Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Здравейте, пише ви една майка на почти 9-годишен син. Искам да си изплача болката, но не както го правят, тероризирайки ни и поставяйки ни на колене, шофьори, учители, енергетици, миньори и всякакви подобни стачкуващи недоволници. Искам да ви разкажа моята хасковска история.
Синът ми - Георги, се разболя от типичния летен грип (разтройство на стомашно чревния тракт, температура, болки в ставите... Можете да си представите едно болно дете, което все повече отпада.). Днес ( 15.08 ) заведох болника в поликлиниката (Хасковска 2-ра поликлиника), потърсих личната ни лекарка, д-р Михайлова, но ме информираха, че тя е в отпуск. Хубаво, рекох си аз. Жената си почива някъде. Може и на Малдивите... или в Каспичан. Знам ли къде?! Важното е, че се намираме всред голяма поликлиника, виждам 3 (три) лекарки, които пият кафенце и те достойно ще заместят своята колежка. Това ми бяха мислите и надеждите. Уви! ИЗМАМА!!!!!! Ако шофьорите и миньорите не са се клели и не вярват в нищо и тяхната омраза към обществото е базирана на някакво си принципно неудовлетворение, то лекарите са се мълвили Хипократовия завет и самодоволно се бъхтат в гърдите, че са интелектуална сила, висши спасители на хуманността и т.н. Последвалите събития са тотално отрицание на тези твърдения. Лекарките, пиещи кафенце, предвождани от д-р Маркова, отказаха категорично да прегледат сина ми, да заместят колежката си, да изпълнят заложеното в клетвата, която са давали - да помагат на болните. (Не е наш пациент!!! - рече д-р Маркова. Демек - оправяйте се някак си, щото аз, лекарката, няма да ви помогна.) Просто не бяха лекари, а три женици, пиещи кафенце. Но защо го пиеха в поликлиниката, защо получават и надница за това си действие, защо твърдят, че са медицински работници...? Това така и не разбрах. АМАН! Исках да платя, опитах се, унижавайки се под безразличните им погледи, да направя всичко възможно да излекуват детето ми. И защо? Защото от моите данъци и моя труд парите, които им се дават на тях - лекари и т.н. недоволници, им изглеждат малко? Нима аз мога да застана и да бойкотирам клиентите си, партньорите си, хората, от които зависи работата ми и да не фалирам? Нима всеки може в тази държава да се бъхта в гърдите колко е велик труда му, но да не прави нищо за да го ценят и околните? От днес аз разбрах едно нещо - лекарите пият кафе и отказват да преглеждат болни деца.
След дълго звънене и разправии д-р Михайлова (личната ни лекарка) дойде в поликлиниката и прегледа детето, предписа лекарства и поизми сурата на родните ни медици.
Аз знам, че надали всички от тази професия са немарливи и бездушни. Аз знам, че българите са изключително трудолюбиви и гостоприемни. Аз знам, че националните ни ценности са: честност, доброта, вярност и т.н. Само не разбирам как така стана, че само грозота, злоба и омраза, мързел, некадърност, подлост и безчестие плуват върху трибагреника ни?
С това писмо искам да изкажа отвращението си от гореописания случай. Не желая да познавам хора, които не си вършат работата, за която са учили, за която получават пари, от която околните очакват помощ.
Заради такива лекари всеки болен пристъпя с ужас в лечебните ни заведения.

# 1
 • DE
 • Мнения: 1 883
Нищо ново под слънцето  ooooh!

# 2
 • Мнения: 1 340
Ужас!!!  Sad Sad Sad  Не знам как може да се позволява такова нещо  #Cussing out 
И аз съм се сблъсквала с немърливи 'лекари', но това ме разби.
Да откажат да прегледат детенце ?!?!   ooooh! Това не са даже и хора. Кога ли някой ще направи нещо по въпроса и да ходим с удоволствие в поликлиниките и болниците.  Rolling Eyes

# 3
 • София
 • Мнения: 291
Ти оплака ли се официално пред шефа на здравното заведение и в здравната каса? Нашата лична като е в отпуск, задължително сестрата, с която работи си е на поста и информира пациентите кой лекар замества личната за периода, в който отсъства. Те са длъжни да осигурят заместник, като ги няма.

# 4
 • 1st floor
 • Мнения: 5 179
Ти оплака ли се официално пред шефа на здравното заведение и в здравната каса? Нашата лична като е в отпуск, задължително сестрата, с която работи си е на поста и информира пациентите кой лекар замества личната за периода, в който отсъства. Те са длъжни да осигурят заместник, като ги няма.
при нас и двете / докторката и сестрата/ излизат отпуск ,по едно исъщо време , но задължително оставят бележка на вратата , кой ги замества...
и наистина , защо не си се оплакала на шефа на поликлиниката? newsm78

# 5
 • София
 • Мнения: 2 197
Ами за съжаление това е положението. И няма такова нещо, че българите с работливи, гостоприемни и т.н. Според мен българите са категорично мързеливи, абсолютно негостоприемни и нищо не може да се направи колкото и да е неприятно. Затова аз изобщо не разчитам на лекарите по принцип и по призвание. Ако мога ще си платя и ще разчитам, че ще имам късмет. Това е положението, за съжаление парите не винаги са решение на проблема. Въпрос на късмет. Казвам го от опита си на пациент от много години и то  понякога наистина със сериозни проблеми. За съжаление нищо не може да се направи, колкото и да е неприятно. А Хипократовата клетва е просто красив термин. Да, има много добри лрекари, да, можеш по изключение да попаднеш на верния в необходимия ти мо момент. Но всичко е въпрос на късмет. За съжаление!

# 6
 • София
 • Мнения: 2 227
Ти оплака ли се официално пред шефа на здравното заведение и в здравната каса?....
Случилото се е меко казано гадно.
Аз също искам да те попитам дали си се оплакала някъде?!?! Ако не си, направи го, защото в противен случай само си "лаем" по форумите, а тези въпросните ще продължават да си правят каквото си искат. Искам и още нещо да ти кажа. Не слагай всички лекари под общ знаменател, защото все още има много стойностни хора - лекари.

# 7
 • София - Варна - Бургас
 • Мнения: 4 099
 Иди ги виж, същите тези българи (от нашето си племе) колко са любезни, внимателни, състрадателни и други прилагателни, в Японската болница ТОКУДА.
 Казват че там медсестрите не падали под 1500 - 2000лв, за лекарите не знам.
 За сведение и те получават парите си, както събратята им - по направления от Здравната каса!.... но как?...
 - Отговора е семпъл - Ръководството на болницата, тези които поддържат организацията, не са от нашето племе, те са Японци. Навсякъде имало камери, които директно чрез сателит предавали всичката информация в Япония.

 Та в тази връзка предлагам:

   Да си внесем Правителство, министри, Парламент от Япония, и дори и да им плащаме милиони Евро, те ще ни осигурят Милиарди приходи.
 

Последна редакция: чт, 16 авг 2007, 14:55 от Aleksander

# 8
 • София
 • Мнения: 5 467
Хасковските доктори обичат да им се вдигат скандали. Без скандал - нищо не правят. От опит го знам... Влизаш в кабинета им, игнорираш безразличните им и нахални погледи и ги насмиташ здравата... тогава омекват и почват да мрънкат нечленоразделно. И свършват някаква полуработа.... Това е рецептата. Иначе, ако стоиш и ги чакаш, ако се държиш културно с тях - само се надуват и нищо не вършат. Туй то.

# 9
 • Варна
 • Мнения: 5 330
Ами щом вашата лекарка е в отпуск, задължително трябва да има някой, който да я замести- да поеме нейните пациенти тоест. Явно тези 3 женици не са били заместващи. Айде стига плюхте вече по докторите!

# 10
 • Sofia, BG
 • Мнения: 392
И на мен като ми се наложи за първи път от 5-6 години да опра до личния лекар, се оказа, че докторката отсъства. Заместничката й отказа да ми даде направление за рентгенова снимка, защото не съм носела документ, че съм здравно осигурена  #Crazy #Crazy Видях, че в кабинета има РС и им казах, да проверят в сайта на НЗОК. Нямали интернет. Да съм отидела до НЗОК, да ми дадат бележка, после да се върна, да ми дадат направление, после да съм отидела майната си някъде да ми направят въпросната снимка, после да съм се върнела да ми я разчетат... #Crazy newsm78 Платих си я - не ме е яд за парите, ама защо толкова години си плащам здравни осигуровки - веднъж да ми се наложи и не мога да се възползвам.. #Cussing out #2gunfire

# 11
 • Мнения: 203
Здравейте, пише ви една майка на почти 9-годишен син. Искам да си изплача болката, но не както го правят, тероризирайки ни и поставяйки ни на колене, шофьори, учители, енергетици, миньори и всякакви подобни стачкуващи недоволници. Искам да ви разкажа моята хасковска история...........
...
С това писмо искам да изкажа отвращението си от гореописания случай. Не желая да познавам хора, които не си вършат работата, за която са учили, за която получават пари, от която околните очакват помощ.
Заради такива лекари всеки болен пристъпя с ужас в лечебните ни заведения.

   Първо- съжалявам за това, което ви се е случило.
   НО...има нещо, което ми се иска да те питам. Ти си недоволна , но явно това,което смяташ, че е правилно да се направи в този случай е да се оплачеш във форума. Какъв ще бъде резултатът е ясен- съчувствие и нищо повече. Ти явно не одобряваш желанието на хората да се борят за достойно заплащане на труда си. А какво да правят "енергетици, миньори....и други стачкуващи недоволници", може би да се оплакват по форумите? И това за миньорската омраза към обществото...???
   Аз също съм била потърпевша като пациентка, но въпреки това съм на мнение, че заплатите на лекарите са ниски и трябва нещо да се направи по въпроса. А също и на другите "недоволници"
   Още веднъж- съжалявам, че така се е случило, но колкото и да се оплакваме по форумите, полза няма, трябва и други действия, колкото и да не ги одобряваш.

# 12
 • Мнения: 2 657
Съжалявам искрено за това, което ви се е случило. Нашата педиатърка винаги оставя заместник и сме информирани към кого да се обръщаме при спешност, както и за консултация.
Трябва да се оплачеш писмено, и съответно отговорния за това безхаберие да бъде наказан. Това се прави мисля че в ЗК, както и пред Лекарския съюз newsm78
Аз съм получавала подобно отношение наистина много рядко, и слава Богу.

# 13
 • София - Варна - Бургас
 • Мнения: 4 099
_зън-зън_
Цитат
Аз също съм била потърпевша като пациентка, но въпреки това съм на мнение, че заплатите на лекарите са ниски и трябва нещо да се направи по въпроса. А също и на другите "недоволници"

 А не мислиш ли, че преди мисълта за парите, трябва да сме малко и хора, особено пък в такава хуманна професия?...

Последна редакция: пт, 17 авг 2007, 10:46 от Aleksander

# 14
 • Мнения: 203
_зън-зън_
Цитат
Аз също съм била потърпевша като пациентка, но въпреки това съм на мнение, че заплатите на лекарите са ниски и трябва нещо да се направи по въпроса. А също и на другите "недоволници"

 А не мислиш ли, че преди мисълта за парите, трябва да сме малко и хора, особено пък в такава хуманна професия?...
  Мисля. Обаче ми писна да ме лекуват лекари, недоволни, че на фиша им пише 400-500лв някъде, доколкото знам.Лекарите също са хора и ние трябва да помислим, че и те имат нужди. Тези хора са инвестирали в образованието си много и е обидно да получават такива заплати. И ако съвестно ни лекуват, човешки подхождат към всеки случай, не мисля, че обществото ще надигне глас зда им се повишат заплатите. Едва ли. Поне още много ще имат да чакат. Както и всички останали "недоволници"
   

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт