Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора


Мнения: 28
Преди 2 седмици гледах Ути как сферизира домати, краставици, маслини. Обаче, не го хванах от начало. В общи линии технологията беше следната:
В някакъв разтвор Ути пускаше по много малко от смес направена от пасирана краставица и после от домат. Като казвам малко, беше почти колкото сферите на рибеното масло.
После някакъв много добър готвач измайстори смеска от маслини и някакви подправи и пускаше пак в такъв разтвор от сместа парченца с големинат ана маслина. Получиха се маслини, но вътре без костилка и Ути като ги опита, каза че е страхотно.
Много готино се получи всичко, обаче като не хванах от началото...
Е, та питането ми е - някой гледал ли е това предаване и може ли да каже какъв е този разтвор.
Цитирай

Sofia

Мнения: 471
Гледах го, но ми се стори много шантаво цялото това нещо. За съжаление не мога да ти помогна с имената на праховете, които се използват, защото бяха много сложни и въобще не ги запомних. Мисля, че термина обаче беше сферификация, а маслините на другия готвач бяха направени с обратна сферификация.
Ето какво намерих в интернет:
http://www.biorest-bg.com/index_files/Page985.htm
Има обяснения, продуктите, за които питаш и някои рецепти.
Цитирай


Мнения: 28
Благодаря ти!
Сега ще пусна търсачката и дано намеря повече инфо. Много е шантаво, но пък ми е интересно да опитам. Тъпото е, че предаването намя сайт, а и в Неттерата няма БНТ.
Цитирай

Sofia

Мнения: 777
В сайта, който е дала слончетка продават и тези съставки, обаче са в индустриални количества. Ще попитам в аптеката дали продават тези продукти. Иначе аз хванах съвсем накрая и мога само да кажа, че изглежда страхотно, обаче сигурно е голяма играчка.
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Звучи странно, но ми стана интересно. Някой да има картинка, че нещо не мога да си го представя Thinking
Цитирай

Sofia

Мнения: 777
Ето това е хайвер от пъпеш, Сори ама не мога да намалявам снимки
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
дай линк, ако искаш
Цитирай

Sofia

Мнения: 777
тук

Виж хайвер от пъпеш и от спанак.
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Шантаво Very Happy
Звучи като перлички рибено масло, но с различни вкусове. Интересно е де. Някой навит ли е да се пробва? Аз май ще пасувам.
Цитирай


Мнения: 3 330
 Shocked Тва пък кво е?
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
аз един път бях питала как се разботи с агар, защото си купих. никой не ми отговори конкретно.

ако сега тук някой знае да казва. иначе знам основните техники. интересува ме как да желирам нещо, което не може да се вари? като бита сметана.

със сферирането ще поизчакам, не съм толкова добра hahaha
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Конкретно за агар незнам, но с желатин като работиш не е задължително да вариш продукта, който искаш да желираш.
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Колкото  и изискано да изглежда, за мен си е химия. Предпочитам предложеното в естествения му вид и цвят.
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
И аз Peace
Тук изрових нещо по темата как се работи с агар.
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
И аз Peace
Тук изрових нещо по темата как се работи с агар.

 Shocked това бъзик ли е?

не прочете ли, че това е създаване на лабораторна среда?
агарът се ползва за посявка на микроорганизми!!!! не само в кулинарията... ooooh!

Конкретно за агар незнам, но с желатин като работиш не е задължително да вариш продукта, който искаш да желираш.
вегетарианка съм, не ползвам желатин. Crossing Arms
« Последна редакция: пт, 24 авг 2007, 09:22 от asyalein »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора