Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 14 авг. 2007, 21:44 ч.

Съвет за спагети?

  • 724
  • 7
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 581
Привет  Simple Smile
Имам нужда от съвет за спагети. Искам да направя 'сухи' спагети - т.е. такива, които да не са с доматен течен сос, но никога не съм правила такива. На заведение съм яла такива, които изглеждат като леко запържени в масло и соев сос, с парченца месо, зеленчуци и яйца, но не съм правила така никога.
В общи линии искам да е нещо с бекон, гъби, соев сос, топено сирене и евентуално заквасена сметана.
Бихте ли помогнали с приготвянето?

# 1
  • Мнения: 6 957
Звучи ми описаното от теб като Спагети Карбонара   newsm78

Сваряват се спагетите и се измиват със студена вода, запържат се отделно в малко масло или олио 2 яйца, които се разбъркват много добре, слага се бекон, гъби, по желание, лук, чесън и т.н. ( по ориганлна рецепта основата е яйцето, бекона и чесъна), но може да добавиш каквото искаш и се смесва със спагетите. За това стават ''сухи и леко омазнени същевременно''  Peace

# 2
  • София
  • Мнения: 581
А яйцата как се добавят? Разбиват се и се изсипват докато се запържват спагетите ли? Няма ли опасност да останат на големи парчета, вместо да се размесят добре със спагетите  newsm78

# 3
  • Мнения: 6 957
Значи самите спагети не се пържат по тази рецепта или поне по тази която аз знам и правя...  Twisted Evil

Спагетите само се сваряват и се оставят на страна...  Peace

Яйцата се разбиват! (И в зависимост от горещината на котлона, понякога да - могат да станат на малки парченца, затова всичко се прави на най ниска степен на котлона и се бърка постоянно)  Peace

Нагорещява се малко олио, слагат се първо лука, чесъна и чушките -> ако има такива, т.е. по твърдите зеленчуци изискващи по продължително готвене, добавят се разбитите яйца и се бърка непрестанно, добавя се сирене, бекон и др. по желание и всичко това се изсипва върху сварените спагети и така те добиват златист цвят, но самите спагети не се пържат.  Peace

# 4
  • София
  • Мнения: 581
Миранди, много ти благодаря за разяснението  Heart Eyes

# 5
  • Мнения: 6 957
Моля  Heart Eyes

Ако те интересуват други рецепти със спагети мога да ти ги напиша, но с други сосове, сметана, домати, пилешко, риба, месо и т.н. (Работих в един ресторант и имахме няколко вида спагети). Ако желаеш ще ти напиша и тях, но са доста калорични  Crazy не, че тази която ти я дадох е по малко калорична...  Mr. Green

Макар, че сега по време на диета не ми се мисли за храна...  hahaha

# 6
  • София
  • Мнения: 581
Мерси, като се наканя да правя пак ,ще те питам  Peace

# 7
  • Мнения: 6 957
Нямаш проблем  Peace

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт