от 5с.л. вода  и 2с.л. захар.Правила съм го и с компот, но с пресните плодове ми хареса повече!

       

Последна редакция: нд, 12 авг 2007, 10:07 от Биляна

Реклама
# 1
  • Мнения: 3 366
изглежда много хубав на външен вид. Поздравления откакто съм в форума не спираш да ме учудваш много хубави неща готвиш, още ми се яде питка,но скоро ще я направя.   bouquet

# 2
  • Мнения: 1 388
Биляна, наистина изглежда добре и съм сигурна, че и на вкус  е така.
Имам два въпроса:
1. Сметаната каква е?
2. Не знам дали въпросът ми е за тук, но как ги правите тези красичи люспи от шоколад?

# 3
  • Мнения: 3 366
2. Не знам дали въпросът ми е за тук, но как ги правите тези красичи люспи от шоколад?
cathie Незнам Биляна как ги прави, но ще ти кажа аз как ги правя..нужни са ти един шоколад и едно ренде-нататък можеш да се досетиш и сама  Peace

# 4
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671

1. Сметаната каква е?
2. Не знам дали въпросът ми е за тук, но как ги правите тези красичи люспи от шоколад?


 Първият ти въпрос ми е голям проблем CloseВчера изчетах всички теми от търсачката за сметаната.Така и не разбрах коя е най-подходящата и взех кофичка заквасена сметана на Данон.Но не съм доволна от външния вид на крема, не стана чак толкова пухкав.

 За това ще съм много благодарна, ако някой поясни за видовете сметана.

 Забравих да напиша, че сладкиша отгоре се поръсва със счукани орехи, или настърган шоколад.cathie, "люспите" Simple Smile са настърган шоколад.Слагам го в хладилника да се стегне хубаво и след това с картофобелачката го настъргвам директно върху сладкиша.

 SlaDk0_i_SoLeNo , благодаря!

 

# 5
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 298

 Първият ти въпрос ми е голям проблем CloseВчера изчетах всички теми от търсачката за сметаната.Така и не разбрах коя е най-подходящата и взех кофичка заквасена сметана на Данон.Но не съм доволна от външния вид на крема, не стана чак толкова пухкав.

 За това ще съм много благодарна, ако някой поясни за видовете сметана.



за кремове ползвам течна сметана с 30% масленост. разбивам 3-4 минути на висока скорост с миксера. обикновено си утроява обема
полувача се перфектен крем, ако се добави малко крема сирене или друго меко сирене с неутрален вкус, кремът става по-плътен, без да е толкова тежък.

ако ползвам разбитата сметана за крем межди 2 блата, добавям от този прах


така сметаната не попива в блата.незнам дали го има в Бг, но и без него става.

заквасената сметана не може да стане пухкава....
 Peace

# 6
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671
asyalein , благодаря за пояснението!

# 7
  • София
  • Мнения: 721
Сметаната става много пухкава като смесите заквасена сметана и готварска (сладка). Аз ползвам заквасена сметана на Роса и готварска на My day.  разбивам ги с пасатора и сместа бухва за секунди.  chef

# 8
  • София
  • Мнения: 21 251
Ще пробвам  Grinning, мерси   bouquet

# 9
  • Мнения: 1 388
"люспите" Simple Smile са настърган шоколад.Слагам го в хладилника да се стегне хубаво и след това с картофобелачката го настъргвам директно върху сладкиша.

Ето това е! Как не съм се сетила досега. За рендето - ясно. И аз така го стържех. Но мисълта ми беше за специфичните, точно "люспи". По сладкарниците са такива, виенските торти са с такива. По-специфични са от на ренде. По-широки и по-тънки. Ще пробвам с картофобелачка.
Биляна,   bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт