Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1 249
 Мили момичета,

правя я "на око" доста години, но сега получих строги указания да направя по рецепта.

Помогнете , моля !

Не я намирам Embarassed

Сори за елементарното питане, ама като не знам пропорциите ...
Цитирай

далече от Златото на леля ;(

Мнения: 2 591
каква рецепта ти трябва  newsm78

правиш нишесте или домашен яйчен крем, слагаш бисквити (закуска или обикновени, а количеството зависи от тавичката) и ако искаш помежду тях плодове, отгоре може също плодове, кокосови стърготини, шоколадови пръчици, орехи и каквото ти хрумне....

никога не ми хрумвало, че има "точна рецепта" за бисквитена торта newsm78
Цитирай

в полите на Балкана

Мнения: 2 686

никога не ми хрумвало, че има "точна рецепта" за бисквитена торта newsm78
[/quote]

И на мен така.
 Бисквити,крем според тавата и украса според желанието Peace
Цитирай

London, baby

Мнения: 796
Бисквитите, който слагаш м/у крема, за да не ти са твърди, и да можеш да консумираш скоро ги потапяш в подсладена вода. А иначе, ако не го направиш това на следщият ден ще ти омекнат. А иначе проморции нямам.
Цитирай


Мнения: 1 249
Бисквитите, който слагаш м/у крема, за да не ти са твърди, и да можеш да консумираш скоро ги потапяш в подсладена вода. А иначе, ако не го направиш това на следщият ден ще ти омекнат. А иначе проморции нямам.

аз ги топях в смес от вода и мляко

ама "тийнчето"   си поканило гости на такава торта и иска да е "по рецепта", а да не бъдела "твоите вариации", т.е. моите  ....
Цитирай

на баба си в джанките

Мнения: 526
Мойта торта не е стандартната такава с нишесте.Ето как я правя:
1 ред бисквити,размекнати със сок от компот,или какъвто и да е сок,може и водичка с мед
1 ред плодове по желание-киви,банан,праскова,кайсия-каквито обичаш
1 ред сметана(най-добре заквасена),аз я подслаждам
редиш така колкото пласта искаш,слагаш да се стегне и това е.
Ако имам шоколадови пръчици,ръся върху най-горния пласт сметана.

Опасявам се,обаче,че това спада точно към вариациите и няма да ти свърши работа Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 390
След днешната излагация с една от най- лесните торти , за които съм чела, имаш основания да не ми се довериш ама... 35
Тази торта я правят в Мис Каприз, нея поне на изуст я знам.
 Обикновени бисквити, крем "Парадайз" на Йоткер и мляко, счукани сурови или запечени орехи.
Крема си го разреждаш с маалко повече мляко от описаното на него,редиш ред бисквити ,посипваш с крем и така до където я докараш, като последно завършваш с крем.От горе посипваш счуканите орехчета и слагаш в хладилника.По принцип е най -вкусна на другия ден,след като са омекнали бисквитките,но ти можеш сама да си ги омекотиш Smile
Цитирай


Мнения: 1 249
Благодаря момичета

 newsm10

Цитирай

далече от Златото на леля ;(

Мнения: 2 591
да, хубаво е кремът да е по-течен, т.е. с повече мляко  Peace

може да топиш и бисквитите в мляко (аз не ги топя, ядем я на следващия ден)
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.