Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора

на втория етаж

Мнения: 248
Може да ви звучи смешно,но ние точно така им викаме,защото напомнят много плода мушмула.А ето ги и тях:
Стават много бързо и лесно.
4 яйца
1 ч.ч.кисело мляко
1ч.л. хл.сода
1/2 ч.л. сол
4-5 с.л. захар
1 прах ванилия
3 1/2 ч.ч. брашно
Яйцата се разбиват леко със захарта,в киселото мляко се угася содата и се прибавя към яйцата.Слага се солта и ванилията, и накрая брашното.Става полутечно тесто.http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3699157Оставя се за минутка да почине,докато се загрее олиото.Мазнината трябва да е поне 3-4 см. за да могат да плуват.На не много силен огън,пускам с чаена лъжичка,като си помагам с пръст Hug.И тук започва интересното:не трябва да се обръщат,ако плуват свободно те сами се превъртат и така се изпържват равномерно от всички страниhttp://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3699158.Ако започнат в олиото да се пукат и да излиза сурово тесто,значи трябва още малко брашно,а ако отвътре остават сурови - или са на много силен огън,или е гъсто тестото.Изваждам ги на салфетка,но и да не са на салфетка не са мазни.http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3699159
Поръсвам с пудра захар,но може да се сервират и поляти с някакъв топинг.Добър апетит!
Цитирай


Мнения: 1 378
Замалко да прескоча темата. Помислих, че става дума за истински мушмули  Laughing
Изглеждат супер апетитно. Нова форма на бухтички. И наистина приличат на мушмулчета.
Благодаря за рецептата и за хубавото обяснения по приготвянето и    bouquet
Цитирай


Мнения: 3 331
Найстина са много хубавички, приличат на мушмулки, и звучат апетитно.
Цитирай


Мнения: 286
Страхотни са.Хапвала съм ги у една приятелка в Бургас!
Цитирай


Мнения: 3 331
Реших се  Wink да ги направя слетобед, да видим какво ще се получи, после ще докладвам  Peace
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
Смятам още утре да ги пробвам за закуска тези сладки мушмули Laughing
Цитирай


Мнения: 3 331

Моите не станаха точно мушмулки, защото тестото страшно много лепнеше, затова реших да ги направя с голяма супена лъжица, след като ги приготвих ги посипах с мед и пудра захар,но кулминацията беше в това че отвэтре останаха сурови, ужас, даже ми казаха, ехе чак и с крем, страхотни са, но това не беше крем а от тестото, направо толкова зле ми стана че се изложих така че...та другият път дано да станат по добри, от един провал няма да спра да ге правя, а иначе имаше и опечени хубаво дето да не са сурови и бяха наистина прекрасни, на вкус вълшебни. Благодаря зя хубавата рецепта.   bouquet
Цитирай

на втория етаж

Мнения: 248

Моите не станаха точно мушмулки, защото тестото страшно много лепнеше, затова реших да ги направя с голяма супена лъжица, след като ги приготвих ги посипах с мед и пудра захар,но кулминацията беше в това че отвэтре останаха сурови, ужас, даже ми казаха, ехе чак и с крем, страхотни са, но това не беше крем а от тестото, направо толкова зле ми стана че се изложих така че...та другият път дано да станат по добри, от един провал няма да спра да ге правя, а иначе имаше и опечени хубаво дето да не са сурови и бяха наистина прекрасни, на вкус вълшебни. Благодаря зя хубавата рецепта.   bouquet
Много хубави даже са ти станали.
Аз се опитах да обясня,защо понякога остават сурови отвътре - гъсто тесто,много силен котлон или може би както при теб се е получило - много са големи и не успяват да се изпекат отвътре.Следващия път ще са още по хубави.А за лепкавото тесто - да ,така е,но аз си служа с чаена лъжичка загребвам и после с показалеца го обирам от лъжичката и го пускам в олиото като една голяма капка(ама че обяснение дадоох,тц,тц)Е надявам се,че нещо все се разбра. Hug Peace Twisted Evil
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 305
мокри лъжицата с вода и после гребвай тесто. така не залепва, но пръска олио  Wink
Цитирай


Мнения: 8 581
мокри лъжицата с вода и после гребвай тесто. така не залепва, но пръска олио  Wink

Лъжицата може да се топи в олио, тогава не пръска.
Цитирай


Мнения: 3 331
Благодаря за съветите които давате, другият хът когата реша да ги направя ще пробвам като потопя лъжицата в олио, дано да стане че да не ми се налага да ги правя с голямата лъжица по бързата процедура и да станат пак сурови. Но иначе тези сладки мушмулки са наистина много вкуснички, дори и леко сурови не останаха,всичко се изяде. Още веднъж благодаря за невероятната рецепта на lina kaz    bouquet а също така за съветите на labrex и asyalein     bouquet
Цитирай


Мнения: 2 058
Аз като видях снимката си помислих, че са мушмули с пудра захар ама после прочетох за рецептата
хванах се  Mr. Green

  bouquet
Цитирай

на баба си в джанките

Мнения: 526
Аз като видях снимката си помислих, че са мушмули с пудра захар ама после прочетох за рецептата
И аз така Very Happy
Иначе и аз пържа нещо подобно,ама го правя много мързеливо,викам му "лъжички",само че тестото ми е по-рядко и даже и яйца не слагам,стават топченца с малко неправилна форма и обикновено се изяждат за десетина минути,докато са топли.Топим ги в сладко и ги омитаме за нула време.
Ще пробвам рецептата да видим какви мушмулки ще станат Peace
Цитирай


Мнения: 1 378
Аз като видях снимката си помислих, че са мушмули с пудра захар ама после прочетох за рецептата
хванах се  Mr. Green

Абсолютно същото исках да кажа и аз  Laughing

Направих ги. Тестото ми стана малко по-рядко - малко по-гъсто от кексово. Така направих една тенджерка. Не знам защо обаче реших да го сгъстявам. Сложих малко брашно. Видя ми се гъсто. Айде малко разреждане с лъжица кисело мляко.
Какво да кажа за формата. Аз ако не направя някой гаф, кой друг  Laughing
Моите приличаха по-скоро на дяволчета - с 2 рогчета и опашка, че може и с тризъбец, коренчета, грудки и всичко друго, но не и мушмули  Rolling Eyes  Laughing Искам да кажа, че станаха с доста разклонения  Laughing
Много са вкусни, едни такива дунапренени... Мисля, че ако се правят с малко по-рядко тесто (както се получи моето първоначално тесто), стават по-пухкави. Наистина трябва да се внимава с температурата на олиото - много бързо се загрява. След първите намалих котлона на 2 степен, но сменях, ту първа, ту трета. Ето ги и тях. Станаха две пълни такива купи
А след тях трябва да се влезе задължително в банята, защото доста се препотява човек над котлона  Laughing
Цитирай


Мнения: 3 331
cathie и твойте като моите не приличат на мушмурки, но пак стават  Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора