Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1 907
Забърках смес за катми с кисело мляко и мая,оставих я в хладилника,предиобяд ще е годна ли за правене да не би да и стане нещо от престоя? Сутринта няма да имам много време и затова реших сега да я направя.
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 313
Забърках смес за катми с кисело мляко и мая,оставих я в хладилника,предиобяд ще е годна ли за правене да не би да и стане нещо от престоя? Сутринта няма да имам много време и затова реших сега да я направя.

според мен ще е годна. най-късно до втората катма ще си наясно 35

между другото аз правя тестото с айрян и бакпулвер, оставям го да почине само 10 минути и досега фал не съм имала  bouquet
Цитирай


Мнения: 1 907
Дано няма проблем,че много исках да спретна катми заради мъжо,ама мислех,че сутринта няма да имам време...е ако не ще пържа филийки Peace
Цитирай


Мнения: 1 907
Сместа я хвърлих за съжаление,та по този повод бихте ли ми казали изпитана рецепта за катми,за предпочитане с кис.мляко? Ама катми-не палачинки,рових из готварската книга,но видях само една рецепта?
Цитирай


Мнения: 1 378
Заповядай: http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.720.html
Рецептата е с прясно мляко, но по-долу пише, че е правена и с айран  Wink

Ето още една:  http://gotvarstvo.georgievi.net/a/katmi
Цитирай

Франция

Мнения: 912
3 яйца се разбиват, към тях се добавя 1 кофичка кис.мляко, 1/2 ч.лъжичка сода бикарбонат, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар, 1 кофичка/от киселото мляко/ вода, брашно докато се получи смес "малко по-гъста от боза"/така беше написано в оригиналната рецепта, която е от книжката "Какво да сготвим набързо"и се води "Катми"/ . Правех ги направо на плочата на котлона, сега ги правя в тефлонов тиган и малко по-тънки. Дъщеря ми обаче повече харесва тия на котлона.
Цитирай

под тепетата

Мнения: 1 891
От същата книжка аз правя катмите,които са с мая на сач.Ако те интересува,ще я напиша.Съмнявам се обаче, че може да се прави от вечерта за сутринта-предполагам, че тестото ще превтаса.
Цитирай


Мнения: 1 907
кажете ми и с мая варианта,този път сутринта ще я правя Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 2 323
А каква е разликата м/у катми и палачинки?
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 313
А каква е разликата м/у катми и палачинки?

палачинките са без набухватели и са тънки. пържат се в тиган
катмите са или с мая, или със сода, по принцип се правят на сач, сега вече и те в тиган. стават по-дебели и са шуплести.
Цитирай

София

Мнения: 2 323
аха, мерси много  Wink
Цитирай

под тепетата

Мнения: 1 891
За една доза :
 500гр. брашно,2 яйца,15 г мая за хляб (прясна,аз слагам по половин кубче -малко повече),1 с.л. захар,1ч.л. сол,2 ч.ч. вода. Технология-маята се размива с водата и към нея се прибавят брашното и  разбитите със солта и захарта  яйца. Втасва на топло.  Това е по книжката.
 А аз съм си я видоизменила малко - добавям и 1 ч.ч. кис.мляко, и съм си преценила ,че за гъстота на боза ми трябва още вода. Като разбъркаш ще видиш. Освен това първо си захващам маята с малко топла вода и захар,като шупне-тогава добавям другите продукти и водата я слагам хладка ( да втаса по-бързо тестото).
Пробвай и си прецени кое ти харесва. У нас обикновено правим по 2 дози  Embarassed   
Цитирай


Мнения: 1 907
Много ви благодаря,обожавам катми,а досега бях правила само палачинки  chef
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.