Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 11 610
Те са Мариана и Николай.......Не ги спохожда щастието да имат собствени деца и когато съзнават,че на 40 вече няма на какво чудо да се надяват, едно след друго си осиновяват три дечица - Станислав, Ванина и Александра. Естествено,че ги вземат за луди - и близките, и не толкова близките - в наше време хората и едно раждат по график,а те с трите накуп - айдеееееееее.......Разликата между Станислав и Ванина е 8 месеца,но това не е повод за притеснение.Александра е само на 10 месеца.

- Бихте ли се оженили отново един за друг?
Мариана - Аз, да! Винаги!
Николай - Ами, аз няма къде да ходя тогава.

Как се решихте да осиновите 3 деца?
М: - както бихме решили да си родим три. В началото, преди да вземем Станислав, ме беше страх да с ипредставя,че мога да гледам чуждо дете. Тогава три нощи не можах да спя и си мислех как ще го отгледам. Но то стана мое още щом го поех в ръцете си.

Кога ще научат истината за своя произход?
Н: - Ние сме решили да им кажем,че са осиновени,не можем да скрием това от тях. Сега те са малки,но всеки път щом минем покрай ДГ, разказваме на Станислав и ванина как сме започнали да търсим най-добрите и най-красивите деца,как сме ги видели и сме ги взели у дамо,за да ги обичаме и да си живеем заедно.

Получихте ли разбиране от приятелите си?
М: - Когато взехме първото и второто дете, имаше едни такива изказвания от мои приятелки като Сега няма ли да си смените апартамента, Няма ли да отидете да живеете някъде другаде, а и защо ги взехте разнополови, ами един ден ако се оженят?
Н: - Пък ние казваме - ами раждат се деца,дето като пораснат стрелят по хората,други парвят атомни бомби, голяма работа,че нашите които наистина нямат нищо кръвно между себе си,вземат,че се оженят.

Ако бяхте финансово притеснени, щяхте ли да осиновите пак 3 деца?
М: - Ние не им угаждаме много. Облечени са, нахранени са, но това да искат или да мрънкат го няма като поведение. Ние и количка не сме купували. Това го правим от прагматичност и практичност.
Н: - Съществува напълно ненужна показност - всичко да е ново, да е най-красиво, иначе не може. Трите ни деца са презастраховка за това,че те ще се държат заедно,ще бъдат семейство, дори и ние да се провалим.

Мариана, все пак не всички майки могат да стоят у дома си, докато отглеждат децата си
М: - Аз не съм само у дома - понякога работя, когато на николай му трябва помощ. Случвало се е да натоваря децата в колата и с тях да тичам по задачи. Използвам почасовата помощ на 2 жени, помагат и бабите. След време ние ще сме с три деца в ДГ! Страхотно е!

А как ходите на почивка?
М: - Почивка ли? Издържахме миналата година четири дни. Иначе по 3 месеца в годината са на село,където за тях има направена прекрасна градина с пързалка, люлка, басейнче.

Не се ли интересувахте от истинските родители, държахте ли д азнаете дали няма опасност децата да са обременени генетически?
М: - Преди да ги вземем не сме виждали нито едно от тях. Ние не сме избирали децата си. обратното би било неестествено - ако се родят наши собствени деца, нали също няма да сме ги виждали предварително. А те могат да бъдат всякакви. Единственото общо между тях е, че всичките са взети от едно и също място.

Не може да бъде!
Н: - напротив! Точно така е! И какво да избира човек на едно неколкодневно бебе? То просто става твое дете. Вярно е,че сега Станислав има леко изкривяване на очичките,но корекцията може да бъде направена чрез операция. Ванина пък е малко мургавичка,но не е от малцинствена. Но дори и да беше, това пак няма да има никакво значение.

Откривате ли вече техните дабри?
Н: - Да, малкият рита много добре топка с левия крак още откакто е проходил. Ванина пък е много умна, правилно говори от съвсем малка,често поправя брат си - напр. не било макаронка,а маратонка.

Какво обичате да правите заедно?
Н: - Всичко,което може да се прави. Свободното си време посвещавам на това да правим нещата заедно. През уикендите пътуваме - те страшно обичат да се возят на някъде. През цялото време слушаме касетки с детски песнички и пеем в хор.

Какво искате да оставите на децата си?
Н: - Искам да им оставим шанс. Имахме някакви идеи за осигуряване с имоти, но се отказахме. Те винаги ще имат нашата морална, родителска подкрепа, когато се отнася до учение, до търсене и постигане на цели,но това е всичко,което трябва да дадем. За останалото сами ще трябва да се преборват.

Когато ви стане много трудно в ежедневието си, какво ви крепи?
Н: - Имало е моменти, когато след неистова работа си казвам - Боже Господи, ако нямаше жена и деца, за какво да блъска изобщо човек в този живот?


В 88-те квадрата на панелното им жилище има щастие,което би изпълнило и няколко декара. Влюбени един в друг, мариана и Николай излъчват живот. В нашата тъжна България днес човек може да си пожелае най-искрено - Дай Боже, и на мен толкова радост!


С малки съкращения от  сп. Родители, юли месец, 2000г.


Споделям с вас тази статия,защото преди време,а и сега често си я препрочитам и ме зарежда с много положителна енергия и настроение. Възхищавам се на това семейство и искрено се надявам и сега, след 7години, да са също толкова щастливи, здрави, влюбени и сплотени! Това интервю фактически преди толкова години ме провокира да искам един ден да осиновим детенце...Дано наистина един ден със съпруга ми и децата ми да дадем един шанс за по-добър живот на едно детенце,което е имало нещастието да бъде изоставено от биологичните му родители за да го направим ние много, много щастливо!

А вие, ако не е много лично, как бихте отговорили на подобни въпроси? Благодаря на всички престрашили се!

# 1
  • Мнения: 1 818
Чудесна статия!Благодаря ти Мамо Цоцоланке!  bouquet Още едно доказателство,че децата са смнисъла на живота ни.И не материалните блага са важни в случая а Любовта... Heart EyesНие също мислим да си осиновим по-голямо детенце,но времето ще покаже дали ще успеем да отговорим на множеството изисквания ... Дали не е възможно да се издири това семейство...

# 2
  • Мнения: 11 610
Габи, семейството бе заявило участието си в Празника на многодетните, но май не бе сред нас.....За което много съжалявам.....

# 3
  • Мнения: 1 818
Наистина жалко.Може пък някой да ги познава и да напише нещичко за тях.Аз например с радост бих се запознала с всичките ми многодетни виртуални приятели.И Дай Боже това да стане скоро Hug Hug Hug

# 4
  • София
  • Мнения: 2 722
С удоволствие ще се запозная с тях.
А сега на въпросите
- Бихте ли се оженили отново един за друг?
Да да и пак да. Ние дори два пъти сме женени един за друг - през 1989 в гражданското и през 1999 в църквата и двата пъти с подобаваща церемония и блеснали очи
Как се решихте да осиновите 3 деца?
За сега са само 2, но копнея за трето - таткото малко се плаши, но съм му дала година време да се примири с мисълта че ще им разваля сборния отбор на мъжете с една принцеса  Laughing
Кога ще научат истината за своя произход?
Баткото от сега знае че са взети от къщи за бебета. Поетапно адекватно и според възрастта ще отговарям на въпросите им. През останалото време не спирам да давам положителни примери и да разказвам поучителни приказки.
Получихте ли разбиране от приятелите си?
Учудващо голяма и силна моларна подкрепа от 99% от обкръжението ни /това включва и случайни познати/
Ако бяхте финансово притеснени, щяхте ли да осиновите пак 3 деца?
Трудно се отговаря на този въпрос от позицията на финансово непритеснени, но мисля че обичта към децата не е чак толкова пряко зависима от доходите. Баба казваше - Дупе знае две и двеста  Laughing
Мариана, все пак не всички майки могат да стоят у дома си, докато отглеждат децата си
/не е въпрос, но го разглеждам като такъв/ Стоя у дома, защото мога да си го позволя и бизнеса ни позволява повече свободно време на единя за сметка на другия. Има, обаче, една такава приказка - който иска - намира начин, който не иска - намира причини
А как ходите на почивка?
Тази година успяхме, макар и за кратко. Почивка - да но за кого  Joy май само за децата. Но пък е весело.
Не се ли интересувахте от истинските родители, държахте ли д азнаете дали няма опасност децата да са обременени генетически?
Получихме някаква информация, разчитам на искреността на социалните, че не са скрили генетично заболяване, непроявено до момента, защото съм се самоопределила, като човек който не е прихически устойчив да гледа болно дете, а в крайна сметка и родени от мен деца биха носили генетична обремененост.
Откривате ли вече техните дабри?
Интересното е, че при малкия си проличава - музикален до мозъка на костите си. Баткото още се мята каториба на сухо и търси призванието си.
Какво обичате да правите заедно?
Всичко, всичко, всичко
Какво искате да оставите на децата си?
Правилна ценностна система и добро възпитание - останалото да си купуват сами  Laughing
Когато ви стане много трудно в ежедневието си, какво ви крепи?
един руски сайт за семейство с близнаци, които искали още едно дете и им се родили шестзнаци

Въпреки че с по-голяма бройка двустайната панелка ще ни отеснее тотално, аз съм на принципа - на сърце да е широко.

# 5
  • На небето
  • Мнения: 5 522
И ние ако бяхме финансово добре бихме си осиновили 3 деца. Но на този етап.... е невъзможно и без това едвам свързваме двата края.  Sad

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт