Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 638
Здравейте!
Нека обменим игри за най-малките ни де4ковци  Simple Smile
Ние сьс синьт ми играем с топка,показвам му как трябва да играе с игра4ките,тьркаляме се  Joyзаедно на пода,4етем книжки ....Детето иска все нови и нови игри,бьрзо му омрьзват!

# 1
 • Велико Търново
 • Мнения: 6 495
Моято на 1.3,но си играе сама или с нейната приятелка,която е на три-това е когато сме у дома,а вън си играе с всички деца!Не съм и измисляла игри Blush

# 2
 • Между гори и планини
 • Мнения: 4 263
Ние обикновенно четем книжки с картинки, редим строител или кубчета и отскоро свирим "Мила моя мамо" с 1 пръстче на детско пияно.
Сега му поръчах диск с детски песнички и ще си пеем и танцуваме.
Понякога пускам класическа музика и си танцуваме валс гушнати.

Последна редакция: пт, 17 авг 2007, 14:26 от Олинце

# 3
 • Мнения: 16 135
Моят син е вече на година и 3 месеца. Наясно съм, че на тази възраст едно бебе не може да играе дълго  време нито само, нито само с едно определено нещо. Това е нормално за тази възраст- съсредоточаване на вниманието за кратко върху нещо и бързата промяна на неговия обект.
Аз работя, но когато се прибера от работа игрите са същите, каквито са били и през деня с бавачката. Любими играчки са му колите- всякакви коли: малки, големи, камиончета, багери, мотори, влакчета /те не са вече "кола", а са "паф-паф"/, такива, в които той може да седне, даже истинските коли /да се вози, да ги гледа, да ги пипа, да сяда по седалките им/. Обича много топките и балоните. Обожава подвижните игри, като за възрастта най- подходяща такава е разбира се криеницата и гоненицата- из апартамента, на поляната, на площадката. Четем предимно когато ще лягаме, за да се умирим малко, пък и той така си е свикнал вече от няколко месеца насам. Харесва да гледа и пипа животни, обожава да прави муцуни и да ги имитира, имитира почти всяко животно, което е виждал и чувал. Обича да играе с по- големи от него деца /то е и нормално, на тази възраст децата не играят много добре и продължително едно с друго и това далеч не е мое откритие/. Обича да се къпе- в коритото в басейнчето си, в голям басейн и да шляпа въобще където види вода, да цамбурка вътре с играчките си. Обожава да хвърля и да дава предмети. последният път ми подаваше моливи и химикалки, общо към 30 парчета и на всяко по отделно ми се казваше "на", а аз- "дай"- като оня виц с немците, дето прехвърляли тухли.
Сам си е намерил и друго забавление- знае къде държим нашите снимки в албуми, вади си ги и си ги разглежда. Много са му интересни. Дори вече не ме занимава- с тях се справя сам.
Не обича да играе на едно място и да се занимава с нещо монотонно, напр. да стои в пясъчника, да се люлее на люлката- това му омръзва бързо.

# 4
 • Еклесиаст
 • Мнения: 753
Нащите игри с Тигърче Дани:
- Много обича да вземе нещо, което е забранено(например телефон), аз да му кажа не и да тръгна да го взема от ръчичките непозволения предмет - и той със смях хуква да бяга, и аз да го гоня, той си умира от смях и се обръща да проверява дали ще го хвана.

- много обича да слуша песни и танцува - като чуе музика идва при мен и иска да танцуваме

- разглеждаме книжки, на които аз назовавам предмети, животни, и т.н., той се опитва да ги изговаря - трактор - такток; баба яга - баба га; батко - бати; мецан - медан; зайче - зачи; катеричка - кати и т.н.

- много обича също да се гушкаме, боричкаме, и той да най-отгоре победител,

- да играеме на конче; когато се присети за играта - казва дий-, дий- и така разбирам какво иска  Rolling Eyes


# 5
 • София
 • Мнения: 2 309
На 1 годинка "четяхме" книжки, повтарях до припадък имената на всички животни, играехме на "къде е бебето" и се криехме ту тя, ту аз зад чаршафа примерно, учехме къде са ръчички, крачета, уста, нос, танцувахме на музика, и играехме с разни занимателни играчки. Ако детето ходи вече може да го караш да донася или отнася нещо, да криеш някоя играчка и да го караш да я намери, импровизация му е майката  Grinning

# 6
 • София
 • Мнения: 36 901
За децата на тази възраст е много полезно общуването (включително играта) с всички членове на семейството.
четенето на книжки, показването на картинки, пеенето и танцуването е чудесно и полезно занимание за детето.
Има и една игра - Пиле, пиле, аз те знам.......
Една от любимите игри на децата е поставяне на предмети един в друг - играчка в кутия, лъжичка в чашка и др. Хубаво е, предметите да са с различна големина, форма, като има и прозрачни. Ако големият съд е прозрачен започват да не научават на принципа, че когато нещо врезе в този съд, то не изчезва. Много обичат да си служат с предмети от ежедневието - например да хранят мама или тати.
Ако се сетя още нещо, ще пиша пак

# 7
 • София
 • Мнения: 36 901
Извинете за грешката - започват да СЕ научават, че предметите не изчезват(за прозначните съдове)

# 8
 • София
 • Мнения: 9 006
На игри никога не съм играла с децата си. Те си играят. Защото са деца. Аз имам други отговорности. Доста. Учех ги на разни неща, но това е друго нещо.

# 9
 • София
 • Мнения: 36 901
Децата имат хубавото свойство да не се отказват лесно.
Може би поставяме твърде рязка граница между игра и учене. За децата играта Е учене, и то по най-приятния начин

# 10
 • София
 • Мнения: 3 267
Аз го оставям да си играе сам или с децата около нас. Давам му коли, камиони и го оставям да си ги бута. Или да рови в пясъчника.

# 11
 • 3 метра над небето
 • Мнения: 3 886
Играе с всичко което хване.МНого се забавлява с малки камъченца да ми ги дава в шепата едно по едно.Като седне да  яде и маме 1 кошничка с плодове изваждаме ги и после обратно Joy Joy.Повече играе с брат си обаче Peace

# 12
 • Варна
 • Мнения: 503
И ние също събираме камъни навън. Обича да рови в пясъка, да бута количка с кукла в нея и много успешно имитира грижа към бебето- дава му вода с шише, завива го и го люшка напред-назад, припявайки "беее-бе". Когато сме в къщи, репертоара е по-голям. Боричкаме се, играем на "дий конче", криеница, "четем", храни ни с една лъжица, като бърка преди това в празната чиния. Най- мого от всичко обича да се катери по столовете и масите. Много е щастлива, когато в игрите участват кака и татко. Сравнително за кратко се заиграва сама с разни предмети (от кухненския шкаф).

# 13
 • Мнения: 511
В момента слушаме приказки он- лайн, силно казано слуша, но все пак :blush
Научи се да хвърля всичко в кофата, носи разни неща, като шишето с вода например, изхвърля си сама памперса, и голям смях пада.
Пълня един леген на терасата с топла водичка и  кеф голям, в тез апартаменти малки се чудя кво да измислям,като отида при нашите на двора е друго, котенцата мира нямат от нея.
Полива цветята наужким с празна кофичка и току им бърка в пръстчицата, обожава да играе в пясък и около деца. Още не върви стабилно за да си играе с тях.
Още като се събуди и вика "каки" да ходи при каките навън Grinning
Обожава да нахлузва домакинските ми ръкавици и да мете с метлата,  hahaha малката ми чистница.

# 14
 • Мнения: 5 003
Освен обичайните книжки,приказки,песни,играем на "Дай бабо огънче", "Варило мише кашичка","Пиу,пиу вранке"'щ,различни песнички с игра-"Балона се надува","Ходи ,ходи Баба Меца". Играе в пясъчниците, играе със строител....

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт