Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 164
Някой правил ли е домашна оризова каша?
Намерих тази рецепта , как мислите ориза ще се свари ли за 1-2 минути?Споделете.... Love
Цитирам от коментара на една майка:

Аз я правих едно към едно с рецептата в Библиотеката.Измит ориз, изсушен във фурната на 50 градуса, смлян на брашно с комбайн/кафемелачка.Съхранявам си го в кутия.Вечер се накисват две лъжици от брашното във водичка за по пълно усвояване на витамините, на другата сутрин това се разбъркава и се вари в същата вода, става буквално за минутка-две.За захранване трябва да е много фино, така че ако има по-едри останали частици, може евентуално пак да се пасира.Но аз не съм го правила.Съотношението е индивидуално според вкуса на бебето, но приблизително две лъжици брашно за 150 гр. вода - това е една порция.

                     
Цитирай


Мнения: 164
И от кой месец може да се дава на бебчо, аз съм сега на вълна -домашно направена храна за бебо Laughing
Цитирай


Мнения: 4 112
Оризовата каша е подходяща за захранване, а кой кога захранва е болна тема. Не виждам на колко месеца е детето ти. Аз захраних на 5,5 месеца и слагах оризово брашно (но купено) в 2 биберона с АМ няколко дни, след това захраних с плод. Отделно каша не съм правила, предполагам е безвкусна. 
Цитирай

София

Мнения: 11 058
Рецепти за домашни пюрета и каши
Цитирай

София

Мнения: 4 977
не виждам никакъв смисъл от домашно приготвяне точно пък на оризова каша.
никога няма да я направите както инстантната, а пък готови каши се предлагат с гарантирано качество на ориза - тази на Хип, например - което няма как да си осигурите с ориза, продаван в магазина.
а и толкова много усилия...
Цитирай


Мнения: 1 449
Приготвям я по описания начин с 2 разлики:
- варя поне 7-8 мин.
- изсуших ориза за час и половина във фурната (не час, както е в Библиотеката)

Съотношението брашно-вода не мога да коментирам (правя я на око по-гъста, защото разреждам с кърма и плод).
Безвкусна е в чист вид - но с ябълково или друго пюре (50-50%) вкусът е чудесен.

Толкова за рецептата. А дали си заслужава е друга тема Smile
Цитирай

Бургас

Мнения: 9 203
Аз също съм я правила,но варих към 4-5 мин. на много бавен огън.Можеш да добавиш нещо,но в началото може и нищо да не добавяш.Все пак говорим за захранване ,а не за наяждане.
Цитирай


Мнения: 1 449
Да добавя - използвам кафяв ориз.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.