Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора

out of space

Мнения: 7 341
Мацки, помагайте, срам не срам- питам:

1. Как се правеше?
2. Колко мляко се слага? (Джулио яде по 180 на хранене)
3. Със захар или със сол да овкуся?
4. Как да захраня- 1 ден-1 лъжица, 2 ден- 2 и така до 6....или по- смело?
5. Обедното хранене да заместя или някое друго?

Педито не смея да питам, защото той си мисли, че всичко си спомням, но май не е така.... Embarassed  Embarassed  Embarassed
Цитирай


Мнения: 6 142
1. Как се правеше?
- обелваш и нарязваш един по-голям картоф и пускаш парчетата във вряща вода. Като се свари (до кашване), пасираш или с картофомачкачката Wink или с преса за картофи. В никакъв случай с пасатор, защото ще стане на лепило. Добавяш топло адаптирано мляко.
2. Колко мляко се слага? (Джулио яде по 180 на хранене)
- Слагам на око - да стане с нужната гъстота, която се променя към все по-гъсто.
3. Със захар или със сол да овкуся?
не овкусявай. Адаптираното мляко е сладникаво, ще му хареса и натюр. Накрая аз слагам малко зехтин, но ако вече даваш - може и масло.
4. Как да захраня- 1 ден-1 лъжица, 2 ден- 2 и така до 6....или по- смело?
- Не знам как сте захранени, но това е най-безопасния начин, за да не се посерете.
5. Обедното хранене да заместя или някое друго?
- ние го ядем на обяд туй нещо. Слагам към него и други работи, но това по-насетне.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 1 490
Цитат на: sladka hapka
1. Как се правеше?
- обелваш и нарязваш един по-голям картоф и пускаш парчетата във вряща вода. Като се свари (до кашване), пасираш или с картофомачкачката Wink или с преса за картофи. В никакъв случай с пасатор, защото ще стане на лепило. Добавяш топло адаптирано мляко.
2. Колко мляко се слага? (Джулио яде по 180 на хранене)
- Слагам на око - да стане с нужната гъстота, която се променя към все по-гъсто.
3. Със захар или със сол да овкуся?
не овкусявай. Адаптираното мляко е сладникаво, ще му хареса и натюр. Накрая аз слагам малко зехтин, но ако вече даваш - може и масло.
4. Как да захраня- 1 ден-1 лъжица, 2 ден- 2 и така до 6....или по- смело?
- Не знам как сте захранени, но това е най-безопасния начин, за да не се посерете.
5. Обедното хранене да заместя или някое друго?
- ние го ядем на обяд туй нещо. Слагам към него и други работи, но това по-насетне.

И аз го правя така,но с тази разлика,че към картофите слагам и един морков да се свари.
Цитирай

out of space

Мнения: 7 341
Глория, отначалото на картофеното ли си почнала да слагаш морков и пило ли е детето сок от морков преди това? Бих сложила и аз, но Джу не е и помирисвал такова нещо до сега....дали да почна с чисто картофено или направо да метна един морков вътре?!  Rolling Eyes
Цитирай

София

Мнения: 6 098
Аз сварявам картофите на кубчета с малко вода, пасирам ги с част от водата /вече само ги намачквам с вилица/ и добавям 2-3л. мляко само сухото в-во. Слагам масло, колкото грахово зрънце и ако е безвкусно слагам малко захар, колкото да добие някакъв вкус и давам. Правя и по 180мл., защото толкова мляко яде. А захранването 1-ви ден 2лъж. ; 2-ри ден 5-6 лъж. и така за седмица стигаш цялото количество.
Цитирай

София

Мнения: 6 317
Ерика, щом детето не е яло морков, първо захрани с картоф и чак след това добави морков. Аз например като въвеждам нова храна я прибавям към вече познатия зеленчук. Първия ден съвсем малко, на следващия - повече и така докато стигна желаното количество.

Захар и сол не слагам изобщо. Само в началото слагах мъничко захар, за да овкуся, но вече не слагам изобщо.

Правя пюретата с пасатор и не ми стават на лепило. Давам ги на обед.
Цитирай

София

Мнения: 1 094
И аз да споделя скромния си опит  Very Happy !
В началото правех картофеното пюре като го мачках с уреда за мачкане на картофи и после през цедка, ама мнооого пипкава работа / бях чела във форумите че иначе ставало на лепило/. Сега вече си давам смело с пасатора, само че слагам вътре морков и малко от водата, в която са врели зеленчуците - става си супер. Аз лично добавям и съвсем мъничко сол и копър на ситно, че иначе девойката не го харесваше.
За начало на захранването - само с картоф почваш, щом детето не е вкусвало морков. След една семица можеш и морков да добавиш, а и други зеленчуци.
Цитирай

София-Париж-София

Мнения: 3 152
Момичета, задължително ли се слага мляко в зеленчуковото пюре? Аз откакто го захраних (преди 2 месеца някъде) никога не съм слагала-пасирам само зеленчуците с водичката в която са вряли......Трябва ли да слагам и мляко? А и откога мога да слагам масло и по колко?
Цитирай

София

Мнения: 6 317
Petinka , не ти виждам лентичката нещо  ooooh! . Аз започнах да давам масълце през 6-7 месец някъде. Слагам много малко масло по принцип. Мляко слагах адаптирано, а сега - по мъничко прясно, колкото да не е без хич. Бебето няма никакви алергии.
Цитирай
Ами хубаво е да слагаш мляко, защото пюрето не замества млечното хранене. Ако купуваш готово зеленчуково пюре, което е без мляко, трябва да се сложи мляко допълнително.
Маслото го въведох през седмия месец.
А картофеното пюре го правя точно като Pandora, обаче не слагам нито захар, нито сол, обаче вече слагам сирене, но обессолено.
Цитирай

София-Париж-София

Мнения: 3 152
Мерси, момичета! Ще слагам вече по малко адапт. мляко в пюрето! Въпреки, че той като изяде едно бурканче (домашно приготвено от мама:) ) яде чак след 4 часа и повече, значи му стига!!? Ама ще почна да слагам, де;)
А иначе аз не овкусявам с нищо-само зеленчуци натюр!
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 199
Нали картофа като е белен и не му се запазват полезните вещества, било добре да ври с обелката, така четох някъде, вярно ли е?
А относно пасирането - ако се добави от водата, в която е врял карофа, не става на лепило
Цитирай

София

Мнения: 6 317
Цитат на: evpraksia
Нали картофа като е белен и не му се запазват полезните вещества, било добре да ври с обелката, така четох някъде, вярно ли е?


За пръв път го чувам, не знам дали е вярно. Аз знам, че нитратите в картофите са концентрирани в обелките им и затова беля по-дълбоко и варя на парченца.
Цитирай

София-Париж-София

Мнения: 3 152
Цитат на: evpraksia
Нали картофа като е белен и не му се запазват полезните вещества, било добре да ври с обелката, така четох някъде, вярно ли е?
А относно пасирането - ако се добави от водата, в която е врял карофа, не става на лепило

Няма логика в това! Би било по-логично ако говорим за нещо, което даваш с кората (ябълка например)! Но картофите така или иначе ги белиш-дали преди или след варенето няма значение. Аз ги беля и режа на парченца, защото така се сваряват по-добре и по-бързо:)
Цитирай
Цитат на: evpraksia
Нали картофа като е белен и не му се запазват полезните вещества, било добре да ври с обелката, така четох някъде, вярно ли е?
А относно пасирането - ако се добави от водата, в която е врял карофа, не става на лепило

Точно така е , като се обели картофа и се вари, голяма част от витамините се отделят във водата, но водата също я ползваме за пюрето, така че става. Като се вари картофа с обелката витамините се запазват в него.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора