Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Atlanta ,USA

Мнения: 2 849
Чакам вашите идеи за малките зелчета .Как се приготвят ?Само със сос или се комбинират с нещо друго?
Цитирай

постоянно

Мнения: 2 670
Виж тук:
http://whatscookingamerica.net/Vegetables/BrusselSproutRecipes.htm
Тук наи вече ги използват като топла гарнитъра- варени, понякога заляти с сос....
Вили
Цитирай

Atlanta ,USA

Мнения: 2 849
Виж тук:
http://whatscookingamerica.net/Vegetables/BrusselSproutRecipes.htm
Тук наи вече ги използват като топла гарнитъра- варени, понякога заляти с сос....
Вили
Благодаря,сега ще погледна .Нещо като предястие ми се върти в главата да направя ,но може и гарнитурка да стане накрая . Very Happy
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 706
Пилешки флейки със сос Бешамел

Източник: Искрен Пецов- музикант

500 гр. пилешко филе
1  к.ч. олио
200 гр. грах
150 гр. брюкселско зеле
150 гр. кашкавал
1 ч.ч. пилешки бульон
1 ч.ч. прясно мляко
1-2 скилидки чесън
брашно
черен пипер

                              Пилешките филета се запичат в тавичка, но не докрай.
През това време зеленчуците се задушават в пилешкия бульон и чесъна. Малко
преди да се извадят се поръсват с черен пипер.Сосът Бешамел се приготвя като
към загрятото олио се прибавят 3-4 с.л. брашно и се запържва до златисто. След
това на тънка струйка се добавя и млякото, като се бърка непрекъснато, докато
стане на гладка каша. Пилешките филета се покриват със зеленчуците,отгоре се
разпределя соса. Накрая се поръсва с настърганият кашкавал и се запича до златисто.
Поднася се с бяло сухо вино.

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=792.msg24083#msg24083
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Аз го приготвям задушено с масълце и полято със сос бешамел.  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.