Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 16 авг. 2007, 09:25 ч.

Важно - машина за хляб - 4 част !

  • 41 248
  • 354
  •   1
Отговори
# 1
  • В града на тепетата
  • Мнения: 241
Ей, ме и мен  Hug
Само да споделя,че вчера правих кифлички със сирене и кашкавал от рецептите на tanita, всичко стана много добре само дето кашкавала
ми се разтече малко отвън. Някой може ли да ми каже по надежден начин за оформяне на кифли от моя(аз разточвам на кръг, режа на триъгълници
и овивам)  Thinking
Успех на новата тема   chef

# 2
  • Мнения: 10 191
Някой може ли да ми каже по надежден начин за оформяне на кифли от моя(аз разточвам на кръг, режа на триъгълници
и овивам)  Thinking

Ето един начин, щото сте майсторки в тая тема.  bouquet Много е интересно, като ядеш кифличките - чудиш се как е сложен пълнежа.

# 3
  • Мнения: 10 191
Този начин тук също е интересен и се получават красиви кифлички.

Начин на оформяне:

1.Тестото се разточва на правоъгълник.
2.Намазва се леко с олио.
3.Посипва се леко със захар, възможно по-равномерно.
4.Сгъва се на две /не по дължина/ , леко се притиска и пак се намазва с олио и поръсва със захар.
5.И трети път се прави същото – сгъване, намазване, поръсване.
6.Получения квадрат се реже на ивички с дебелина около 1 см.
7.Внимателнао всяка ивичка се усуква и се завръзва на възелче или се връзва и крайчетата се съединяват. /както е показано на картинките на първите кифлички, които сложих/.
После се процедира както с обикновени кифлички – слагат се в тава, втасват, мажат се с яйце и се пекат. Когато са готови се намазват с масло и се завиват с кърпа за около 15-ина минути.

Последна редакция: чт, 16 авг 2007, 12:19 от labrex

# 4
  • В града на тепетата
  • Мнения: 241
labrex, благодарности за снимките   bouquet  bouquet  bouquet
Само дето аз изобщо не съм от отбора на майсторките.  Mr. Green
Добре,че го има това чудо машинката за хляб, че хич ме няма с тестата.  Confused Иначе меракът е голям. Laughing

# 5
  • Мнения: 10 191
labrex, благодарности за снимките   bouquet  bouquet  bouquet
Само дето аз изобщо не съм от отбора на майсторките.  Mr. Green
Добре,че го има това чудо машинката за хляб, че хич ме няма с тестата.  Confused Иначе меракът е голям. Laughing

gabolina, всичко на тоя свят от мерака започва и с мерак става! Ще влезеш в отбора на майсторките, къде ще ходиш? Grinning

# 6
  • София
  • Мнения: 7 215
 labrex ,благодаря за чудесните снимки,определено ще пробвам тези усуквания,макар и мен да ме няма в тая област. Laughing

# 7
  • Мнения: 1 394
labrex, съкровище си ти. Благодаря за линковете.
Вторите кифлички как се оформят? Има ли описание и ако може превод   bouquet

ПП: Влизай по-често тук  Heart Eyes

Момичета, на вашето внимание Пица Верди, та-даммммммммммммм.
Тържественото представяне си заслужава. Тестото изобщо не се чака да втаса. Време за приготвяне - 30 минути месене (през това време по желание се приготвя доматен сок, приготвя се покритието на пицата... или просто си пиете кафето  Wink ), 5 минути оформяне, 10 минути печене. До час от началото на замесването до сервирането ви отнема тази вкусотия. Да не говорим, че е почти без пари в домашни условия. За справка - една средно голяма пица Верди е между 5 и 6 лв. Да не говорим за големите, фамилните и тези с тънка хрупкава коричка.
Ето рецептата, непременно пробвайте, ако обичате тънки блатове. Моят стана като паяжина.
Ето я и нея: 

gabolina и Валенцето са си майсторки, ама са скромни повече от необходимото  Laughing

# 8
  • Мнения: 10 191
Ето и още едни вкусни "бананчета", подходящи за злояди дечица и не само. Grinning Тестото е от 200 гр масло, 100 гр сметана /слагала съм и заквасена, и кисело мляко/ +1/2 ч.л. сода и 2 ч.ч брашно. Плънката в оригинала беше от подсладена извара, но стават и с друга.


# 9
  • Мнения: 1 394
 newsm78 много жълто това тесто. Да няма оцветител?

# 10
  • Мнения: 10 191
labrex,  Благодаря за линковете.
Вторите кифлички как се оформят? Има ли описание и ако може превод   bouquet

cathie , сложих начина на оформяне при снимката по-горе в поста.


Цитат
много жълто това тесто. Да няма оцветител?

От содата тестото леко пожълтява, а отгоре нали се маже със жълтък.

cathie , зариби ме с тая пица Верди, признавам си, че не съм я опитвала /така и не схванах пицата ли е Верди или заведението, където ги правят newsm78 Embarassed/ Обичам да меся и да хапвам тестени нещица, но бях решила да си дам почивка и да мина малко на плод и зеленчук. Ама така е, като не излизам от форума....... Embarassed

Последна редакция: чт, 16 авг 2007, 12:25 от labrex

# 11
  • Мнения: 1 394
Заведението. То е цяла верига пицарии "Верди"
Най-скъпите пици са. Държат цена от години и въпреки всичко си имат клиенти и се отварят нови.
Блатът е много тънък, всъщност толкова тънък, колкото го направиш. Така че може да бъде символичен, да служи просто за основа. С две думи диетичен  Laughing
А в тези пицарии има вече и диетични пици - от черно брашно. Уж!

Почвам да копирам снимки и превод. За който пак   bouquet

# 12
  • Видин
  • Мнения: 5 560
Лабрекс, страхотно изглеждат бананчетата, ще ги предложа за закуска непременно на домочадието  Peace!

Аз в момента забърквам хляб по една рецепта от руските форуми, която имам  отдавна и която рускините много хвалят. Ще дам отчет после  Grinning.

# 13
  • Мнения: 10 191
Лабрекс, страхотно изглеждат бананчетата, ще ги предложа за закуска непременно на домочадието  Peace!

Аз в момента забърквам хляб по една рецепта от руските форуми, която имам  отдавна и която рускините много хвалят. Ще дам отчет после  Grinning.

3ори, ето линк към форума и "бананчетата", има интересни неща, а ти явно се справяш с руския. Ще чакам да покажеш хляба после и да споделиш впечатления.

# 14
  • Мнения: 220
запис  chef

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт