Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

DE

Мнения: 4 629
Izvinjavam se za latinitsata, no kredora ne mi raboti...

Molja, dajte mi idei za mandji na kotlon.
V nova kvartira sum i njakolko mesetsa njama da imam nishto drugo osven 2 kotlona. Puk trjabva da se izhranvame njakak si.
Dosega sum gotvila :
-Bob s nadenitsa
-Pile s oriz i zelenchutsi,  pile s oriz i gubi, pile sus spanak;
-Kjufteta s domaten sos
-Svinsko s kartofi
- Supi razni....
Vzeha da mi se izcherpvat veche ideite.
Pomagajte  Wink
Цитирай

Of the present and into the future

Мнения: 826
Днес готвих картофи с наденица на котлон,става много вкусно.

Продукти:1кг. картофи,1 4у6ка,2-3гл. лук,2с.л.олио,2с.л. вода,2с.л. доматено  пюре,1 ч.л препе4ено бра6но,250гр. колбас(македонска наденица,биренки и др.)


Приготовление:Нарежете лука на ситно и го заду6ете с 2с.л. олио и същото коли4ество вода.По4истете,обелете и нарежете картофите на кръгове и ги прибавете към лука.В съда прибавете ситно нарязаната 4у6ка(прясна,суха или тур6ия),2с.л доматено пюре,препе4еното бра6но.Налейте топла вода до покриване на картофите и посолете.Захлупете съда и варете на слаб огън без да бъркате.Преди да са готови картофите,прибавете към ястието и колбаса,нарязан на кръг4ета.Сервирайте със ситно нарязан магданоз и поднесете отделно с тур6ия.
 Very Happy  Very Happy  Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Здрасти,
Аз на котлон правя винен кебап  Very Happy Става много вкусно!
Продуктите:
свинско месо без тлъстини - нарязва се на парченца
доматен сок
бяло вино
ориз
лук/праз лук
Приготвям го така:
Свинското го запържвам малко /примерно около 1 кг/ на дъното на тенджера, после добавям 1 чаена чаша бяло вино и оставям да си ври около 1/2 час. След това изсипвам 1 шише доматен сок - 500 мл /може и домати от консерва или доматено пюре - каквото имаш/. Добавям сол, черен пипер и малко босилек. Оставя се да поври докато се посгъсти - обикновено пак около 1/2 час.
В друг съд си запържваш лука и след това добавяш 1 ч.чаша ориз + 3 ч.чаши вода + сол на вкус + черен пипер. За да стане по-вкусен оризът можеш да запържиш лука в масло.
След това сервираш в големи чинии - първо месцето с доматите и отгоре "пльосваш"  Very Happy едно черпаче ориз.
Можеш да украсиш и със стръкче магданоз!
Приятен апетит!
Цитирай

Добрич,сега Ямбол

Мнения: 1 071
Ами можеш да готвиш леща,гювеч с месо или без,зелен боб,грах ,пак по преценка дали да има месо,наденица или нещо друго..
Сещам се и за пипер с мляко-прави се пиперена каша но вместо вода се слага мляко и става много хубаво...пиле фрикасе...спагети...гъби с ориз...пълнени чушки също стават-вместо в тава ги нареждаш прави в тенджера и наливаш вода...сарми...миш-маш...
Смятам че ти дадох достатъчно идеи-успех!
Цитирай

София

Мнения: 2 694
Ако сте месоядни, вземи си /ако вече не сте си купили/ един тиган-грил. Доста неща приготвям на него и стават страхотни /кюфтенца, кебапченца, наденички, карначета, риба, пържолки, карета, пил.филета.../. Без мазнина се пече и се получава мноооооого вкусно. Бодваш и някаква бърза гарнитура /салатка или полуготово картофено пюре Белла, или оризче, или картофки със сос/ и мъж ти ще те обича цял живот /ако е месояден чревоугодник като моя/.
Аз имам фурна, даже две, но готвя основно по този начин, защото нямам време. А как обииииииичам да готвя с часове... Crying or Very sad
Цитирай

DE

Мнения: 4 629
ama idejata ti e velika, shte te obicham tsjal zjivot za tova Smile
Inache v kushti mesojadnata sum az, muzut mi mozje da prezjivjava s vsjakakuv zarzavat i suhoezjbina, nikak ne e kaprizen. Puk az tolkova obicham da gotvja, i da si izmisljam razni neshta, puk njama koj da me otseni v kushti....
Inache shte si vzemem  furna, no kato se premestim okonchatelno v drugoto zjilishte. Sega sme tuk vremenno, dokato se rodi bebcho i stane na 2-3 mesetsa, i sled tova se mestim. ta ne ni se iskashe da subirame izlishen bagazj za prenasjane, puk edna furna si e goljamo neshto. E, tigana obache si e neshto malko, puk dosta praktichno.

Blagodarja na vsichki za ideite, strahotni ste!
Цитирай

София

Мнения: 6 317
Да не забравяме яйцата! Варени, пържени, омлети и т.н. Smile  Smile

Можеш да задушаваш гъби в масло например. Нарязваш печурки в тенджерка, слагаш им малко водичка и масълце. Задушаваш ги и им слагаш копър, счукан чесън, сол и черен пипер малко преди да ги махнеш от котлона Smile.

Поздрави!
Цитирай

София

Мнения: 2 694
Цитат на: Mishence
ama idejata ti e velika, shte te obicham tsjal zjivot za tova Smile
Inache v kushti mesojadnata sum az, muzut mi mozje da prezjivjava s vsjakakuv zarzavat i suhoezjbina, nikak ne e kaprizen. Puk az tolkova obicham da gotvja, i da si izmisljam razni neshta, puk njama koj da me otseni v kushti....
Inache shte si vzemem  furna, no kato se premestim okonchatelno v drugoto zjilishte. Sega sme tuk vremenno, dokato se rodi bebcho i stane na 2-3 mesetsa, i sled tova se mestim. ta ne ni se iskashe da subirame izlishen bagazj za prenasjane, puk edna furna si e goljamo neshto. E, tigana obache si e neshto malko, puk dosta praktichno.

Blagodarja na vsichki za ideite, strahotni ste!


Моля, пак заповядай! Аз също обичам да измислям разни яденца, и по тази причина рядко публикувам тук нещо, тъй като освен баналните неща, почти нищо друго не ми се получава два пъти едно и също. Просто не помня как съм го направила предния път /май ще трябва да започна да си запизвам какви ги върша Very Happy /. Иначе у нас има кой да оцени усилията ми, и добре че е така, че ако нямам стимул...
Другият момент с грил-тигана е, че ще си го ползваш и после, в новия апартамент и на новата печка. Wink
Цитирай
Цитат на: Иви
Ами можеш да готвиш леща,гювеч с месо или без,зелен боб,грах ,пак по преценка дали да има месо,наденица или нещо друго..
Сещам се и за пипер с мляко-прави се пиперена каша но вместо вода се слага мляко и става много хубаво...пиле фрикасе...спагети...гъби с ориз...пълнени чушки също стават-вместо в тава ги нареждаш прави в тенджера и наливаш вода...сарми...миш-маш...
Смятам че ти дадох достатъчно идеи-успех!
Цитирай


Мнения: 3 479
Също може ориз с домати, ориз със спанак.
Задушаваш лука, прибавяш ориза, след като побелее ориза добавяш нарязани на парченца домати (от консерва, с малко сос, количеството по-желание в зависимост от това дали обичате да ви е по-доматено или не), добяваш вода в пропорция три към едно и вариш.
По същия начин към ориза може да добавиш задушен спанак (има готов замразен и нарязан)

Ето и Варена мусака:
1 кг кайма (смес), 1 кг картофи, 1 глава целина, 1-2 моркова, 1 голяма глава лук, 60 мл олио, 1 лъжица червен пипер, магданоз ,черен пипер, сол

Целината, морковът и лукът се настъргват на ренде (може и много ситно нарязани), задушават се в олиото с малко вода до омекване. Прибавя се каймата, разбърква се, добавя се червеният пипер и по желание черен пипер,  картофите на кубчета и се долива вода да се облее сместта. Вари се на тих огън. Когато стане готова, се наръсва с нарязан магданоз.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.