Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 16 авг. 2007, 11:54 ч.
  • Преглеждания  1 262  Мнения  18  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 28
Преди 2 седмици гледах Ути как сферизира домати, краставици, маслини. Обаче, не го хванах от начало. В общи линии технологията беше следната:
В някакъв разтвор Ути пускаше по много малко от смес направена от пасирана краставица и после от домат. Като казвам малко, беше почти колкото сферите на рибеното масло.
После някакъв много добър готвач измайстори смеска от маслини и някакви подправи и пускаше пак в такъв разтвор от сместа парченца с големинат ана маслина. Получиха се маслини, но вътре без костилка и Ути като ги опита, каза че е страхотно.
Много готино се получи всичко, обаче като не хванах от началото...
Е, та питането ми е - някой гледал ли е това предаване и може ли да каже какъв е този разтвор.

Реклама
# 1
  • Sofia
  • Мнения: 471
Гледах го, но ми се стори много шантаво цялото това нещо. За съжаление не мога да ти помогна с имената на праховете, които се използват, защото бяха много сложни и въобще не ги запомних. Мисля, че термина обаче беше сферификация, а маслините на другия готвач бяха направени с обратна сферификация.
Ето какво намерих в интернет:
http://www.biorest-bg.com/index_files/Page985.htm
Има обяснения, продуктите, за които питаш и някои рецепти.

# 2
  • Мнения: 28
Благодаря ти!
Сега ще пусна търсачката и дано намеря повече инфо. Много е шантаво, но пък ми е интересно да опитам. Тъпото е, че предаването намя сайт, а и в Неттерата няма БНТ.

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 777
В сайта, който е дала слончетка продават и тези съставки, обаче са в индустриални количества. Ще попитам в аптеката дали продават тези продукти. Иначе аз хванах съвсем накрая и мога само да кажа, че изглежда страхотно, обаче сигурно е голяма играчка.

# 4
  • Мнения: 1 349
Звучи странно, но ми стана интересно. Някой да има картинка, че нещо не мога да си го представя Thinking

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 777
Ето това е хайвер от пъпеш, Сори ама не мога да намалявам снимки

# 6
  • Мнения: 1 349
дай линк, ако искаш

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 777
тук

Виж хайвер от пъпеш и от спанак.

# 8
  • Мнения: 1 349
Шантаво Grinning
Звучи като перлички рибено масло, но с различни вкусове. Интересно е де. Някой навит ли е да се пробва? Аз май ще пасувам.

# 9
  • Мнения: 3 373
 Shocked Тва пък кво е?

# 10
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 331
аз един път бях питала как се разботи с агар, защото си купих. никой не ми отговори конкретно.

ако сега тук някой знае да казва. иначе знам основните техники. интересува ме как да желирам нещо, което не може да се вари? като бита сметана.

със сферирането ще поизчакам, не съм толкова добра hahaha

# 11
  • Мнения: 1 349
Конкретно за агар незнам, но с желатин като работиш не е задължително да вариш продукта, който искаш да желираш.

# 12
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Колкото  и изискано да изглежда, за мен си е химия. Предпочитам предложеното в естествения му вид и цвят.

# 13
  • Мнения: 1 349
И аз Peace
Тук изрових нещо по темата как се работи с агар.

# 14
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 331
И аз Peace
Тук изрових нещо по темата как се работи с агар.

 Shocked това бъзик ли е?

не прочете ли, че това е създаване на лабораторна среда?
агарът се ползва за посявка на микроорганизми!!!! не само в кулинарията... ooooh!

Конкретно за агар незнам, но с желатин като работиш не е задължително да вариш продукта, който искаш да желираш.
вегетарианка съм, не ползвам желатин. Crossing Arms

Последна редакция: пт, 24 авг 2007, 09:22 от asyalein

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт