Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Имам въпрос

  • 12 авг. 2007, 22:43 ч.
  • Преглеждания  708  Мнения  12  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 1 917
Забърках смес за катми с кисело мляко и мая,оставих я в хладилника,предиобяд ще е годна ли за правене да не би да и стане нещо от престоя? Сутринта няма да имам много време и затова реших сега да я направя.

Реклама
# 1
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 308
Забърках смес за катми с кисело мляко и мая,оставих я в хладилника,предиобяд ще е годна ли за правене да не би да и стане нещо от престоя? Сутринта няма да имам много време и затова реших сега да я направя.

според мен ще е годна. най-късно до втората катма ще си наясно Joy

между другото аз правя тестото с айрян и бакпулвер, оставям го да почине само 10 минути и досега фал не съм имала  bouquet

# 2
  • Мнения: 1 917
Дано няма проблем,че много исках да спретна катми заради мъжо,ама мислех,че сутринта няма да имам време...е ако не ще пържа филийки Peace

# 3
  • Мнения: 1 917
Сместа я хвърлих за съжаление,та по този повод бихте ли ми казали изпитана рецепта за катми,за предпочитане с кис.мляко? Ама катми-не палачинки,рових из готварската книга,но видях само една рецепта?

# 4
  • Мнения: 1 388
Заповядай: http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.720.html
Рецептата е с прясно мляко, но по-долу пише, че е правена и с айран  Wink

Ето още една:  http://gotvarstvo.georgievi.net/a/katmi

# 5
  • Франция
  • Мнения: 965
3 яйца се разбиват, към тях се добавя 1 кофичка кис.мляко, 1/2 ч.лъжичка сода бикарбонат, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар, 1 кофичка/от киселото мляко/ вода, брашно докато се получи смес "малко по-гъста от боза"/така беше написано в оригиналната рецепта, която е от книжката "Какво да сготвим набързо"и се води "Катми"/ . Правех ги направо на плочата на котлона, сега ги правя в тефлонов тиган и малко по-тънки. Дъщеря ми обаче повече харесва тия на котлона.

# 6
  • под тепетата
  • Мнения: 2 119
От същата книжка аз правя катмите,които са с мая на сач.Ако те интересува,ще я напиша.Съмнявам се обаче, че може да се прави от вечерта за сутринта-предполагам, че тестото ще превтаса.

# 7
  • Мнения: 1 917
кажете ми и с мая варианта,този път сутринта ще я правя Grinning

# 8
  • София
  • Мнения: 2 323
А каква е разликата м/у катми и палачинки?

# 9
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 308
А каква е разликата м/у катми и палачинки?

палачинките са без набухватели и са тънки. пържат се в тиган
катмите са или с мая, или със сода, по принцип се правят на сач, сега вече и те в тиган. стават по-дебели и са шуплести.

# 10
  • София
  • Мнения: 2 323
аха, мерси много  Wink

# 11
  • под тепетата
  • Мнения: 2 119
За една доза :
 500гр. брашно,2 яйца,15 г мая за хляб (прясна,аз слагам по половин кубче -малко повече),1 с.л. захар,1ч.л. сол,2 ч.ч. вода. Технология-маята се размива с водата и към нея се прибавят брашното и  разбитите със солта и захарта  яйца. Втасва на топло.  Това е по книжката.
 А аз съм си я видоизменила малко - добавям и 1 ч.ч. кис.мляко, и съм си преценила ,че за гъстота на боза ми трябва още вода. Като разбъркаш ще видиш. Освен това първо си захващам маята с малко топла вода и захар,като шупне-тогава добавям другите продукти и водата я слагам хладка ( да втаса по-бързо тестото).
Пробвай и си прецени кое ти харесва. У нас обикновено правим по 2 дози  Embarassed   

# 12
  • Мнения: 1 917
Много ви благодаря,обожавам катми,а досега бях правила само палачинки  chef

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт