Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 1 054
Да попитам и аз като Исето дали съм ненормална, макар и по по-различен повод.

Пореден приятел от ученическите ми години ще емигрира скоро. Вероятно като другите не се знае кога и дали ще го видя повече. И ми е криво, и мъчно отсега. И затова решихме двамата другия уикенд да отскочим до Балкана, да си починем, да се наприказваме, че от септември кат' ни отвинти шайбата я се видим, я не, преди да е зачезнал. Аз поне не виждам нищо ненормално в това. И двамата си имаме партньори в живота, които обаче не са в София тия дни. И половинките ни знаят, че сме приятели, и изобщо за мен си е в реда на нещата.

Не и за най-близката ми приятелка от детинство. Обаждам й се да я питам за телефона на един хотел и като й казах за какво ми е, като ме почна: "Ти луда ли си? К'ви са тия глупости? Защо си създаваш проблеми, които после ще се чудиш как да разрешаваш? Какво ще обясняваш на мъжа си? Ми, на хората?..." Лелеее, аз онемях. Взех да се чудя дали наистина говоря с жената, с която се знаем от малки, всичко сме споделяли, която обичам безрезервно и винаги съм мислела, че ме познава и разбира.

Стана ми толкова обидно и чоглаво Cry та чак ревнах. Може ли да съм такова перде и да си мисля, че ако считам някой за истински приятел за този човек отношенията са ни над хорските предразсъдъци и еснафщина?! И не вдявам как приятел може да ми говори все едно е съседката-клюкарка на входа или някоя селска сваха  #Crazy

Айде, нашокайте ми канчето, ако греша, ама да ми обясните и защо. Все си мисля, че ако отидех за уикенда с приятелка някъде, на никой нямаше да му се стори недопустимо. Еееееех, пусти предразсъдъци  ooooh! Вярно, човешки са. Ама много боли, като си дадеш сметка, че са излезли по-силни и от приятелството  Cry

# 1
 • Мнения: 5 300
А ти заЩО изобщо слушаш другите????

Винаги съм правила това, което искам. Никой и нищо не може да ме спре. Не обръщам внимание на околните приказки.  Wink

# 2
 • София
 • Мнения: 1 054
ми, защото ми е приятелка и ми е мъчно, че реагира така Tired кой ще ни разбира, обича и подкрепя, ако не най-близките и приятелите  newsm78

# 3
 • Мнения: 6 317
Понякога и най-близките ни не разбират постъпките ни. И ако са ни наистина близки и ни обичат, няма да ни осъждат за това!

Не се ядосвай и не плачи, просто тя не е като теб и не би направила подобно нещо.

# 4
 • Мнения: 518
Защо нападаш приятелката си?Зашо я наричаш еснафка?Аз мисля ,че така би постъпила истинската приятелка.Не робувай на неиното мнение ,но в случая тя е права.Защо само с него,отидете с семеиствата си,не мислиш ли ,че това ще тежи на партньорите ви.Аз бих казала същото на най-добрата си приятелка.Ако ти смяташ ,че "всичко е в реда на нещата" върви с него,не я слушай,но тя е реагирала по нормалния начин. #Cussing out

# 5
 • Мнения: 251
А номерът на хотела даде ли ти?
И Иса не е нормална Mr. Green, ама пък дъщеря й ще има възможност да израстне в къде по-нормална атмосфера от много други деца, точно благодарение на "ненормалната" си майка.

За мен не си ненормална, друг е въпроса дали бих направила същото, а и това няма нищо общо.
Моите приятели не са ми такива за да одобряват всичко, което правя и да ръкопляскат.
Аз, като приятел, не одобрявам постъпки и възгледи на мои приятели достатъчно често.
Но са ми приятели и ако им трябва моята помощ - бих помогнала. От друга страна, вероятно бих си казала и мнението, но не за да се съобразят с него, а за да са подготвени, че реакциите на тяхната постъпка далеч няма да са еднозначни и очакваните от тях.
На твое място, аз бих казала на приятелката си: благодаря, и все пак бих направила, това, което отговаря на моята нагласа и възгледи, а тя би приела (нали е приятелка?). Няма нужда да одобрява. Случвало ми се е, нееднократно.

Айде, отпусни се и да се наприказвайте с приятелчето Wink

# 6
 • Мнения: 911
 newsm78...

знам какво е пореден приятел да заминава и да не знаеш дали ще го видиш пак...и смятам, че чудесно сте го замислили да се наприказвате за довиждане. Партньорите ви пък са явно достатъчно широкоскроени и ви вярват, че имате единствено и само приятелски отношения и нямат нищо против да прекарате уикенда заедно. Ми какво потресаващо има в това, та приятелката ти толкова се е затюхкала?!!!

Обаче!!!... Ако приятелката ти вижда нещо, което по непонятни причини на теб ти е убягнало...

ще поясня: и аз съм широкоскроена, мисля, обаче ми се наложи да нахокам една своя приятелка преди време, защото тя не проумяваше защо мъжът й се побърква от ревност, че постоянно я търсят колеги-мъже, а тя дотам се беше отнесла, че не спираше да нарича единия "ми'о мишуенце"........е! ??! - цитати от глупави песни, нищо смущаващо...Ми наложи се да й поясня, защо мъжът й беснее. Тя ме гледаше с такива неразбиращи очи, като й обяснявах, че...не е някак нормално да наричаш някого "мишуенце" и да се чудиш защо това минава границата.

Сигурно ми се е обидила, защото взаимоотношенията с колегите й наистина са повече от платонически, просто...понякога нещата, погледнати отстрани, не изглеждат еднозначно.

Опитай се да я разбереш. Надявам се, че тя не го прави със зла умисъл. Не е задължително да е тесногръда еснафка, за да се притесни за теб.

И не забравяй, че двама души могат да наблюдават едно и също нещо и да виждат абсолютно различни неща.

# 7
 • София
 • Мнения: 1 054
Момичета, много ви благодаря за споделените мнения и съветите.  Hug

pro77,

половинките ни са извън София и ако чакаме да си дойдат, за да са "прилично-семейни" нещата, просто няма да се видим. И не е това целта на занятието. И знаем, че няма да им тежи. Защото ни познават. Защото моят мъж знае колко го обичам и че никога не бих го наранила. Защото познава отношенията с въпросния приятел. И най-вече познава мен. И когато му писах за ситуацията, отговорът му завършваше с "ако питаш мен, иди на почивка!".

Написах, че приятелката ми се държи "КАТО еснаф" и го потвърждавам. Истинският приятел цени и познава човека до себе си, а не го преценява по това как изглеждат нещата отстрани (което обикновено прави еснафът).

trayna, благодаря и на теб за конкретния отговор и съм съгласна с всичките изтъкнати съображения. Само, че приятелката ми не се е притеснила за мен (баси, поне дотолкова ме познава, че да е повече от сигурна, че не съм тръгнала да изневерявам или подобни гадости), а за това как изглеждат нещата отстрани, което не очаквах и затова много ме огорчи.

sugarfree, не ми даде номера на хотела, но за късмет от днес сайтът му вече е в ред.

Хубав ден на всички!   bouquet

# 8
 • Мнения: 518
Щом смяташ ,че това е правилното решение-ЗАМИНАВАЙ и се забавлявай.Истинският приятел го заслужава!!!!  bouquet

# 9
 • Мнения: 2 724
Мисля, че истинските приятели ни казват това, което ние не виждаме в една или друга ситуация, това не ги прави тесногръди еснафи.

Не виждам защо трябва да драматизираш толкова...

Отивай и се забавлявай, защо е проблем за теб какво мисли приятелката ти.

# 10
 • Мнения: 911
........а за това как изглеждат нещата отстрани, което не очаквах и затова много ме огорчи.


ама това как изглеждат нещата отстрани е много относително нещо. Важното е никой от участниците в мероприятието да не е огорчен, а какво щели да си мислят некви лели и стринки (или сдухали се стари приятелки [уви, с времето...хората невинаги се променят към по-добро...]
- я не си го слагай, ами иди се сбогувай с приятеля си!

За него това е много важно - повярвай ми!

И нЕма да се кОсиш!  Peace

# 11
 • София
 • Мнения: 6 980
И нЕма да се кОсиш!  Peace[/size]

Не знам за другите, но аз обяснения не дължа никому и ревност мразя.  Stop Та те разбирам чудесно, че не ходиш навсякъде с гаджето си.

Вярно е много болно, когато приятел не те разбира. Аз точно заради изявление на приятелка пуснах моята тема. Защото майка ми все пак е човек от друго поколение и мога да й пренебрегна мнението...

# 12
 • Мнения: 2 868
Миленита, наред си си Hug
Но! аз бих взела предвид аргументите изложени от Траяна, понеже наистина не винаги имаме усет за неща, видими за другите.
Разбира се най-важното е, че гаджето ти няма нищо против... Аз съм имала с години такива приятелства, поради средата, в която се движех, никой не вярваше , че е възможо да си легна в едно с легло, мой приятел, с  когото  танцувахме и да "няма нищо".. ми да ти кажа имаше- през цялото време се карахме на кого е завивката и спяхме  крака срещу  глава Joy, всъщност толкова и спяхме, понеже всичкото време приказвахме, но накрая винаги излизаше, че аз му преча да спи Joy.. та веднъж по повод на подбни подмятаници към нас, той съвсем искрено обянси, че и да свършат жените няма да се сети, че може да поиска да спи с мен, понеже съм му приятелка:)))
Така че,  за мен си е ОК, но разбирам напълно, това че за другите не е Peace

# 13
 • Мнения: 1 559
За мен приятелката ти е абсолютно права Naughty....,прекалено демократичните връзки накрая се оказват с неочакван край Sick.Аз не бих била съгласна(както мъжът ми в случая),някой от нас да си изкарва уикенда с приятел от противоположния пол #2gunfire Naughty.И да ти кажа,и аз имах няколко такива приятели( с единия още  мн рядко се чуваме и виждаме Rolling Eyes),и се оказа че са искали приятелството ни да завърши в леглото hahaha..,а този с който още подържам МНОГО РЯДКО връзка,е влюбен в мен от ученическите ни години Whistling...та за мен такива приятелства си имат някаде на дълбоко съвсем други измерения. Crazy

# 14
 • Мнения: 2 327
Ако партньорът ти няма проблем с това не виждам защо някой друг трябва да те интересува какво ще каже.
Хората не винаги виждат това, което ти не виждаш. Понякога виждат това, което на тях им се иска... Дори и приятелите не винаги ни разбират.
Аз имам приятели, с които сме близки от ученическите години и не би било проблем да направя нещо такова. И да поясня = никой в никого не е влюбен. Ама аз не съм от най нормалните  Mr. Green

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт