Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 16 авг. 2007, 11:38 ч.
  • Преглеждания  820  Мнения  3  Онлайн  1
Отговори
Здравейте момичета!
От доста време чета темите във форума, но досега не съм писала
Моята дъщеря вече е доста голяма, но много харесва тази рецепта, която пък аз случайно открих, но много харесвам, не само защото ме връща в ученическите години, но и защото е много сполучлива!
Наричам ги носталгични гевречета, защото вкусът им е точно като на онези казанлъшки понички, които си купувахме преди 20-ина години/не че съм толкова възрастна, само на 37! съм/ от баничарниците и нямат нищо общо с това, което се продава в момента по улиците!
И така ето и рецептата за моите

НОСТАЛГИЧНИ ГЕВРЕЧЕТА
2 яйца
3 с.л. захар
3 с.л. кисело мляко + 1/2  ч.л. сода за хляб
250 гр. брашно
Замесва се меко тесто, от което се късат топчета-всяко топче се разтегля на фитилче и се свива на геврече. Пускат се в сгорещена мазнина и по желание се поръсват с пудра захар.
И една хитринка - по принцип тези не стават мазни, но когато приготвяте някакви тестени изделия, които се пържат може да добавите малко алкохол-така при пържене се поема по-малко мазнина.
Да ви е сладко!

Реклама
# 1
  • Мнения: 1 390
Здравей и добре дошла  Heart Eyes

Тъкмо си казах, че днес няма да чета повече рецепти... и... айде, пак се налага да копирам.
Благодаря за споделената рецепта. Ще ги направя и ще се отчета  Laughing

# 2
  • далече от Златото на леля ;(
  • Мнения: 2 591
ох, аз само да кажа, че много ама АДСКИ МНОГО ми са се прияли едни "розички", които баба ми едно време ни правеше като деца.... ако имах рецепта, сигурно щях да си ги направя веднага (макар, че се точат) Rolling Eyes

# 3
  • Мнения: 2 098
ох, аз само да кажа, че много ама АДСКИ МНОГО ми са се прияли едни "розички", които баба ми едно време ни правеше като деца.... ако имах рецепта, сигурно щях да си ги направя веднага (макар, че се точат) Rolling Eyes

ами режат се на ленти /правоъгълни/ и се пържат като се увиват или се увиваха с вилица , виждала съм как ги приготвят , но честно казано незнам
 newsm78

Цитат
И една хитринка - по принцип тези не стават мазни, но когато приготвяте някакви тестени изделия, които се пържат може да добавите малко алкохол-така при пържене се поема по-малко мазнина.
Да ви е сладко!

 Wink

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт