Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 721
3 средно големи патлаждана (ако тавата е малка може и 2)
5-6 средно големи домата
1 пакетче галета
2 глави лук
няколко скилидки чесън
сол
черен пипер
магданоз
кубче бульон
брашно

Нарежете патладжаните на шайби с дебелина около 1 см, осолете ги и оставете да се изцедя. Оваляйте ги в брашно и ги изпържете. Изпържените шайби сложете върху салфетки, за да се отцеди мазнината. Запържете нарязания на ситно лук в малко олио и после добавете настърганите домати + кубчето бульон + магданозчето. Добавете малко сол. Така да ври около 10-15 мин. Вземете тава или йена и започнете да редите ред патладжан, ред доматен сос и поръсете обилно с галета, после пак патладжан и т.н . Между редовете сложете, нарязания на парченца, чесън. Завършете с галетата. Печете около 25-30 мин. в загрята на 180 С фурна.

Може да залеете патладжаненото парче с кисело мляко. Бон Апети!!!

Много е вкусна тази манджа. С нея може да очаровате и най-взискателните гости, свекърви, съпрузи  Crazy Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.